home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 
 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

ARHIVA DE STIRI

Inapoi

Arhiva din: 09. 2006

27 Sep, 2006

Asociatia Sibiu Capitala Culturala 2007 anunţă scoaterea la concurs a următoarelor posturi

Coordonator Comunicare

Responsabilităţi:

 • Implementează şi face vizibilă strategia de comunicare a Programului Sibiu CCE 2007;

 • Asigură planificarea, livrarea, coordonarea şi implementarea sarcinilor de comunicare;

 • Lucrează împreună cu structurile şi sursele externe Asociaţiei Sibiu CCE 2007 (Ex: Agenţia de comunicare);

Cerinţe obligatorii:

 • Diplomă de studii în Comunicare/PR sau echivalentul educaţional al acesteia;

 • Experienţă în funcţii de conducere în domeniul comunicării şi/sau în sectorul marketing, de preferat, în sectorul organizare evenimente;

 • Să deţină experienţă practică şi capacitate personală pentru a putea reprezenta campania de comunicare a Programului Sibiu CCE 2007, în ansamblul ei, într-o manieră profesională;

 • Educaţie în domenii înrudite cu relaţiile publice, comunicare; experienţa în marketing-ul organizaţiilor culturale non-profit şi al proiectelor reprezintă un avantaj;

 • Cunoştinţe foarte bune de limba engleză şi germană; cunoaşterea altor limbi străine constituie un avantaj;

 • Aptitudini excelente de MS Office (Word, Excel, PowerPoint).

Coordonator Turism

Responsabilităţi:

 • Realizează legătura dintre Biroul de coordonare a Programului Sibiu CCE 2007 şi agenţiile de turism, din ţară şi străinătate;

 • Cooperează şi stabileşte o reţea profesională cu agenţiile de turism la nivel local, naţional şi internaţional;

 • Pe baza calendarului oficial al Sibiu CCE 2007, dezvoltă pachete turistice împreună cu operatorii de turism responsabili cu implementarea şi vânzarea acestora;

Cerinţe obligatorii:

  • Diplomă de studii în Managementul Turismului;

  • Minim 2 ani de experienţă în cadrul unor agenţii de turism;

  • Experienţă şi interes în promovarea turismului cultural;

  • Experienţă administrativă şi de birou, aptitudini excelente în Microsoft Office (Word, Excel, Power Point) şi interes în domeniul cultural, al evenimentelor culturale;

  • Cunoştinţe foarte bune de limbă engleză şi germană, cunoştinţele de limbă franceză constituie un avantaj.

Ofiţer de presă

Responsabilităţi:

 • Administrează şi arhivează toate materialele de presă / contacte media;

 • Pregăteşte informaţia pentru presă;

 • Conduce conferinţele de presă ca moderator;

 • Întreţine legătura cu mass-media şi pregăteşte rapoartele de presă, în strânsă legătură cu Coordonatorul General al Programului Sibiu CCE 2007;

 • Pune la dispoziţia managerului de website informaţiile existente;

Cerinţe obligatorii:

 • Diplomă de studii în Jurnalism / Relaţii Publice sau echivalentul educaţional al acesteia;

 • Minim 2 ani de experienţă într-o funcţie în cadrul acestui domeniu;

 • Cunoştinţe excelente de limba engleză şi germană, cunoaşterea altor limbi străine constituie un avantaj;

 • Experienţă administrativă şi de birou, aptitudini excelente în Microsoft Office (Word, Excel, Power Point), cunoştinţe de bază de design grafic, procesare imagine.

Cei interesaţi sunt rugaţi să trimită un CV şi o scrisoare de intenţie pe următoarea adresă de mail programe2007@sibiu.ro nu mai târziu de 06.10.2006. Mesajul dumneavoastră va fi confidenţial. Numai candidaţii eligibili vor fi contactaţi.


22 Sep, 2006

Aristoteles Workshop se pregăteşte pentru 2007

Aristoteles Workshop face parte din lista proiectelor selectate pentru includerea în calendarul Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, dar a primit finanţare de la Ministerul Culturii şi Cultelor şi în 2006, fiind un proiect care se derulează pe parcursul a doi ani.
Astfel, prima  parte a workshop-ului s-a desfăşurat în perioada 13 august -16 septembrie 2006, în Sibiu şi împrejurimi. Pentru aceasta prima faza a proiectului (a doua urmand a avea loc anul viitor si avand o mai mare anvergura), au fost selectaţi 17 candidaţi (dintr-un total de 60), reprezentând România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herţegovina. Comisia de selecţie a fost formată dintr-un juriu numit de canalul de televiziune franco-german ARTE, iar selecţia dosarelor s-a făcut la Paris.
Workshopul a început pe 14 august, cu o perioadă de cursuri teoretice (14-19 august), susţinute de Jeniffer Fox – regizor american de film documentar, cu o îndelungată experienţă pedagogică la şcoli prestigioase din SUA, Danemarca şi Elveţia. Pe 20 august s-a făcut iniţierea cursanţilor în aparatura de filmare Panasonic, de către specialişti Panasonic.
În zilele de 21 şi 22 august televiziunea ARTE şi-a expus principiile de finanţări pentru filmele documentare, precum şi tehnicile specifice de a concepe şi realiza astfel de filme. Au fost prezenţi oficialii cei mai înalţi ai televiziunii: Jean Rozat (Director general), André de Margerie (Director Relaţii Internaţionale), Elizabeth Hulten şi André Labarthe (profesor din Franţa, care a susţinut un masterclass).
A urmat perioada de prospecţie şi filmare (23-31 august), care a constat în alcătuirea celor 4 echipe care au realizat 5 filme, pe diverse teme:
- Tramvaiul Răşinari-Sibiu (2 filme), cu echipa formată din: Csuja László (regie - Ungaria), Hristo Anghelov (montaj – Bulgaria), Svetla Neykova (camera – Bulgaria), Octavian Segărceanu (interviuri – România), Cristina Oancea (producţie – România), Laura Berbecel (asistent producţie – România);
- Un pulp.doc în Oraşul de Jos, despre viaţa de zi cu zi a locuitorilor de aici, cu echipa formată din: Corina Radu (regie – România), Ruxandra Butică (producţie – România), Bogdana Pascal (montaj – România) şi Dragan Nikolić (camera – Serbia);
- Portretul unui copil care trăieşte în blocul de nefamilişti al Întreprinderii „Independenţa”, cu echipa formată din: Rastko Petrović (regie – Serbia), Ana Abrudan (producţie – România), Dan Curean (camera – România), Octavian Segărceanu (montaj – România);
- Un azil de nebuni de lângă Târgu Mureş, cu echipa formată din: Adina Pintilie (regie – România), Sorin Gociu (camera – România) şi Ligia Smarandache (producţie – România)
Pe timpul filmărilor au fost prezenţi tutorii Dominique Gros (Franţa) şi Rafi Pitts (regizor franco-iranian)
De asemenea, Televiziunea Română a avut o zi de prezentare (11 septembrie).
Perioada de montaj a durat din 1 până în 14 septembrie. Cursanţii au fost asistaţi de Irina Maldea (Irlanda), Marten Rabarts (de la prestigiosul Binger Film Lab, din Amsterdam) şi de Dominique Gros.
Pe 15 septembrie, dimineaţa, a avut loc jurizarea, în prezenţa lui Nicolas Deschamps, Dominique Gros, Marten Rabarts şi Claudia Nedelcu (TVR).
Premiul workshopului (în valoare de 5.000 €) a fost acordat filmului realizat la Ospiciul de nebuni de lângă Târgu Mureş.
Pulp.doc a obţinut o menţiune specială.


19 Sep, 2006

COMUNICAT: În atenţia operatorilor culturali care au finanţare aprobată pentru anul 2006, pentru proiectele culturale incluse în Programul "Sibiu – CCE 2007"

Vă aducem la cunoştinţă că depunerea dosarelor pentru solicitarea finanţării aprobate se poate face pâna la data limită de 02.10.2006, la sediul Direcţiei Judeţene de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, Sibiu, pentru operatorii culturali din Sibiu, sau la Ministerul Culturii şi Cultelor, Comisariatul pentru Programul Sibiu – CCE, pentru operatorii culturali din alte localităţi.
Metodologia pentru solicitarea finanţării este prezentată pe site-ul Ministerului Culturii şi Cultelor (
http://www.cultura.ro/Documents.aspx?ID=22)
Operatorii culturali care nu vor depune documentaţia până la data menţionată se află în situaţia de a pierde finanţarea.


Biroul de coordonare Luxemburg Capitală Culturală Europeană 2007 caută un voluntar dinamic pentru Departamentul de Comunicare / Presă, pentru perioada Octombrie /Noiembrie 2006 - Iunie 2007

ANUNT:
Biroul de coordonare Luxemburg Capitală Culturală Europeană 2007 caută un voluntar dinamic pentru Departamentul de Comunicare  / Presă, pentru perioada Octombrie /Noiembrie 2006  - Iunie 2007.
Voluntarul va beneficia de masă, cazare, decont transport internaţional, cât şi de o sumă lunară în Euro, pentru acoperirea cheltuielilor zilnice. Voluntarul va activa în cadrul general al Programului European de Voluntariat. Cei interesaţi sunt rugaţi să trimită un CV şi o scrisoare de intenţie pe adresa de mail (ambele în Engleză)
info2007@sibiu.ro până cel târziu la data de 3 octombrie 2006. CV-urile vor fi trimise la Luxemburg de către Serviciul de Voluntari din cadrul Sibiu CCE 2007, selecţia urmând a fi făcută exclusiv de către echipa de la Luxemburg. Numele voluntarului selecţionat va fi făcut public pe site –ul Asociaţiei Sibiu CCE 2007, www.sibiu2007.ro  până cel târziu la data de 4 octombrie 2006.
Vă rugăm, înainte de a trimite CV- ul şi scrisoarea de intenţie, să citiţi cu atenţie
FISA POSTULUI


Schimbul de experienţă Sibiu – Luxemburg la nivel de birouri coordonare Capitală Culturală Europeană

Echipa Biroului de coordonare a CCE Sibiu 2007 s-a întors miercuri, 13 septembrie, de la Luxemburg, după un scurt,  dar deosebit de fructuos schimb de experienţă. Chiar dacă "raportul de forţe" a fost net în favoarea luxemburghezilor (35 la 5), sibienii nu au rămas cu nimic mai prejos ca nivel profesional, făcând faţă cu brio întâlnirilor pe care le-au avut cu membrii echipei dar şi cu reprezentanţii conducerii Programului "Luxemburg şi Marea Regiune - CCE 2007” (dl. GUY DOCKENDORF, preşedintele programului şi dl. ROBERT GARCIA, coordonatorul general).
Cele două delegaţii au reanalizat în detaliu proiectele comune româno-luxemburgheze, au reperat asemănările şi deosebirile din strategiile celor două birouri privind finalizarea calendarului de evenimente pe 2007, au analizat materialele tipărite până la această oră de către ambele părţi şi, nu în ultimul rând, a avut loc un schimb de idei din care ambii parteneri vor avea de câştigat.
De asemenea, au fost vizitate, prin amabilitatea gazdelor luxemburgheze câteva locaţii care vor găzdui unele dintre cele mai importante proiecte ale anului viitor, instituţii de cultură renovate recent (Grand Théâtre de Luxembourg), transformate în centre culturale din foste hale industriale (Centre Culturel Kulturfabrik şi Les Rotondes), clădiri a căror destinaţie iniţială era total diferită (Théâtre National du Luxembourg  şi Neumünster Abbey) sau nou-construite şi având dimensiuni arhitectonice impresionante (Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean şi Philharmonie Luxembourg).  

- Primăria Municipiului Sibiu invită membrii Parlamentului Cultural European la Sibiu
 
 În perioada 15-17 septembrie viceprimarul Municipiului Sibiu Eugen Mitea s-a aflat în oraşul Turku din Finlanda pentru a promova Programul Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007. El a participat în cadul acestei vizite la cea de-a cincea reuniune a Parlamentului Cultural European (ECP).

Cu această ocazie domnul Eugen Mitea a adresat membrilor ECP invitaţia oficială de a susţine următoarea reuniune la Sibiu, în luna octombrie a anului viitor. Conform tradiţiei, invitaţia a fost lansată în ultima zi a sesiunii de lucru a ECP, când viceprimarul a susţinut o scurtă prezentare a Sibiului şi a pregătirilor care au fost efectuate în vederea găzduirii evenimentelor ce se vor desfăşura de-a lungul anului 2007.

- Fundaţia germană Bauhaus realizează un studiu despre Sibiu CCE 2007 

 Sibiul este unul din punctele de interes ale unei importante fundaţii de arhitectură din Germania. Fundaţia Bauhaus a selectat Sibiul pentru una din cercetările sale, în perspectiva în care acest oraş se pregăteşte să devină capitală a culturii europene.
Tema centrală a proiectului este examinarea aspectului istoric al oraşului, ţinând cont că evaluarea tradiţiilor istorice locale joacă un rol central în dezvoltarea oraşelor desemnate capitale culturale. Proiectul dezvoltat de Fundaţia Bauhaus încearcă să problematizeze diferite teme, cum ar fi impactul asupra culturii locale din perspectiva asumării statutului de Capitală a Culturii europene şi invers, care este impactul acestor oraşe asupra comunitaţii europene.


15 Sep, 2006

Informaţii cu privire la Programul „Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007”

În perioada 8-13 septembrie 2006 o delegaţie a Asociaţiei Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007 va fi prezentă în Luxemburg. Scopul acestei vizite este de a discuta cu omologii luxemburghezi despre pregătirile necesare acţiunilor comune din cadrul Programului cultural al anului 2007, când Sibiul va avea statutul de Capitală Culturală Europeană, alături de Luxemburg.
Delegaţia va fi compusă din cinci membrii ai Asociaţiei Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007, după cum urmează: Stela Matioc, manager de programe, Silviu Scrob, responsabil tehnic, Dan Bartha, responsabil logistică, Lavinia Alexe,  responsabil cu programul de voluntariat şi Audrey Papuchon, responsabil turism şi proiecte Sibiu-Luxemburg.
Pe parcursul acestei vizite de lucru, membrii Asociaţiei Sibiu CCE 2007 vor face cunoştinţă cu omologii din Luxemburg şi vor analiza proiectele ce se vor desfăşura în parteneriat pe parcursul acestui an cultural pentru a găsi cele mai bune soluţii de implementare a acestora. De asemenea , delegaţia sibiană va lucra alături de colegii luxemburghezi pentru a compara metodele de lucru ale celor două birouri şi pentru a sincroniza cât mai bine viitoarele acţiuni comune.
Tot în cadrul acestei vizite cei cinci membrii ai Asociaţiei vor vizita locaţiile luxemburgheze care vor găzdui proiectele culturale ale anului viitor.


- Cosmin Manolescu, reprezentant al Fundaţiei culturale <<Proiect DCM>> va fi prezent în Sibiu în perioada 21-26 septembrie 2006, însoţit de coregraful luxemburghez Bernard Baumgarten pentru a repera locaţii posibile pentru prezentarea spectacolului "Danse.Entre.Deux". Acest spectacol va fi prezentat la Luxemburg, în cadrul Festivalului "Danz Festival Lëtzebuerg" şi în Sibiu, ca spectacol de închidere a Festivalului European de Dans "Sibiu Dans 2007", ambele proiecte fiind cuprinse în cadrul programului comun Sibiu-Luxemburg 2007.
Delegaţia va fi însoţită de jurnalistul Gunther Plitt, reprezentant al ziarului "d'Lëtzebuerger Land" din Luxemburg, aceasta fiind interesat să cunoască viaţa culturală a Sibiului şi să cunoască artişti locali şi organizaţii culturale de pe plan local.


- Lanţul de magazine IKEA şi-a manifestat interesul cu privire la Programul de evenimente culturale ce vor avea loc anul viitor în Sibiu. Ei au solicitat membrilor Biroului Asociaţiei informaţii şi fotografii despre Sibiu, pentru a fi incluse în revista "IKEA Family Life", întrun număr ce va avea ca tematică "Sibiu şi Luxemburg, Capitale Culturale Europene 2007".


- Asociaţia Edelweiss din Sibiu şi Asociaţia „4motion”  din Luxemburg au semnat un contract de parteneriat, în cadrul căruia 7 tineri defavorizaţi din cartierul Ţiglari au participat la un workshop de teatru, la Luxemburg. În perioada 2-13 august 2006, aceştia au întâlnit alţi tineri de naţionalitate germană, franceză, belgiană şi luxemburgheză, care provin din Marea Regiune.


  


Vizita Primarului Klaus Iohannis la Parlamentul European

La invitaţia Parlamentului European, primarul Klaus Iohannis este prezent în aceste zile la Parlamentul European din Strasbourg pentru a participa la vernisajul expoziţiei de fotografie "Sibiu. Tânăr din 1191". Această expoziţie a fost organizată de Guvernul României împreună cu grupul de euro-observatori români şi este primul eveniment de talie internaţională menit să promoveze imaginea oraşului Sibiu, în calitatea sa de Capitală Culturală Europeană a anului 2007.
Expoziţia de fotografie "Sibiu. Tânăr din 1191" expune 24 de lucrări care ilustrează aspecte ale oraşului Sibiu. Expoziţia va fi deschisă în Strasbourg până joi, 7 septembrie, urmând să fie deschisă publicului şi în Patras, Grecia, oraş care are statutul de Capitală Culturală Europeană în anul 2006.
Primarul Klaus Iohannis a susţinut de asemenea în faţa Parlamentarilor Europeni o prezentare a oraşului Sibiu şi a pregătirilor care s-au desfăşurat pentru anul cultural 2007 precum şi latura economică a oraşului nostru care a cunoscut o dezvoltare rapidă din acest punct de vedere.
                   


04 Sep, 2006

Serviciul Voluntari din cadrul Sibiu CCE 2007 deschide înscrierile pentru voluntarii care vor fi implicati în proiectele din 2007

Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 este unul dintre proiectele ambitioase care contureaza viitorul unui oras, si care solicita sprijinul fiecarui membru al comunitatii. Pentru evenimentele singulare din 2007, concerte, festivaluri, expozitii, ateliere de lucru vom avea nevoie de ajutorul vostru, al voluntarilor, al celor care stiti ca pentru a primi, trebuie sa oferi, dar mai ales ca lumea este asa cum o construim.

Daca prezinti unul din simptomele urmatoare:
entuziasm molipsitor, dorinta manifesta de implicare în proiectele din 2007, spirit de echipa contagios si credinta ca aportul tau va fi esential pentru Programul Sibiu CCE 2007, te invitam sa te alaturi echipei de voluntari din cadrul Serviciului de Voluntari 2007 pentru administrarea tratamentului adecvat.

Te rugam sa citesti cu atentie Sectiunea INFO Voluntari, înainte de a da download Formularului de înscriere voluntari.


Alege o luna si un an:
12 2007
11 2007
10 2007
09 2007
08 2007
07 2007
06 2007
05 2007
04 2007
03 2007
02 2007
01 2007
12 2006
11 2006
10 2006
09 2006
08 2006
07 2006
06 2006
04 2006
02 2006
01 2006
11 2005
09 2005
03 2005
02 2005
 
print
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved