home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 
 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

ARHIVA DE STIRI

Inapoi

Arhiva din: 12. 2006

29 Dec, 2006

Automobile Bavaria, partener al programului Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007

Automobile Bavaria Group reprezinta unul din cele mai puternice grupuri de firme cu activitate în domeniul auto din Romania. Fondata la Brasov în anul 1994, firma Automobile Bavaria a devenit în 2005, dupa 11 ani de activitate, leaderul segmentului premium al pietei auto din Romania. Prestigiul de care se bucura aceasta firma a permis extinderea activitatii la nivel national si, pe plan international, semnarea unor noi contracte de reprezentare cu branduri ca MINI, MAN sau Neoplan.

Michael Schmidt, Director General al Automobile Bavaria, a declarat: "Este o onoare pentru noi sa sustinem acest proiect, prin care Sibiul îsi redobandeste locul în familia oraselor culturale europene. Personal ma simt deosebit de legat de acest oras, în care mi-am început activitatea dupa întoarcerea în Romania."

În cadrul contractului de sponsorizare, Automobile Bavaria s-a angajat sa asigure mijloacele de transport rutier pentru evenimentele organizate pe parcursul anului 2007. Limuzinele BMW, autocamioanele MAN si autocarele Neoplan vor asigura transportul ofocialitatilor, invitatilor si echipamentelor. Toate costurile legate de înmatricularea, asigurarea, întretinerea si repararea acestora sunt acoperite integral de Automobile Bavaria. 

Grupul Automobile Bavaria - Bilant 2006 

Anul 2006 a fost marcat de un eveniment major în evolutia Automobile Bavaria. Inaugurararea noului Centru BMW din Bucuresti reprezinta noua carte de vizita a companiei, devenind un etalon pentru dealerii BMW din Europa.

Automobile Bavaria,
importatorul general al automobilelor BMW, MINI,

Rolls-Royce, a inaugurat noul Centrul BMW, unul din cele mai reprezentative showroom-uri BMW din Europa, la începutul lunii octombrie 2006 în Baneasa.

Cea mai importanta investitie din cei 12 ani de activitate a firmei Automobile Bavaria a totalizat peste 10 milioane de euro. Noul sediu are o suprafata de 12.000 de metri patrati. Suprafata construita este de aproximativ 10.000 metri patrati.  Acesta gazduieste birouri, un showroom BMW, showroom MINI, showroom Rolls-Royce, depozitul central de piese de schimb si service.

Michael Schmidt, Directorul General Automobile Bavaria, a declarat: "Automobile Bavaria s-a dezvoltat atat de mult în ultimii doi ani, încat a devenit absolut necesar sa extindem spatiul în care ne desfasuram activitatea. Pentru noi a fost foarte important sa realizam un sediu reprezentativ pentru aceasta marca atat de apreciata si sa raspundem astfel asteptarilor clientilor nostri si admiratorilor acestei marci. Cu acest sediu putem sa raspundem tuturor exigentelor integrarii în Uniunea Europeana si sa facem fata oricarei comparatii cu distribuitorii de autoturisme vest europeni."

Succesul Automobile Bavaria se datoreaza si gradului de acoperire la nivel national a retelei de dealeri, ajunsa în prezent la un numar de 13 locatii în toata tara.

Prin aceasta extindere, Automobile Bavaria a creat pana în prezent peste 300  de locuri de munca doar în Bucuresti. Media de varsta a angajatilor este de 35 de ani, ceea ce reflecta spiritul tanar al companiei.

Rezultatele de exceptie înregistrate de BMW în Romania în ultimii 2 ani au plasat tara noastra pe locul 2 în regiune, înaintea unor tari ca Israel, Croatia, Ucraina, Bulgaria, Cehia etc. Evolutia vanzarilor a cunoscut o crestere semnificativa, de la 11 unitati vandute în 1994 la peste 1.000 de unitati în 2004. în 2005 s-a înregistrat un volum record de 1.474 unitati, Automobile Bavaria devenind leader de piata pe segmentul premium. La sfarsitul acestui an numarul de automobile comercializate va depasi 1.700, ceea ce reprezinta un nou record pentru aceasta regiune. Pentru anul viitor ne propunem continuarea trendului ascendent si, bineînteles, o dezvoltare si îmbunatatire a seviciilor oferite clientilor nostri.

Bavaria Cars Sibiu - membru al Grupului Automobile Bavaria

Inaugurat la începutul anului 2004, showroomul Bavaria Cars reprezinta un prim pas al reprezentarii marcii BMW în Sibiu. Sprijinul logistic si experienta primita de la cel mai puternic dealer regional, Contempo Brasov, partener care a asigurat si serviciile aftersales, s-au concretizat în consolidarea echipei locale si cresterea vanzarilor cu 40% fata de anul trecut. Pentru viitorul apropiat este planificata constructia unui centru BMW conform standardelor internationale, obiectiv prioritar pentru strategia de dezvoltare a Grupului Automobile Bavaria.

link DETALII SUPLIMENTARE ...

19 Dec, 2006

Surpriza placuta la Sibiu

Nicolas Simion - un nume impus de cativa ani in circuitul jazz-ului european, vine la Sibiu pentru a participa, alaturi de ceilalti invitati, la inaugurarea Capitalei Culturale Europene Sibiu 2007.

Dupa inaugurarea orasului Luxemburg ca si Capitala Culturala pe 9 decembrie la Centre Culturel de Rencontre, invitatia la Sibiu pentru 1 ianuarie 2007 a venit firesc.

"In martie 1988 am cantat prima data alaturi de o trupa poloneza jazz la Sibiu", isi aduce aminte Nicolas Simion.

Printre proiectele sale se numara colaborarea cu Jancy Körössy, pianist de top ai anilor 60 - "Transylvanian Reunion", "Lullabies and Fairytales", un mix foarte interesant de muzici traditionale din Balcani si cantand alaturi de muzicieni din Macedonia, Croatia, Ungaria si Italia si "Balkan Jazz" inregistrat live in 2001 la Stadtgarten, Cologne.

Il asteptam cu nerabdare in Concertul Extraordinar "Nicolas Simion & Friends" la Casa de Cultura a Sindicatelor in Sibiu, pe 1 ianuarie la 18.30.

link DETALII SUPLIMENTARE ...

17 Dec, 2006

Inaugurarea programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007

Trecerea dintre ani va fi sarbatorita prin doua zile pline de evenimente, atat pentru sibieni cat si pentru turistii romani si straini. Astfel, 31 decembrie 2006 va marca integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar 1 ianuarie 2007 va deschide oficial programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.
Evenimentele care vor avea loc in cursul zilei de 1 ianuarie vor prefata deschiderea oficiala a programul SCCE 2007. Astfel la ora 18.00 Biblioteca Judeteana Astra isi va deschide oficial portile, iar o ora mai tarziu Philarmonie der Nationen condusa de Maestrul Justus Frantz va oferi un concert extraordinar in Sala Thalia.

La ora 20.00, compania franceza Groupe F va incepe in doua cartiere ale Sibiului – cartierul Strand si Valea Aurie - un spectacolul de muzica, lumini si pirotehnie "Noaptea Cometelor", spectacol ce va continua in Parcul Cetatii si Cazarma 90; in acelasi timp, din diverse locatii inalte din Sibiu, se vor lansa 2 400 de comete.

Un spectacol de "teatru al focului", cu muzicieni, dansatori, pirotehnisti, cu decoruri impresionante si imagini proiectate pe fatadele cladirilor, se va desfasura in Piata Mare si se va incheia cu putin inainte de ora 00.00.

Groupe F, una din cele mai renumite companii europene specializata in conceperea si realizarea spectacolelor artistice pirotehnice, este cunoscuta pentru imaginile incredibile produse cu ajutorul focului, pentru muzica live impresionanta si pentru instalatiile pirotehnice sofisticate cu care isi produc spectacolele. Membrii companiei sunt actori ai teatrului de strada, comedianti, muzicieni, fotografi, mecanici, ingineri, acrobati si dansatori.

La miezul noptii va concerta in Piata Mare renumitul Chris Norman impreuna cu Smokie, seara incheindu-se cu un alt spectacol de focuri de artificii.

Nici Revelionul 2007 nu va fi mai prejos, acesta urmand sa marcheze intrarea oficiala a Romaniei in Uniunea Europeana.

La ora 19:00, iubitorii de muzica de orga pot asculta un concert la Biserica Evanghelica, iar in Piata Mare, incepand cu orele 21:30, vor concerta formatiile East 17 si Phoenix. Miezul noptii va fi sarbatorit cu focurile de artificii, in Piata Mare, Piata Mica, Zona Turnisor, Cartier Terezian, focuri de artificii oferite de Artificii Orastie.

Pentru informatii suplimentare:

Mihaela Baduta / Coordonator comunicare
tel: 0728.828.765, e-mail:

Oana Ionita / Ofiter de presa
tel: 0730.040.514, e-mail: oana2007@sibiu.ro

comunicare2007@sibiu.ro

link DETALII SUPLIMENTARE ...

15 Dec, 2006

Formular acreditare presa

Biroul de Coordonare al Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 si Serviciul de Presa al Primariei Sibiu pun la dispozitie incepand din 26 decembrie formulare de acreditare pentru presa locala, nationala si internationala.
Acest formular il puteti descarca AICI


BCR - Banca Oficiala a Capitalei Culturale Europene Sibiu 2007

Bucuresti, 15 Decembrie 2006 - Banca Comerciala Romana (BCR) si Asociatia Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007 au incheiat, vineri 15 decembrie 2006, un contract de parteneriat prin care BCR, ca Partener Oficial, va sustine financiar derularea tuturor evenimentelor din Programul Sibiu 2007, devenind Banca Oficiala a Capitalei Culturale Europene Sibiu 2007.
Acordul a fost semnat din partea BCR de catre presedintele executiv, Nicolae Danila, iar din partea Asociatiei Sibiu-Capitala Culturala Europeana 2007 de catre Klaus Werner Iohannis, primarul Municipiului Sibiu si presedintele Asociatiei Sibiu 2007.

Aplicam consecvent o filosofie la care tinem foarte mult, si anume ca, cei care obtin valoare prin parteneriatul cu societatea au datoria de a intoarce catre aceasta o buna parte. Trebuie ca o institutie, o organizatie cum este si BCR, sa construiasca ceva trainic care sa ramana in urma contributiei acesteia, ceva cu care sa se mandreasca atat societatea in ansamblu, cat si colectivul organizatiei respective", a declarat presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila.

"Ne bucura foarte mult semnarea acestui contract de parteneriat intre Asociatia Sibiu 2007 si BCR. Prin acest parteneriat, Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, program de importanta nationala, primeste un sprijin financiar foarte substantial. Majoritatea oamenilor considera ca banii si cultura merg pe drumuri diferite insa, prin acest parteneriat, noi si BCR demonstram ca banii si cultura pot lucra impreuna in folosul unei comunitati", a declarat primarul Municipiului Sibiu, Klaus Werner Iohannis.

In 2007, marcand aderarea Romaniei la UE, Sibiul va deveni cea de-a 32-a Capitala Culturala Europeana, alaturi de Luxemburg, ca urmare a nominalizarii sale de catre Consiliul Ministrilor Culturii din UE in 2004. Programul Sibiu Capitala Europeana 2007 este cel mai important proiect cultural organizat si derulat in Romania, prin dimensiune, grad de atractivitate, perioada de desfasurare si impact de comunicare publica.

Acest Program cuprinde in derulare aproximativ 220 de proiecte in cadrul carora se vor desfasura peste 1000 evenimente culturale. Programul va atrage spre Sibiu, spre Romania, atentia unui public larg la nivel european, ceea ce va genera o reflectare corespunzatoare in opinia publica, inclusiv prin mass-media, cu un puternic impact asupra brandului de tara.

Aici as adauga ca avem o abordare speciala, care ne diferentiaza clar ca intelegere a responsabilitatii corporative. Nu vorbim doar de sponsorizari, ci de un parteneriat real in care sa te implici efectiv in dezvoltarea sanatoasa si durabila a societatii. Numai asa poti fi sigur ca si afacerile tale se vor dezvolta sanatos. Dat fiind semnificatia speciala a anului 2007 pentru aderarea Romaniei la UE, sprijinirea Asociatiei Sibiu-Capitala Culturala Europeana 2007 si a municipalitatii Sibiului pentru organizarea si desfasurarea in bune conditii si cu rezultate deosebite a programului cultural al anului 2007 este un obiectiv pe care BCR trebuie sa si-l propuna din postura de lider si cetatean institutional responsabil", a precizat Nicolae Danila.

La eveniment au participat membrii de marca ai Prefecturii, Consiliului Judetean, Consiliului Local, Primariei Municipiului Sibiu, Asociatiei Sibiu 2007 precum si numerosi reprezentanti ai mass media locale si centrale.

BCR, membra a Grupului Erste Bank, este o banca universala fiind cea mai importanta institutie bancara din Romania si gestionand active de peste 11 miliarde de EUR. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii, avand in prezent 461 sucursale si agentii in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce, emite 22 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM – peste 1.300 si aproape 9.500 de POS. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcata prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor.

* *

Pentru informatii suplimentare despre produsele si serviciile oferite de BCR, populatia poate apela numarul de telefon al InfoBCR - 0801.0801.227, (0801.0801.BCR), taxabil la tarif de convorbiri locale, indiferent de locul din tara de unde este apelat. Numarul poate fi apelat in reteaua ROMTELECOM. De asemenea, Serviciul InfoBCR se poate apela si din reteaua de telefonie mobila Connex la numarul: *0801.BCR (*0801.227). Serviciul InfoBCR functioneaza de luni pana vineri intre 8:00 - 20:00 si sambata intre 8:00 - 12:30.

* *
Pentru informatii suplimentare:

Corneliu COJOCARU
Purtator de cuvant al BCR
Tel. 312.00.56
e-mail: cornel.cojocaru@bcr.ro


Alege o luna si un an:
12 2007
11 2007
10 2007
09 2007
08 2007
07 2007
06 2007
05 2007
04 2007
03 2007
02 2007
01 2007
12 2006
11 2006
10 2006
09 2006
08 2006
07 2006
06 2006
04 2006
02 2006
01 2006
11 2005
09 2005
03 2005
02 2005
 
print
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved