home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 
 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

ARHIVA DE STIRI

Inapoi

Arhiva din: 03. 2007

28 Mar, 2007

Posta luxemburgheza va realiza timbre cu Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007

 

Datorita bunei colaborari dintre Sibiu si Luxemburg si in virtutea faptului ca cele doua detin in parteneriat statutul de Capitala Culturala Europeana pentru anul 2007, posta luxemburgheza a propus realizarea unor timbre speciale, care sa marcheze evenimentele care vor avea loc in acest an.

Timbrul va fi realizat de posta luxemburgheza si va avea ca tema centrala Casa Luxemburg din Sibiu. Aceasta a fost renovata in anul 2003 cu finantare din partea Ministerului Culturii din Luxemburg, iar investitia s-a ridicat la valoarea de aproximativ 800.000 de euro. In martie 2004 a fost redeschisa oficial de insisi Marele si Marea Ducesa de Luxemburg. In prezent, Casa Luxemburg adaposteste Biroul de Coordonare al Asociatiei Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, un centru de informatii pentru turisti, doua cafenele culturale si cateva spatii de cazare.

Timbrul va putea fi gasit sub forma unei planse ce cuprinde astfel de 10 timbre si va avea inscriptionate logo-urile celor doua capitale culturale - Sibiu 2007 si Luxemburg 2007. Posta luxemburgheza a inaintat ca data pentru aparitia acestor timbre luna septembrie a acestui an.

Realizarea timbrului vine sa sublinieze bunele relatii dintre cele doua orase. Luxemburgul este unul din cei mai importanti parteneri ai Sibiului, fiind cel care a venit cu propunerea ca Sibiul sa candideze alaturi de el la obtinerea statutului de Capitala Culturala Europeana pentru anul 2007. In cadrul Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 Sibiul deruleaza alaturi de partenerul luxemburghez in jur de 40 de proiecte.

link DETALII SUPLIMENTARE ...

26 Mar, 2007

Conferinta de presa Othello?!


Teatrul National "Radu Stanca" are placerea sa va invite
vineri, 30 martie 2007 ora 15.00, in Foaierul Teatrului National "Radu Stanca", la o Conferinta de presa la care vor fi prezenti:  Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National „Radu Stanca” , Andriy Zholdak si actorii din distributia spectacolului "OTHELLO?!".

 Adaptare scenica libera de ANDRYI ZHOLDAK dupa tragedia “OTHELLO?!” de W.SHAKESPEARE
Distributia:
CONSTANTIN CHIRIAC
CATALIN PATRU
DIANA VACARU LAZAR
CRISTINA FLUTUR
EMA VETEAN
IUNIS MINCULETE
FLORIN COSULET
OFELIA POPII
PALI VECSEI
BOGDAN SARATEAN
ADRIAN NEACSU
HORIA NICOARA
EDI PATRASCU
CODRUTA VASIU
FLORENTINA TILEA
DIANA FUFEZAN

REGIA: ANDRYI ZHOLDAK
SCENOGRAFIE: KOLIO KARAMFILOV (BULGARIA)

 UN PROIECT PENTRU PROGRAMUL SIBIU – CAPITALA CULTURALA EUROPEANA 2007

link DETALII SUPLIMENTARE ...

Sibiu 2007 lanseaza o noutate in Piata Mare

Primaria Municipiului Sibiu, Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 si editura germana "Wort und Welt & Bild" va invita sa participati la vernisajul expozitiei de fotografie "Sibiu/Hermannstadt - Monumente, oameni, locuri" ce va avea loc in Piata Mare din Sibiu, vineri 30 martie, ora 12.

Expozitia face parte din Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 si este prima expozitie de fotografie "open air” din Sibiu. Trei fotografi, Martin Rill, Martin Eichler si Georg Gerster prezinta peste 180 de fotografii ce descriu cele mai importante obiective de interes cultural, istoric si turistic din Sibiu si judetul Sibiu. Pana la sfarsitul anului 2007, turistii care vor vizita Piata Mare din Sibiu vor fi intampinati de un nou"centru de informare de informare", unul original, unde locul oamenilor este luat de fotografii si text ce le vor starni cu siguranta interesul pentru Sibiu, Medias, Agnita, Dumbraveni, Avrig, Ocna Sibiului, monumentele UNESCO din Biertan si Valea Viilor, Marginimea Sibiului si monumente ale naturii din intreg judetul Sibiu.

Fotografiile sunt sustinute de scurte texte in limba romana si germana si vor fi expuse in fata Bisericii Romano-Catolice din Piata Mare, pe patruzeci de panouri de aluminiu. Materialul din care sunt confectionate panourile si sistemul de expunere a fotografiilor (acoperite de o folie protectoare), va permite ca expozitia sa poata fi prezentata in spatiul public timp de 5 ani, fara nici un risc de deteriorare. Tocmai de aceea, la finalul anului 2007, organizatorii vor pune la dispozitia Primariei Municipiului Sibiu panourile, pentru a fi expuse in spatii publice.

link DETALII SUPLIMENTARE ...

22 Mar, 2007

Terra Cultural - conferinta de presa

Fundatia Terra Cultural va invita la conferinta de presa, sambata, 24 martie, ora 11.00, Sala de presa a Primariei Sibiu, et. 2, Piata Mare

Proiectul Terra cultural 2007 isi propune sa intre in cadrul cultural 2007 cu un buchet de evenimente variat si de actualitate, de interes deosebit, sa valorifice conceptele, viziuni artistice si mijloace dintre cele mai actuale, sa prezinte publicului artisti romani de valoare si comori spirituale inestimabile care au contribuit, si nu au incetat sa o faca, la construirea identitaţii culturale romanesti.

link DETALII SUPLIMENTARE ...

Cercul Militar Sibiu organizeaza o conferinta de presa

Cercul Militar Sibiu organizeaza o conferinta de presa vineri , 23 martie, incepand cu orele 12.00, in Sala de Lectura a Cercului Militar Sibiu pentru mediatizarea actiunii Army sah 2007.

 Festivalul - concurs de sah va avea loc in perioada 27 martie - 01 aprilie 2007 prin participarea unor reprezentanti ai armatelor  statelor membre NATO (Belgia, Danemarca, Franta, Italia, Islanda, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Portugalia, SUA, Canada, Grecia, Turcia, RF Germania, Spania, Cehia, Polonia, Ungaria, Letonia, Estonia, Lituania, Slovenia, Slovacia, Bulgariasi Romania), constituiti in echipe formate fiecare din cate 2 membri, care se vor intrece in 9 runde de sah, in sistemul elvetian.

Pe parcursul festivalului se va desfasura o partida de sah strong intre doi mari maestri internationali. De asemenea se va desfasura un simultan intre acesti mari campioni si concurentii participanti la festival.

 

link DETALII SUPLIMENTARE ...

conferinta presa Teatrul National Radu Stanca - Viata cu un idiot

Teatrul National Radu Stanca are placerea sa va invite la o conferinta de presa sambata, 24 martie 2007 ora 15.00 la care vor fi prezenti:  Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National Radu Stanca , de Andriy Zholdak, regizorul spectacolului VIATA CU UN IDIOT, realizatorii si actorii spectacolului.

 

link DETALII SUPLIMENTARE ...

17 Mar, 2007

Tanar voluntar pentru 2007

 Asociatia Sibiu 2007 si Organizatia Crispus, cu sprijinul Casei de Cultura a Municipiului Sibiu si Directiei Judetene pentru Tineret Sibiu deruleaza in perioada 23 martie – 30 aprilie proiectul „Tanar voluntar pentru 2007”, proiect prin care se doreste instruirea celor 200 de tineri implicati in actiuni de voluntariat in cadrul Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.  

Reprezentantii mass-media sunt invitati sa participe la o conferinta de presa marti, 20 martie, la ora 12.00, in sala de presa a Primariei Municipiului Sibiu, etaj 2.

Proiectul "Tanar Voluntar pentru 2007" cuprinde patru stagii de instruire, a cate trei zile fiecare, in urma carora voluntarii vor beneficia de o prezentare ampla a conceptului de Capitala Culturala Europeana, vor invata tehnici de comunicare de la traineri specializati si vor desfasura actiuni practice de initiere in tehnica fotografiei. Pe langa partea educativa a acestor stagii, desfasurate la sfarsitul fiecarei saptamani la Paltinis, pentru voluntari vor fi organizate jocuri si actiuni de team-building menite sa sporeasca entuziasmul, dorinta de implicare in proiectele din acest an si convingerea ca aportul lor este unul esential pentru reusita Programului Sibiu CCE 2007. unde vor fi prezentate pe larg proiectul si intentiile organizatorilor,

 Actiune este cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si Autoritatea Nationala pentru Tineret prin Directia Judeteana pentru Tineret Sibiu

  Serviciul de Voluntari 2007 a primit pana in prezent aproximativ 400 de aplicatii din partea persoanelor care si-au manifestat intentia de a avea responsabilitati in cadrul Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007. In urma procesului de selectie a voluntarilor, inceput de Biroul de Coordonare Sibiu 2007 inca din luna noiembrie a anului trecut, au fost alesi 200 de tineri care s-au implicat inca din perioada de pregatire a evenimentului de deschidere a Programului. Ei au avut responsabilitati in toate departamentele, cu precadere in cel de Logistica si Comunicare, unde au desfasurat actiuni de protocol, ghidaj, traducere, hostess, preluarea invitatilor de la aeroport, colaborare cu responsabilii cu mentinerea securitatii, impartirea de pliante, etc.

Restul de 200 de tineri interesati vor face obiectul unei alte selectii, in functie de domeniul specificat in aplicatia initiala si in functie de nevoile operatorilor culturali care au proiecte incluse in Program.

 Pentru a asigura buna desfasurare a activitatii voluntarilor, la sediul Biroului de Coordonare CCE 2007 au fost amenajate doua birouri pentru a deservi intreaga echipa de voluntari. Zilnic isi desfasoara activitatea aici doua echipe de voluntari a cate 6 persoane fiecare, schimbate la un interval de 4 ore.

 Cei care doresc sa se implice in activitatile Serviciului de Voluntari 2007 pot sa completeze un formular de inscriere ce poate fi gasit pe site-ul www.sibiu2007.ro.

 

link DETALII SUPLIMENTARE ...

Siberfest la Sala Thalia

Siberfest 2007, cyberfestivalul muzicii de computer si al artelor digitale la Sibiu isi propune sa prezinte, pe parcursul a 8 concerte desfasurate in cadrul Programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007", o adevarata panorama a artei digitale actuale la nivel mondial.

 

Va invitam la conferinta de presa sustinuta de organizatori luni 19 martie ora 12.00, în sala de presă a Primăriei Municipiului Sibiu, etajul 2.

 

In cele 8 concerte se vor prezenta 75 de compozitori din Franta, Anglia, Germania, SUA, Japonia, Austria, Suedia, Turcia, Belgia, Romania, Polonia, Argentina, Elvetia, Israel, in jur de 100 de lucrari, zeci de prime auditii romanesti si absolute, in cele mai actuale si diverse genuri, mari solisti si ansambluri de notorietate internationala, instalatii, computer video art, filme muzicale. Un festival de mare noutate care prezinta, congruent, artele digitale legate de muzica de computer : instalatii, videoart, muzica electronica si mixta, etc.


Prima serie de de concerte-spectacol multimedia ale Siberfest-ului demareaza marti 20 si miercuri 21 martie, de la ora 19.00, la Sala Thalia.

link DETALII SUPLIMENTARE ...

12 Mar, 2007

Inaugurarea expozitiei"Sub semnul lui Manzu', desene, gravuri, afise"- Sibiu, 12 martie, 16h

Expozitia "Sub semnul lui Manzu’, desene, gravuri, afise" este unul din evenimentele de prestigiu programate in 2007 pentru a ilustra diferitele aspecte ale culturii si artei italiene, cu ocazia - dubla si fericita - a intrarii Romaniei in Uniunea Europeana si a declararii orasului Sibiu drept capitala culturala europeana.


Giacomo Manzu' este cunoscut drept unul dintre cei mai mari artisti ai secolului XX-lea. Parcusul sau uman si artistic este reprezentativ pentru vitalitatea si forta care isi trag radaciunile din cele invatate in atelierele artizanilor si care isi gaseste cea mai nobila expresie in sculpturile Maestrului, pline de putere si sensibilitate, si in aceea, mai intima si mai puternic evocatoare, din pictura si grafica sa.


 

Parcurgand expozitia, vizitatorul roman va descoperi un artist a carui experienta existentiala isi gaseste puternice asonante cu viata multor artisti romani din acel secol, artisti care s-au inspirat din aceleasi surse ale creativitatii europene.

Expozitia, a carui proiect a prins contur in timpul unei intalniri pe care Ambasadorul Italiei Daniele Mancini a avut-o la Bergamo cu Presedintele Provinciei Bergamo, Valerio Bettoni, este fructul colaborarii dintre Ambasada Italiei la Bucuresti, Provincia si Camera de Comert din Bergamo- care au oferit si sprijin material pentru realizarea expozitiei - Asociatia Culturala Giacomo Manzu’ - care a pus la dispozitie operele Maestrului -, si Complexul Muzeal Brukenthal din Sibiu, care a oferit spatiu expozitional in prestigiosul Muzeu de Istorie, aflat in inima orasului si recent restaurat. Asociatia Sibiu 2007 este partener in cadrul proiectului.

 

Expozitia va fi inaugurata luni 12 martie 2007 la orele 16,00, in prezenta domnului Martin Bottesch, Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, a domnului Marcello Moro, asesor al Provinciei Bergamo, a domnului Sabin Adrian Luca, Director General al Muzeului Brukenthal, a domnului Manlio Giuffrida, Consul General al Italiei la Timisoara, a domnului Profesor Alberto Castaldini, Directorul Institutului Italian de Cultura din Bucuresti si a domnului Siro Peppoloni, coordonatorul activitatilor culturale din cadrul Ambasadei Italiei.

link DETALII SUPLIMENTARE ...

05 Mar, 2007

Sibiul prezent la Targul International de la Berlin

Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 si oferta turistica a judetului Sibiu vor fi prezentate in perioada 7-11 martie agentiilor de turism din intreaga lume la cel mai mare targ de turism din Europa, Targul International de la Berlin. In primele doua zile, reprezentanti ai Asociatiei Sibiu 2007 si ai Primariei Municipiului Sibiu vor convinge agentiile de turism ca in acest an Sibiul este o destinatie turistica care nu trebuie sa lipseasca din oferta lor. In ultimele doua zile de Targ, delegatia din Sibiu va prezenta publicului larg oferta turistica a Sibiului si Programul cultural din acest an prin materiale informative pe suport scris si materiale de promovareRomania participa la acest targ din anul 1970, insa in acest an prezentarea ofertei turistice va fi una speciala, Sibiul beneficiind de cel mai mare stand in spatiul destinat Romaniei. Gandite in asa fel incat sa reprezinte sigla Programului

Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, cele doua elemente ale standului, unul de prezentare a orasului Sibiu iar celalalt de prezentare a judetului Sibiu, sunt unite de un infodesk central. Aici vor fi prezentate ofertele concrete ale agentiilor de turism din Sibiu cat si materiale informative tiparite si materiale de promovare (peste 10.000). Pe ecrane digitale vor rula spoturile de promovare ale Programului Sibiu CCE 2007, filme de prezentare ale orasului Sibiu si ale imprejurimilor, imagini din Sibiu si poze ale proiectelor culturale ce vor fi derulate anul acesta. Vizitatorii standului sibian vor putea accesa site-urile www.sibiu2007.ro si www.sibiu.ro pe ecrane interactive (touch – screen-uri).

In fiecare an Targul International de Turism de la Berlin se bucura de interesul a peste 150.000 de vizitatori. In acest an, la cea de-a 41-a editie a Targului, sunt asteptati peste 10.000 de operatori turistici din 180 de tari. Prezenta Sibiului la Berlin face parte din campania de comunicare a Programului Sibiu CCE 2007 si va aduce Sibiului o notorietate sporita, in special in spatiul germanic. Anul trecut Targul a fost mediatizat de aproape 7000 de jurnalisti din 100 de tari.


Alege o luna si un an:
12 2007
11 2007
10 2007
09 2007
08 2007
07 2007
06 2007
05 2007
04 2007
03 2007
02 2007
01 2007
12 2006
11 2006
10 2006
09 2006
08 2006
07 2006
06 2006
04 2006
02 2006
01 2006
11 2005
09 2005
03 2005
02 2005
 
print
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved