home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 
 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

ARHIVA DE STIRI

Inapoi

Arhiva din: 10. 2006

19 Oct, 2006

Primarul Klaus Iohannis va prezenta la Berlin Programul Sibiu 2007

Primarul Klaus Iohannis se va afla saptamana viitoare la Berlin unde va sustine o conferinta de presa pentru a prezenta presei germane detalii despre desfasurarea Programului Sibiu 2007.
Conferinta de presa va fi sustinuta la Ambasada Romaniei si va constitui semnalul de lansare a campaniei de comunicare pe plan european. Dupa conferinta de presa va urma vernisajul expozitiei de fotografie „Sibiu.Tanar din 1191”.
Primarul Iohannis a aratat ca scopul conferintei si al expozitiei este sa familiarizeze publicul din spatiul de limba germana cu existenta si punctele de atracie ale Programului Sibiu 2007. „Nu este prima noastra prezentare a Programului Sibiu 2007 in strainatate, am mai avut activitati de promovare si comunicare desfasurate de noi cu mijloace proprii, dar este prima actiune de acest fel dupa implicarea profesionala a firmei GAV/Scholz&Friends”, a declarat Iohannis.
Prezentarea Programului va beneficia si de un suport scris si informatic din partea Asociatiei Sibiu 2007 sub forma unei mape de presa cu informatii generale despre Sibiu si a unei versiuni noi a brosurii preprogram in limba germana.
Campania de promovare prezentata oficial sibienilor in data de 7 octombrie va fi lansata la Berlin sub titlul „Normal.Sibiu”. Conceptul creativ propune o interpretare provocatoare, moderna si atragatoare a orasului Sibiu si a conceptului de cultura prezenta in toate gesturile cotidiene.
Campania de comunicare a fost realizata la solicitarea Asociatiei Sibiu 2007 cu finantarea Ministerului Culturii si este conceputa, implementata si coordonata la nivel international si national de agentia GAV/Scholz&Friends Bucuresti.
Dupa aceasta lansare a campaniei de comunicare pentru Europa difuzarea spoturilor de promovare se va face si pe marile canale de televiziune cu acoperire europeana.
Expozitia de fotografie „Sibiu.Tanar din 1191” prezinta 24 de lucrari care ilustreaza aspecte ale orasului Sibiu si are ca scop promovarea imaginii orasului Sibiu, in calitatea sa de Capitala Culturala Europeana a anului 2007.
Vor fi prezenti la lansarea campaniei de comunicare de la Berlin, Primarul Klaus Iohannis (care este si presedintele Asociatiei Sibiu 2007), Sergiu Nistor - Comisar guvernamental pentru Programul Sibiu Capitala Culturala 2007, Marius Constantin – secretar al Asociatiei Sibiu 2007, Guy Dockendorf – prim consilier al Guvernului si Director General in Ministerul Culturii din Luxemburg si Lucian Georgescu -  directorul firmei Gav&SCHoltz.
Evenimentul este prefatat, in 19 octombrie, de concertul special al celebrei Orchestre Filarmonice a Natiunilor. Orchestra, al carei manager


12 Oct, 2006

Invitatie din partea Fundatiei Edelweiss

Fundatia Edelweiss va invita in zilele de 12 si 13 octombrie 2006 vernisajul expozitiei cu imagini foto si lucrari ale copiilor si membrilor Fundatiei Edelweiss, in Sala de Expozitie a Primariei Municipiului Sibiu. Acest eveniment este prilejuit de inceperea celui de-al optulea an de activitate a acestei Fundatii in cartierul Tiglari.
In data de 13 octombrie publicul este invitat sa ia parte la deschiderea oficiala a targului organizat de Ziua Recoltei, ajuns la cea de-a sasea editie, unde va avea loc o expozitie cu vanzare.
Fundatia Edelweiss este una din organizatiile care va avea un proiect in cadrul Programului cultural Sibiu 2007. ea a propus proiectul  educaţional teatral “Cultures of Diversity/Diversity of Culture” pentru tinerii din Marea Regiune şi Sibiu. Ce este o cultură? Ce înseamnă diversitatea culturală şi cum învăţăm despre ea? Traineri şi profesionişti din teatru vor încerca să răspundă la aceste întrebări  în ateliere de lucru, care se vor constitui ca parte a unui seminar ce va fi ţinut de către experţi, cât şi ca parte a unui atelier practic propus pentru tinerii care provin din medii defavorizate. O iniţiativă teatrală care include participarea, de-a lungul căreia, publicul este invitat să împărtăşească experienţe şi descoperiri. Faimosul actor  André Jung va aduce propria contribuţie la acest proiect ambiţios. Proiectul se va  locatie de desfasura in Luxemburg.


 


09 Oct, 2006

Prezentarea primarului Klaus Iohannis cu ocazia lansarii campaniei de comunicare pentru Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007

Lansarea Sibiului in programul capitalelor culturale europene se datoreaza unor foarte bune legaturi culturale pe care le are Luxemburg, care fusese deja nominalizat drept capitala culturala european pentru anul 2007.


In februarie 2004 am primit informatia ca Ministerul Culturii din Luxemburg ne invita sa ne depunem propria candidatura pentru acest titlu. Am invitat atunci gruparile artistice si institutiile culturale din Sibiu la o serie de dezbateri foarte intense in urma carora am definitivat tema programului si documentatia de candidatura. O echipa a noastra a prezentat aceasta candidatura la Bruxelles la inceputul lunii aprilie 2004 in fata reprezentantilor institutiilor europene. Juriul de selectie a apreciat tema programului nostru (Un oras al culturii - Un oras al cultelor), ideea tandemului Est - Vest cu Luxemburgul cat si parteneriatele europene pe care le are si care sunt integrate in program. Juriul a apreciat eforturile unui oras mic cum este Sibiul de a se angaja intr-un proiect de importanta si amploare europeana. Trasatura care s-a remarcat in cazul Sibiului a fost multiculturalitatea, considerata o contributie perfecta si simbolica din partea Sibiului si a Romaniei la constructia europeana.


Recomandarea Juriului de selectie a fost insusita apoi si votata in unanimitate de Consiliul de Ministri ai Culturii din tarile Uniunii Europene intrunit in 27 mai 2004.


Mecanismul complex al masurilor de pregatire a fost pus in miscare, atat la nivelul cultural cat si la nivelul infrastructurii orasului. Din vara anului 2004 am pus in miscare o serie de parteneriate foarte bune cu Guvernul Romaniei, fara de care succesul unui astfel de program nu este posibil.


Sibiul este in momentul de fata un oras in pregatiri febrile pentru a face fata provocarilor din domeniul culturii, infrastructurii si renovarii patrimoniului care apar pe masura ce ne apropiem de inceputul anului 2007.


In ceea ce priveste programul cultural, asociatia Sibiu 2007 a selectat impreuna cu juriul national desemnat de Ministerul Culturii un numar de 220 de proiecte care vor face parte din programul cultural. Aceste proiecte provin dintr-o varietate larga de domenii culturale: artele spectacolului, muzica, film, fotografie, multimedia, literatura, arte vizuale, architectura, gastronomie etc.


Costurile programului cultural, care se ridica la aproximativ 35, 7 milioane RON (aproximativ 10 milioane euro), sunt suportate de Municipalitate (13, 2 milioane RON), Consiliul Judetean (1,5 milioane RON) si Ministerul Culturii (21 milioane RON).


Spre deosebire de Luxemburg si multe alte capitale culturale europene, Sibiul a trebuit sa puna in aplicare planuri foarte ambitioase de refacere a infrastructurii culturale si civile. Pentru a pregati orasul, Primaria a investit numai in acest an o suma de aproximativ 100 milioane RON pentru restaurarea centrului istoric si pentru modernizarea infrastructurii celor mai importante artere de circulatie.


Programul de restaurare a centrului istoric a fost accelerat astfel incat Piata Mare, Piata Mica, Piata Huet, Pasajul Scarilor, Scarile Turnului, Pasajul Aurarilor, zona pietonala de pe strada Balcescu si un numar de alte zece strazi sa fie terminate pana la sfarsitul acestui an. Noul sistem de iluminat public din centru este in etapa de finalizare urmand ca pana in decembrie sa fie gata si sistemul de iluminat arhitectonic pentru a pune in valoare farmecul cladirilor.


Ministerul Culturii a intrat in acest parteneriat alocand 18, 5 milioane RON (aproximativ 5, 2 milioane euro) pentru renovarea a peste 30 de cladiri din centrul istoric. Aceste lucrari de mare anverugra au avansat uimitor de bine si vor fi utilizate pana la sfarsitul acestui an.


Pentru a facilita accesul international, autoritatile locale impreuna cu Guvernul Romaniei cofinanteaza proiectul de 60 de milioane de euro pentru modernizarea Aeroportului International Sibiu.


Pentru a face din Sibiu un oras cat mai placut vizitatorilor Primaria a apelat la o serie de imprumuturi de la BERD pentru introducerea unui sistem integrat de signaletica, pentru introducerea unui concept nou de trafic si pentru modernizarea sistemului de transport public prin achizitionarea a inca 36 de autobuze noi pe langa cele 50 deja cumparate in anii trecuti.


 


 


Alege o luna si un an:
12 2007
11 2007
10 2007
09 2007
08 2007
07 2007
06 2007
05 2007
04 2007
03 2007
02 2007
01 2007
12 2006
11 2006
10 2006
09 2006
08 2006
07 2006
06 2006
04 2006
02 2006
01 2006
11 2005
09 2005
03 2005
02 2005
 
print
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved