home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 
 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

ARHIVA DE STIRI

Inapoi

Arhiva din: 04. 2007

30 Apr, 2007

Inaugurarea sezonului de vara al Programului Luxemburg 2007

Dupa ce Sibiul a marcat inaugurarea sezonului de vara al Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 printr-o sărbătoare întinsă pe durata a trei zile: 13, 14 şi 15 aprilie, a venit si randul partenerilor de la Luxemburg. Sarbatoarea luxemburgheza, numita ''Fete de printemps'', a debutat pe 28 aprilie la ora 14.00. Aceasta este ora de incepere a proiectului Trans(ient) city, propus de Hou Hanru. Este un proiect in trei părţi, conceput de catre 15 artisti : un laborator de cercetari pentru a gandi viitorul orasului (Urban Lab), o serie de instalatii gandite ca si repere urbane (Urban landmarks) si diferite proiecte artistice pentru a reinvia spatiile urbane izolate sau abandonate (Community life).

De la ora 21.00, Compania de teatru Carabosse propune proiectul ''Les installations de feu''. Luxemburghezi şi turiştii vor putea urmări o paradă de foc şi muzică, ''le parcours de feu'', într-un cartier din oraş. La sfârşitul paradei va avea loc un spectacol impresionant de lumini şi foc, ''les citadelles de feu''. În plus, trupe de muzică şi alte companii de teatru vor însoţi întreaga manifestare. Acest spectacol va putea fi urmarit si la Sibiu in data de 25 mai, in cadrul Festivalului International de Teatru.

link DETALII SUPLIMENTARE ...

25 Apr, 2007

Festival Concurs National al Tinerilor Interpreti de Muzica Populara VARA, VARA, PRIMAVARA

CONSILIUL JUDETEAN SIBIU prin CENTRUL JUDETEAN PENTRU CONSERVAREA SI PROMOVAREA CULTURII TRADITIONALE ''CINDRELUL-JUNII'' SIBIU, in colaborare cu CERCUL MILITAR SIBIU organizeaza in perioada 26-27 aprilie 2007, in Pavilion 2007- Cazarma 90, Festival -Concurs National al Tinerilor Interpreti de Muzica Populara ''VARA, VARA, PRIMAVARA'', primul eveniment folcloric de amploare al Capitalei Culturale Europene 2007.

Ajuns anul acesta la cea de-a XI-a editie, Festivalul se desfasoara pe perioada a doua zile si se adreseaza solistilor vocali si instrumentistilor de muzica populara din tara si din diaspora cu varsta cuprinsa intre 16-35 de ani, indiferent de profesie, reprezentanti autentici ai zonelor etnofolclorice pe care le reprezinta. Manifestarea isi propune valorificarea tezaurului folcloric din Romania, afirmarea si promovarea valorilor autentice, introducerea in circuitul national de noi interpreti talentati, cat si prezentarea celor mai frumoase costume din diferitele vetre etnofolclorice ale tarii.

ConcurenTii vor prezenta pe scena festivalului doua melodii specifice zonei etnofolclorice din care provin, din care una fara acompaniament (doina, balada, cantec doinit) si una cu acompaniament orchestral, prezentand caracteristicile zonei etnofolclorice din care provin.

 

In concurs s-au inscris un numar de 48 de participanti din 18 judete ale tarii: Alba, Oradea, Teleorman, CaraS-Severin, Focsani, Brasov, Cluj, Maramures, Dolj, Salaj, Prahova, Mures, Suceava, Arges, Arad, Hunedoara, Timis si Sibiu. O noutate a festivalului din acest an o constituie participarea in concurs a unor concurenti din diaspora (Republica Moldova Bulgaria Si Serbia). Dupa preselectia din data de 25 aprilie 2007 vor intra in competitie, in fata publicului si a juriului (alcatuit din personalitati ale folclorului romanesc), cei mai valorosi 20 de soliSti.

Se vor acorda urmatoarele distinctii: Marele Premiu, Premiul I, Premiul II, Premiul III si Mentiune concurentilor ce poseda calitati vocale deosebite, interpreteaza piese autentice si etaleaza costume originale.

 

In cadrul celei mai mari sarbatori populare desfasurate in prag de primavara, renumitul solist de muzica populara Cristian Pomohaci va sustine pe scena festivalului un recital extraordinar, incantand publicul cu un colaj de cantece populare romanesti reprezentative pentru zona etnofolclorica a Bistritei- Nasaud.

Gala festivalului se doreste a fi un regal folcloric la care vor participa laureatii editiilor precedente ale festivalului, precum si ansambluri si solisti de renume ai folclorului romanesc. Regalul folcloric va fi preluat de Televiziunea Nationala Si TVR International, iar moderatoarea spectacolului va fi vedeta TVR Iuliana Tudor. Acompaniaza orchestra ''Lautarii'' din Chisinau, dirijata de maestrul Nicolae Botgros.

 

 

PROGRAMUL FESTIVALULUI:

 

Joi, 26 aprilie 2007 - Pavilion2007- Cazarma 90

 

 orele 18.00 FESTIVAL CONCURS

orele 20.00 RECITAL EXTRAORDINAR CRISTIAN POMOHACI

 

Vineri, 27 aprilie 2007 -Pavilion 2007- Cazarma 90

 orele 18.00  - GALA LAUREATILOR

- In recital: IONUT DOLANESCU, MARIANA IONESCU, CORNELIA SI LUPU REDNIC, RAMONA SI PETRICA VITA, NINETA POPA, MARCEL PARAU, VIORICA MACOVEI, ROBERT TARNAVEANU, NELU ALBU, VIORICA TELCEAN, ALINA BICA, IONUT FULEA, GABRIELA TUTA, ALINA PINCA., ADINA SI ILIE MEDREA, ADRIAN NEAMTU, NELU HORDOBET, TUDOR FURDUI IANCU ANSAMBLUL FOLCLORIC PROFESIONIST ''CINDRELUL - JUNII SIBIULUI''

- Concert sustinut de Orchestra ''Lautarii din Chisinau'' - dirijor NICOLAE BOTGROS

 

link DETALII SUPLIMENTARE ...

24 Apr, 2007

CONFERINTA DE PRESA - ECLEZIASTUL - vineri, 27 aprilie 2007 ora 12.30

Teatrul National Radu Stanca are placerea sa va invite la o Conferinta de presa la care vor fi prezenti:  Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National Radu Stanca , Mihai Maniutiu si actorii din distributia spectacolului Ecleziastul.


Distributia : Marian Ralea, Mariana Presecan, Maria Anusca, Dana Maria Lazarescu, Pali Vecsei, Lerida Bucholtzer, Dana Talos, Adrian Matioc, Adrian Neacsu, Catalin Neghina, Viorel Rata, Mihai Coman, Catalin Patru, Gelu Potzolli, Cristina Ragos, Veronica Popescu, Diana Fufezan, Cristina Stoleriu, Ema Vetean si copii Horatiu Bran/Teo Bran/ George VinczefiRegia: MIHAI MANIUTIU


Decorul: VALENTIN CODOIU


Coregrafia VAVA STEFANESCU


UN PROIECT PENTRU PROGRAMUL SIBIU – CAPITALA CULTURALA EUROPEANA 2007 


 Duminica, 29 aprilie 2007 ora 17.00 PREMIERA


 Duminica 29 aprilie 2007 ora 19.00 PREMIERA
 

 


 


 


20 Apr, 2007

Cazare pentru tineri in Capitala Culturala

Academia Fortelor Terestre Nicolae Balcescu din Sibiu pune la dispozitie 260 de locuri de cazare pentru tinerii care vor sa viziteze Sibiul, Capitala Culturala a anului 2007.
Spatiile de cazare sunt asigurate in urma unui acord intre Ministerului Culturii si Cultelor, prin Biroul Comisariatului pentru Sibiu – CCE 2007 si Ministerul Apararii, care urmareste sa ofere tinerilor posibilitatea de a participa, cu eforturi financiare reduse, la evenimentele Capitalei Culturale.

Situate in caminele Academiei Fortelor Terestre Nicolae Balcescu din Sibiu, locurile de cazare includ camere cu 2 pana la 15 paturi. Spatiile sunt oferite grupurilor organizate (doar cetateni romani) la pretul de 12 RON/zi de persoana.

Cei interesati pot primi informatii suplimentare si isi pot rezerva locurile de cazare, telefonic sau prin e-mail, prin

Directia Judeteana de Cultura, Culte si Patrimoniu Sibiu
Persoana de contact: Dan Nanu
Telefon: 0745-263917; 0728-556158                       
e-mail:nanu_ilie_dan@yahoo.com

 PAGINA WEB

 


Lansare Istoria la pas. Faceti cunostinta cu Hermann

Luni, 23 aprilie 2007, ora 16:00, la Centrul de informare turistica al Primariei Municipiului Sibiu va avea loc lansarea oficiala in prezenta mass-media a proiectului « Istoria la pas. Faceti cunostinta cu Hermann » al Fundatiei Culturale Inforom din Bucuresti, finantat in 2006 de Ministerul Culturii si Cultelor ca parte a Programului Capitalei Culturale Europene de la Sibiu in 2007.In cadrul acestui proiect ale carui concept si coordonare au fost asigurate de arh. Monica Lotreanu, sculptorul Petru Alexandru Galai a creat sculpturi stradale in marime naturala care reprezinta acelasi personaj: Hermann, fondatorul mitic al Sibiului (Hermannstadt), transpus in 10 ipostaze istorice diferite, identificabile prin atribute, costum, atitudine. Ipostazele ocupationale si sociale ale „hermannilor” sunt relationate cu perioada istorica si cu amplasamentele integrate in centrul istoric al Sibiului. La inceputul acestei saptamani, opt din cele zece statui propuse pentru a echipa ambiental centrul pe durata capitalei culturale europene au fost montate pe locurile stabilite: Piata Mare, Piata Mica, zona Primaria veche-Piata Huet, strada Cetatii, stirnind imediat interesul, curiozitatea locuitorilor, turistilor si mass-media locale.Actiunea de lansare a fost pregatita cu sprijinul Primariei Sibiu si al Asociatiei Sibiu 2007. Cu aceasta ocazie, autorii proiectului vor relata povestea „hermannilor”, vor evalua modul cum s-a desfasurat proiectul si relatia cu partenerul Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, cu autoritatea finantatoare si cu institutiile locale. Vor fi prezentate audientei si presei intentiile Fundatiei Culturale Inforom de a integra aceste instalatii stradale in micro-proiecte si actiuni pe trei dimensiuni, potrivit obiectivelor initiale ale proiectului: educationala, turistica si spatial-urbana. 


Detalii suplimentare:


http://www.inforom-cultural.org/hermann/


http://www.sibiu2007.ro/ro3/detaliu_eveniment.php?ideveniment=1302


Monica Lotreanu


Director


0722309756


fundatia@inforom-cultural.org


monica.lotreanu@gmail.com


Samuel Hahnemann. O idee uneste orase europene 25 aprilie 13 mai

Insitutul Meißner Hahnemannzentrum e.V. impreuna cu Parohia Evanghelica C.A. prezinta cu sprijinul Muzeului Brukenthal Sibiu si al Ministerului Culturii si Cultelor expozitia Samuel Hahnemann.  O idee uneste orase europene.  Proiectul se desfasoara in cadrul Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.Vernisajul expozitiei va avea loc in data de 25 aprilie 2007 la ora 17.00 in incinta ferulei Bisericii Evanghelice, urmand ca expozitia sa poata fi vizitata zilnic intre orele10.00 - 18.00 pana in data de 13 mai.In cadrul vernisajului vizitatorii vor putea asculta o scurta prezentare a expozitiei din partea domnului Killian Dörr, primpreot si a domnului Helge Landmann din partea institutului Meißner Hahnemannzentrum e.V. bucurandu-se de asemenea de un deosebit acompaniament muzical la flaut oferit de doamna Erika Klemm.

Expozitia de fata a fost initiata de catre Insitutul Meißner Hahnemannzentrum e.V. si a fost prezentata incepand cu anul 2005, cand s-au celebrat 250 de ani de la nasterea marelui om de stiinta Friedrich Samuel Hahnemann, in diferite orase germane si europene in care a trait si a lucrat Hahnemann. In acest an avem ocazia sa prezentam aceasta expozitie deosebita si in Sibiu, unde Hahnemann a petrecut 2 ani intre 1777-1779, lucrand ca medic personal si bibliotecar al baronului Samuel von Brukenthal, pe atunci recent numit guvernator al Transilvaniei.


 

Expozitia este dedicata vietii renumitului medic si fondator al homeopatiei Samuel Hahnemann. Scopul acestei expozitii, care uneste numeroase orase europene, este nu numai sa ii aduca un omagiu marelui om de medicina Hahnemann ci si sa apropie cele 25 de orase implicate in proiect, creand astfel legaturi pe termen lung. In afara de aceasta expozitia sublineaza si forta unei idei, a homeopatiei, care a atras atentia asupra ei ca putine altele si care nu si-a pierdut fascinatia. Expozitia prezinta spiritul iluminismului, care domina sfarsitul secolului al XVIII-lea. Tinerii pot invata sa gandeasca in spiritul european fara a uita insa diferentele regionale. Ei ar trebui motivati sa nu isi piarda elanul in a intreprinde activitati curajoase in ciuda dificultatilor materiale.


18 Apr, 2007

Within Temptation vor concerta la Sibiu intre 15 - 17 iunie

Within Temptation vor concerta pentru prima data in Romania, in cadrul festivalului ARTMANIA 2007, de la Sibiu, dupa ce au fost cap de afis la cele mai mari festivaluri internationale si au cantat impreuna cu celebre formatii din Europa si din lume, ca Rammstein sau Iron Maiden.Cea mai bine vanduta formatie olandeza, Within Temptation au confirmat oficial, luni, participarea la Festivalul ARTMANIA 2007, care se va desfasura pe o perioada de trei zile, in Piata Mare din Sibiu, intre 15 si 17 iunie, in cadrul programului Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007.Within Temptation ofera spectacole cu adevarat grandioase, de la decorurile de scena pana la costumele spectaculoase si machiajul deosebit al talentatei soliste, Sharon den Adel. Fanii romani vor avea parte, pe langa prestatia live excelenta pentru care trupa e binecunoscuta, de jocuri de lumini si decoruri special gandite pentru acest concert. De asemenea, Within Temptation pregatesc  mai multe surprize pentru publicul din Romania!Aflata la cel de-al patrulea album, lansat in luna martie 2007 si intitutal The Heart of Everything, Within Temptation este o trupa cu un succes din ce in ce mai rasunator, cu milioane de album vandute si cu fani in intreaga lume, de la Europa la Mexic.


Single-ul Ice Queen de pe al doilea album, Mother Earth a ajuns pe primele pozitii din numeroase topuri din Europa, in tari ca Germania, Franta sau Olanda iar albumul The Silent Force este declarat disc de aur in Olanda, Belgia si Germania si s-a vandut in peste 600.000 exemplare.Within Temptation a fost headliner sau a participat la festivaluri internationale ca Pinkpop, Werchter, Rock Am Ring, Wacken, Bloodstock, Sweden Rock, Ruisrock, Aerodrome si Gurtenfest.Lansarea celui de-al patrulea disc – The Heart of Everything – a avut loc in luna martie 2007 si a fost prefatata de single-ul What Have You Done. Dupa turneul european de o luna si jumatate, care a inceput in 14 martie, si care a fost sustinut aproape in totalitate cu casa inchisa, luna mai aduce debarcarea celor de la Within Temptation pe scenele nord americane, hotarati sa cucereasca si piata muzicala de dincolo de ocean. Componenta:Sharon den Adel  voce


Robert Westerholt  chitara


Ruud Adrianus Jolie  chitara


Jeroen van Veen  bas


Martijn Spierenburg  clape


Stephen van Haestregt  tobeDiscografie:Enter, 1997, DSFA


The Dance (EP), 1998, DSFA


Mother Earth, 2000, DSFA/GUN


Mother Earth Tour (DVD), 2003, GUN


The Silent Force, 2004, GUN


The Silent Force Tour (DVD), 2005, GUN


The Heart Of Everything,  2007, Roadrunner


 


ARTMANIA Festival 2007


 


Publicul iubitor de muzica se va putea bucura de prezenta unor nume definitorii pentru muzica rock, care deja au scris istorie, la a doua editie a Festivalului ARTMANIA. Pe langa Within Temptation, ne vor onora cu prezenta trupe ca Anathema, My Dying Bride, Tarot, The Gathering si Haggard.


 


A doua editie a Festivalului ARTMANIA isi propune sa isi consolideze statutul de cel mai mare festival de muzica rock din Romania, dar si cel de eveniment cultural important, in cadrul programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.


 


ARTMANIA Festival 2007 este un proiect cultural finantat prin Programul Sibiu Capitala Culturala 2007.


 


Editia precedenta a festivalului a fost un real succes, cu invitati ca HIM sau Amorphis. Editia 2006 s-a bucurat in totalitate de un numar de aproximativ 7000 de vizitatori (public platitor de bilet, invitati, vizitatori ai altor evenimente din cadrul festivalului), au fost prezenti peste 200 de reprezentanti acreditati din presa nationala si internationala si peste 60 de artisti din Finlanda si Romania. 09 Apr, 2007

La Roumanie des contes blues - 11 aprilie

Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, Asociatia Romana a Femeilor in Arta si grupul InterArt va invita sa luati parte la o conferinta de presa ce marcheaza debutul spectacolului multimedia Romania povestilor albastre (La Roumanie des contes blues), dupa texte literare, stiintifice si filosofice ale Iuliei Hasdeu si B.P Hasdeu. Conferinta de presa va avea loc miercuri 11 aprilie, la ora 11, in sala de presa a Primariei Municipiului Sibiu.Doua figuri simbolice ale culturii romane, Iulia si B.P Hasdeu, sunt reinvocate miercuri la Sibiu, intr-un spectacol de o modernitate manifesta ce reuneste muzicieni, artisti de teatru, dansatori, coregrafi, scenografi si artisti video de prestigiu. Primele reprezentatii vor avea loc miercuri, 11 aprilie la orele 18.00 si 21.00.Muzica originala, performata live, apartine Mihaelei Vosganian si lui Irinel Anghel. Coregrafia e semnata de Liliana Iorgulescu. Regia spectacolului – Anca Bradu. Scenografia si video-proiectii: Mihai Pacurar si Mihai Sibianu. Interpreti – teatru si dans contemporan: Antoaneta Cojocaru, Liliana Iorgulescu, Marius Manole, Serban Pavlu, Alin Olteanu, Andreea Duta; muzicieni: Sorin Romanescu (chitara), Andrei Kivu (violoncel & intrumente de suflat), Andrei Marcovici (percutie) & compozitoarele (clape, percutie si instrumente orientale).Proiectul Romania Povestilor albastre face parte din programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007  si este primul eveniment din acest an care se va desfasura in locatia Pavilion 2007 din Piata Unirii (Cazarma 90).


02 Apr, 2007

CONFERINTA DE PRESA - SHOAH. VERSIUNEA PRIMO LEVI

Teatrul National Radu Stanca organizeaza o conferinta de presa in care va fi prezentat spectacolul lui Mihai Maniutiu, SHOAH. VERSIUNEA PRIMO LEVI. Conferinta va avea loc in foaierul teatrului, joi, 5 aprilie 2007 ora 12.30 si va fi sustinuta de Constantin Chiriac, scenaristul Mihai Maniutiu si actorii din distributia spectacolului.


link DETALII SUPLIMENTARE ...

01 Apr, 2007

ImproVisions

Al doilea eveniment al proiectului ImproVisions organizat de Asociatia culturala Pro Contemporania in cadrul Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 va avea loc la data de 2 aprilie, ora 19.00, in Sala cu oglinzi a Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu.

Solistul concertului Now and Here ! - Avantgarde Improv este binecunoscutul saxofonist francez Daniel Kientzy care, alaturi de membrii Trio-ului Pro Contemporania (Irinel Anghel, Andrei Kivu, Andrei Marcovici) propun publicului un inedit experiment interactiv. Ideea concertului a fost de la bun inceput una de testare a interactivitatii cu publicul, de stimulare a interesului acestuia prin cooptarea participantilor pasivi la o colaborare creativa. Astfel, capacitatea de inventie spontana a muzicienilor va fi pusa in slujba ideilor, a conceptelor si sugestiilor venite din partea publicului.

Autor al unui tratat despre tehnicile contemporane ale cantului la intreaga familie a saxofoanelor, Daniel Kientzy va interactiona cu grupul Pro Contemporania in conceperea unui program atractiv, incitant, spectaculos, similar ca deschidere celor prezentate pe scenele internationale de avangarda.

link DETALII SUPLIMENTARE ...

Alege o luna si un an:
12 2007
11 2007
10 2007
09 2007
08 2007
07 2007
06 2007
05 2007
04 2007
03 2007
02 2007
01 2007
12 2006
11 2006
10 2006
09 2006
08 2006
07 2006
06 2006
04 2006
02 2006
01 2006
11 2005
09 2005
03 2005
02 2005
 
print
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved