home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 
 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

ARHIVA DE STIRI

Inapoi

Arhiva din: 05. 2007

31 May, 2007

1 IUNIE 2007 la muzeu

1 IUNIE 2007

 

1 iunie este Ziua Internationala a Copilului, o zi cu o semnificatie aparte pentru toti copiii de pe planeta. Anul 2007 aduce, la Sibiu, un cadou cu totul special fiecarui copil care viziteaza Muzeul "ASTRA", prin inaugurarea, intr-un peisaj feeric, in cadrul Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale "Astra" din Dumbrava Sibiului, a unui centru instructiv - recreativ dedicat exclusiv copiilor.

Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului lanseaza, pe aceasta cale, o invitatie catre toate unitatile de invatamant din Sibiu. Proiectul intitulat "Etno-Tehno Parc: Muzeul Copiilor" reprezinta o premiera absoluta pentru muzeele din Romania avand ca scop initierea si deprinderea, intr-un mod aplicat, interactiv si demonstrativ, copiilor, in ceea ce priveste tehnicile traditionale folosite in satul romanesc, intreg universul civilizatiei tehnice populare.

Intr-un spatiu conventional, trei pavilioane modern construite de mesteri maramureseni, in tehnici traditionale din lemn, se vor derula activitati specifice pentru copiii intre 3 si 18 ani, fiecare program fiind adaptat fiecarei grupe de varsta, cunostintelor, deprinderilor specifice, prin materiale de o mare diversitate categoriala si tematica (carti de colorant, abecedar si dictionar etnologic, cuburi cu imagini, puzzle si lego-uri, materiale de constructie miniaturale), avand ca scop si continut cunoasterea si practicarea tehnicilor traditionale. Dictionarul de termeni, de o conceptie originala, (etimologic, in culori) urmareste sa stimuleze, in egala masura, interesul pentru cunoasterea patrimoniului tehnic traditional, a tuturor proceselor lucrative practicate de poporul roman de-a lungul intregii sale existente istorice, imbogatindu-le experienta si cunostintele culturale. Dorinta exersarii tehnicilor de confectionare si de constructie in stil traditional este cultivata in   "Etno - Tehno Parcul" din Muzeul ASTRA prin stimularea deprinderilor tehnice ale copiilor, prin ingenioasele procese de asamblare si constructie care presupun si o atenta cunoastere a patrimoniului tehnic muzeal, asumandu-si, prin toate acestea, misiunea de a informa, antrena si incanta atat copiii, cat si adultii care ii insotesc, implicandu-i intr-un amplu program instructiv - educativ ad-hoc.

Etno - Tehno Parcul se recomanda, de la inceput, ca o reteta de succes a Muzeului ASTRA, in scopul de a oferi fiecarei categorii de varsta oportunitati specifice capacitatii de manifestare creativa a fiecarui spatiu de “joaca”, spatiu de “asamblare”, spatiu de “construire”, spatiu de “creatie si reprezentare artistica”.

Activitatile care se vor desfasura in Etno – Tehno Parcul din Muzeu vor implica in primul rand, copiii din scolile sibiene, cuprinsi intr-un program regulat, realizat in colaborare cu personalul din invatamant, in baza unei programe curriculare, dar si pe copiii din judetul Sibiu sau din intreaga tara sau pe vizitatorii ocazionali.

Suntem convinsi ca toti copiii se vor simti atrasi mai degraba de acest spatiu interactiv, decat de o vizita ampla si docta prin muzeu.

Prin construirea acestui department dedicat, prin excelenta copiilor – “Etno - Tehno Parcul”, Muzeul ASTRA doreste sa continue campania de atragere a tinerilor catre Muzeul cu un profil unic in Romania (civilizatia populara traditionala, cu un accent special pe civilizatia tehnica) in vederea constientizarii, de catre publicul tanar si foarte tanar, a identitatii noastre culturale, a valorilor autentice, circumscrise muncii si instrumentarului tehnic care etaleaza toate marturiile progresului tehnic, de –a lungul intregii istorii a poporului roman, reamintind ceea ce spunea V. Gordon Childe ca “progresul tehnic este insusi urzeala istoriei”.

Pe data de 1 iunie copiii, elevii si insotitorii lor au INTRARE LIBERA.

Va asteptam cu drag in Muzeul ASTRA, la Etno Tehno Parc, Vineri, 1 iunie, ora 12:00!

Alaturi de noi, in derularea proiectelor educationale, se afla Fundatia RTC Bucuresti, carora le multumim pentru sprijinul acordat.

 

 

Muzeograf: Mihaela Vacariu

link DETALII SUPLIMENTARE ...

29 May, 2007

Posibilitati de cazare, la ARTMANIA Festival 2007

Pentru a raspunde numeroaselor cereri venite din partea publicului, organizatorii ARTMANIA Festival 2007 sugereaza fanilor mai multe posibilitati de cazare, in campingul sau tabara de la Cisnadioara, de langa Sibiu.


Pentru a facilita accesul publicului la festival, ARTMANIA pune la dispozitia tuturor celor care au bilete la ARTMANIA Festival 2007 si sunt cazati in Cisnadioara un autobuz GRATUIT spre Sibiu si inapoi, inainte de inceperea evenimentului si dupa concerte.


Exista posibilitatea de camping la Cisnadioara, cu acces la dusuri, lavoare si toalete pentru femei si barbati. Instalarea cortului va costa 2 euro iar tariful pe o noapte este de 3 euro/persoana. De asemenea, exista posibilitatea de a inchiria casute. Cei interesati pot afla mai multe amanunte la pagina http://www.ananas7b.de/ro/index.htm


O alta varianta de cazarea este tabara de la Cisnadioara, unde tarifele sunt  20 RON / pat / noapte - cu baie pe hol si 23 RON / pat / noapte - cu baie in camera.Pentru rezervari: Cerciu Ilie (tel: 0269/563 564; mobil: 0743/261 868)


Precizam ca pretul pentru cazare NU ESTE INCLUS IN BILET.De asemenea, biletele pentru zilele de vineri, 15 iunie si duminica, 17 iunie au fost puse in vanzare in reteaua magazinelor Diverta, pe www.bilet.ro si in magazinul Muzica din Bucuresti.Programul ARTMANIA Festival 2007


Ziua de vineri, 15 iunie, ii va avea ca invitati pe Altar, Celelale Cuvinte, Haggard, iar capul de afis al zilei vor fi britanicii de la Anathema.


Sambata, 16 iunie, va fi o zi incarcata de evenimente: pe scena de la Sibiu vor urca Cargo, cu un recital special pentru ARTMANIA Festival 2007, Tarot, The Gathering, My Dying Bride si mult asteptatul cap de afis de la ARTMANIA Festival 2007, Within Temptation.


In ultima zi a festivalului, va predomina rock-ului romanesc, dar nu numai. Duminica 17 iunie vor evolua, la Sibiu, Luna Amara, Vita de Vie, After Forever si legenda rockului romanesc, Iris.


 


Bilete pentru ARTMANIA FESTIVAL 2007


Biletele pentru ARTMANIA Festival 2007 vor costa 55 de lei pentru ziua de vineri, 15 iunie, 75 de lei pentru sambata, 16 iunie, 15 lei pentru duminica, 17 iunie si 120 de lei pentru intreg festivalul.


Biletele se gasesc in reteaua magazinelor Diverta din intreaga tara, pe www.bilet.ro si in magazinul Muzica din Bucuresti.


ARTMANIA Festival 2006


Prima editie a festivalului a fost un real succes, cu invitati ca HIM sau Amorphis. Editia 2006 a festivalului s-a bucurat in totalitate de un numar de aproximativ 7000 de vizitatori (public platitor de bilet, invitati, vizitatori ai altor evenimente din cadrul festivalului); au fost prezenti peste 200 de reprezentanti acreditati din presa nationala si internationala; peste 60 de artisti din Finlanda si Romania; pe baza datelor furnizate de media si a statisticilor putem considera ca a luat cunostinta de eveniment un numar de peste 3.000.000 de persoane.


ARTMANIA Festival 2007 este un proiect cultural finantat prin Programul Sibiu Capitala Culturala 2007.


Informatii de presa si acreditari:


Sonia Lodi, Press & PR Coordinator
Tel 0788.967.033
press@artmaniafestival.ro


Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007: www.sibiu2007.ro


MTV DJ AWARDS - 7 IUNIE

Proiect Racursi in parteneriat cu MTV Romania si cu sprijinul Primariei Municipiului Sibiu, Consiliului Local Sibiu, Casei de Cultura a Municipiului Sibiu, Asociatiei Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 si Autoritatii Nationale pentru Tineret Sibiu organizeaza pe data de 7 iunie 2007, in Piata Mare din Sibiu prima editie a MTV DJ’s AWARDS.


Blank&Jones, Outwork, Mr Sam, Camille Jones, Moguai, Santos&Madox, Andro, Jjoy, Krafty Kuts, Lordz of Fitness sunt numai cativa dintre DJ-ii care vor transforma Piata Mare, timp de noua ore, in cea mai mare petrecere in aer liber din Sibiu.
Alaturi de ei vor intretine atmosfera cei mai cunoscuti DJ romani: Suie Paparude, Adrian Eftimie, Marika, DJ Pagal, Vania, Raresh, Haute Culture,  DJ Optick, The Model si multi altii.
Evenimentul va incepe la ora 18 dupa amiaza si va dura pana dimineata la ora 3.


Biletele se pot cumpara incepand de vineri 25 mai 2007 din urmatoarele locatii: Str. Nicolae Balcescu in fata la Banc Post si Farmacia 24, Pavilion 2007, B-dul. Mihai Viteazu in fata la BCR, Magazinul Dumbrava – in fata.
Pretul unui bilet este de 20 de lei.


Pentru acreditari va rugam sa trimteti datele de contact pana la data de 4 iunie 2007, la urmatoarea adresa de e-mail: mihai.zugravu@proiectracursi.ro .
Se vor acredita doua persoane din fiecare institutie de presa. 


26 May, 2007

Turul Eurobiker 2007 vine saptamana viitoare la Sibiu

Turul caritabil Eurobiker, care reuneste peste 80 de reprezentanti marcanti ai politicii, economiei si presei europene, se opreste la Sibiu miercuri, 30 mai, pentru a ajuta copiii dintr-un centru de plasament. Coloana de motociclisti va fi intampinata in curtea Bisericii Evanghelice, din Piata Huet de reprezentantul Primului ministru al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, alaturi de primarul Klaus Iohannis, presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch, Anca Dragan, director al Directiei de Asistenta Sociala si protectia Copilului. Evenimentul se desfasoara sub egida Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.Inainte de a intra in oras, coloana de motociclisti se va opri la benzinaria Petrom, vis-a-vis de Aeroportul Sibiu la ora 17.30, unde sunt asteptati toti motociclistii romani care vor sa se alature. Coloana se va deplasa sub escorta Politiei Rutiere pana in centrul orasului.Federatia Romana de Motociclism si motoclubul Crazy Bike din Sibiu, alaturi de agentia pentru managementul evenimentelor The Little Giant, Primaria Municipiului Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu si numerosi sponsori din Romania, au sprijinit venirea la Sibiu a acestui eveniment.Anul acesta turul este organizat sub inaltul patronaj al Ministerului Culturii din Luxemburg si al Primului Ministru al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, sub motto-ul Mobilitatea infrange granitele si leaga culturile.
Participantii au plecat din Luxemburg pe data de 25 mai, pe motociclete si se vor deplasa pe traseul Luxemburg, Split, Podgorica, Belgrad, Sibiu, Budapesta. In fiecare oras vor ajuta spitale, copii si oameni defavorizati.Asociatia Eurobiker Luxemburg organizeaza acest tur de motociclete in Europa, anual, incepand cu anul 2003. Acest concept imbina scopul caritabil cu turismul si convinge anual diverse personalitati europene sa parcurga aproximativ 3000 de kilometri pe motocicleta.Pentru detalii suplimentare:
Cristoph Galter
Event manager
The Little Giant Sibiu
info@tlg.ro
tel/ 0740/320199


24 May, 2007

Cartea biografica Nightwish Once Upon A Nightwish va fi lansata oficial in Romania, la ARTMANIA Festival 2007!

Biografia oficiala a trupei Nightwish, trupa care a zdobit piata muzicala cu succesul lor, va fi prezentata pentru prima oara in Romania la Sibiu, in cadrul ARTMANIA Festival 2007.


Fanii vor putea cumpara cartea "Once Upon A Nightwish" de la un stand special amenajat, in cadrul festivalului, iar basistul de la Nightwish, Marco Hietala va avea o intalnire cu fanii, duminica, 17 mai, pentru a semna cartea si a vorbi despre experienta sa alaturi de trupa finlandeza Nightwish.Marco se va afla in Romania, la Sibiu, pentru a sustine un recital alaturi de un alt proiect al sau, trupa Tarot.


Once Upon A Nightwish este scrisa de Mape Ollila si contine istoria unei trupe necunoscute, originara din Kitee,  Finlanda, care s-a dovedit a fi, in cele din urma, un fenomen muzical international.


Aceasta este povestea lor, spusa de Tuomas, Tarja, Emppu, Jukka, Sami si Marco: o poveste despre un visator pasionat de Disney si despre o diva, despre producatori excentrici, basisti blestemati, amenintari cu moartea, lupte din spatele scenei, faima si glorie, pierdere si durere, dar mai ales despre muzica ce a cucerit intreaga lume!


Mape Ollila este un editor muzical si un fan al rock-ului, care a urmarit cariera celor de la Nightwish inca de la inceput si a calatorit cu trupa in intreaga lume. Cartea Once Upon A Nightwish a fost scrisa de-a lungul a patru ani si prezinta biografia acestei trupe unice, din perioada 1996 - 2006 .


Cartea area 32 de pagini cu  fotografii color, discografie si multe altele.


Programul ARTMANIA Festival 2007


Ziua de vineri, 15 iunie, ii va avea ca invitati pe Altar, Celelale Cuvinte, Haggard, iar capul de afis al zilei vor fi britanicii de la Anathema.


Sambata, 16 iunie, va fi o zi incarcata de evenimente: pe scena de la Sibiu vor urca Cargo, cu un recital special pentru ARTMANIA Festival 2007, Tarot, The Gathering, My Dying Bride si mult asteptatul cap de afis de la ARTMANIA Festival 2007, Within Temptation.


In ultima zi a festivalului, va predomina rock-ului romanesc, dar nu numai. Duminica 17 iunie vor evolua, la Sibiu, Luna Amara, Vita de Vie, After Forever si legenda rockului romanesc, Iris.


Bilete pentru ARTMANIA FESTIVAL 2007


Biletele pentru ARTMANIA Festival 2007 vor costa 55 de lei pentru ziua de vineri, 15 iunie, 75 de lei pentru sambata, 16 iunie, 15 lei pentru duminica, 17 iunie si 120 de lei pentru intreg festivalul.


Biletele se gasesc in reteaua magazinelor Diverta din intreaga tara, pe www.bilet.ro si in magazinul Muzica din Bucuresti.


ARTMANIA Festival 2006


Prima editie a festivalului a fost un real succes, cu invitati ca HIM sau Amorphis. Editia 2006 a festivalului s-a bucurat in totalitate de un numar de aproximativ 7000 de vizitatori (public platitor de bilet, invitati, vizitatori ai altor evenimente din cadrul festivalului); au fost prezenti peste 200 de reprezentanti acreditati din presa nationala si internationala; peste 60 de artisti din Finlanda si Romania; pe baza datelor furnizate de media si a statisticilor putem considera ca a luat cunostinta de eveniment un numar de peste 3.000.000 de persoane.


ARTMANIA Festival 2007 este un proiect cultural finantat prin Programul Sibiu Capitala Culturala 2007.


Informatii de presa si acreditari:


Sonia Lodi, Press & PR Coordinator
Tel 0788.967.033
press@artmaniafestival.ro


Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007: www.sibiu2007.ro


21 May, 2007

Targul Gaudeamus la final

Radio Romania, in colaborare cu Universitatea Lucian Blaga, cu sprijinul Primariei Municipiului Sibiu si al Asociatiei Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007, a organizat in perioada 16 - 20 mai, cea de a doua editie sibiana a Targului GAUDEAMUS – manifestare inclusa in programul evenimentelor menite sa sustina statutul pe care Sibiul il detine in acest an.
Evenimentul, care face parte dintr-un proiect complex - Caravana  GAUDEAMUS, una dintre componentele de baza ale Programului LECTURA – s-a desfasurat in incinta Pavilionului 2007, amplasat la Cazarma 90.


Palmaresul acestei editii include:


Suprafata targului a fost de peste 450 mp, cu 75% mai mult decat la editia precedenta;
Numarul expozantilor a fost de 94 (participanti in cadrul a peste 45 de standuri), reprezentand cateva dintre cele mai importante segmente din domeniile editorial si educational din tara noastra: edituri romanesti cu stand propriu – 26, edituri straine reprezentate la targ de agentii de difuzare romanesti - 33, edituri romanesti prezente in standuri comune sau reprezentate de agentii de difuzare – 10, institutii de invatamant – 6, agentii de difuzare de carte romaneasca si straina – 7 etc; o prezenta speciala in cadrul targului a fost si standul Minoritati Nationale din Romania, care a reunit o oferta complexa de carte reprezentativa pentru cultura minoritatilor nationale din tara noastra.
Programul de manifestari al editiei a cuprins 32 de evenimente (lansari de carte, dezbateri, concursuri);
Numarul vizitatorilor a fost de circa 12.000;
Valoarea vanzarilor directe realizate cu prilejul targului a depasit suma de 85.000 RON (850.000.000 lei vechi).


Premiile Targului GAUDEAMUS Sibiu, decernate in cadrul festivitatii care a avut loc duminica,   20 mai, ora 14.00, sunt urmatoarele:


Trofeele GAUDEAMUS acordate expozantilor prin Votul Publicului
Trofeul GAUDEAMUS: locul 3 – Oxford Educational Centre, locul 2 – Grupul Editorial RAO si locul 1 - Humanitas; premiile constau in standuri gratuite cu suprafata de 3, 6 si respectiv 9 mp, acordate la editia viitoare;
Cea mai ravnita carte a targului a fost desemnat volumul Amintirea ca un parfum... de Silvia Kerim, publicat de Editura Carminis din Pitesti.


Trofeul Presei Jeana Gheorghiu, denumit astfel in amintirea regretatei jurnaliste care ne-a parasit in urma cu cateva zile si al carei nume va ramane pentru totdeauna legat de Targul GAUDEAMUS, a revenit cotidianului Tribuna – sectiunea publicatii, postului Europa FM – sectiunea radio si postului Antena 1 – sectiunea TV.


Trofee acordate expozantilor prin Votul Presei
Trofeul GAUDEAMUS a revenit editurii Humanitas.
Premiul pentru Cea mai ravnita carte a targului nu a fost acordat, intrucat rezultatele votului jurnalistilor nu au fost concludente.


Premiul Educatia, acordat de catre organizatori, a fost castigat de Academia de Studii Economice din Bucuresti.


Trofee acordate vizitatorilor
Premiul Miss Lectura a fost castigat de domnisoara Izabela Agoston.


Marele Premiu al Tombolei GAUDEAMUS (adresata cumparatorilor de carte de la targ si derulata pe baza buletinelor pentru Votul Publicului), constand intr-un laptop performant oferit de Caro Group, a revenit domnului Marian Sebastian Vladu, student la Facultatea de Stiinte Agricole; zilnic, in intervalul 16 – 20 mai, vizitatorii au putut castiga numeroase alte premii oferite de catre organizatori si Caro Group.


Presedintele de onoare al editiei din acest an a Targului GAUDEAMUS Sibiu a fost scriitorul acad. Nicolae Breban.


La finala zonala a Concursului National de Lectura Mircea Nedelciu, care a avut loc sambata, 19 mai, au participat 14 elevi de clasa a XI-a de la cinci licee din Sibiu. Castigatorii concursului sunt: Adela Popescu – Colegiul National Octavian Goga – Locul I, Claudia Stoican – Colegiul National Pedagogic Andrei Saguna si Anca Cristescu – Liceul Teoretic Constantin Noica – Locul al II-lea si Teodora Garbovan - Colegiul National Octavian Goga – Locul al III-lea. Premiile, oferite de organizatori au constat in sume de bani destinate achizitionarii de carti din targ (acordate de Radio Romania) si carti oferite de Biblioteca Universitatii Lucian Blaga. Ocupanta locului I va reprezenta Sibiul la finala nationala a concursului care va avea loc cu prilejul editiei a paisprezecea a Targului International GAUDEAMUS Carte de invatatura.


Cu prilejul manifestarii a fost organizat traditionalul Cos al Targului, care a reunit donatiile de carte venite din partea expozantilor: editurile Semne – Artemis, Didactica si Pedagogica, Rao, Galaxia Gutenberg, Humanitas, Corint, GBV, Noi Distributie. Cartile au ca destinatie Scoala speciala nr. 2 din Sibiu pentru copii cu deficiente de auz.


In acest an, Targul GAUDEAMUS Sibiu a avut ca invitat de onoare Targul de carte pentru copii si tineret de la Saarbrücken (Germania), oras reprezentativ pentru Marea Regiune, cu care Sibiul si Luxemburgul impart statutul de Capitala Culturala Europeana in 2007. Astfel, cu prilejul Targului GAUDEAMUS Sibiu, vizitatorii au putut rasfoi cele mai atractive carti pentru copii si tineri publicate de noua dintre editurile renumite de profil din Germania.
De asemenea, Romania, prin Targul GAUDEAMUS, a fost oaspetele de onoare al celei de a saptea editii a Targului de la Saarbrücken, care a avut loc in perioada 9 – 12 mai. Prezenta romaneasca in Germania s-a concretizat printr-un stand reprezentativ pentru piata de carte pentru copii din tara noastra, care a reunit oferta unora dintre cele mai prestigioase edituri din tara noastra - organizat in colaborare cu Uniunea Editorilor din Romania) si o expozitie de ilustratie de carte pentru copii, realizata cu sprijinul Asociatiei Clubul Ilustratorilor si a Maison des Illustrateurs Paris.

Persoane de contact:
Anca Badea – tel. 0740 121 173
Connie Chifor – tel. 0745 109 649


19 May, 2007

Biletele pentru concertul acustic sustinut de fratii Cavanagh (Anathema) si Duncan Patterson s-au epuizat in mai putin de 48 de ore

Cele 100 de biletele pentru concertul acustic sustinut de fratii Cavanagh (Anathema) si Duncan Patterson la Cetatea Cisnadioara de la Sibiu s-au epuizat in mai putin de 48 de ore.


Fanii care au trimis solicitari pentru rezervari vor primi o confirmare pe e-mail pana cel tarziu luni, 21 mai, impreuna cu datele necesare pentru a intra in posesia biletelor.


Britanicii de la Anathema Vincent si Danny Cavanagh impreuna cu invitatul lor special Duncan Patterson vor oferi fanilor din Romania un spectacol acustic cu adevarat exceptional, la Cetatea Cisnadioara de langa Sibiu.


"Pe langa concertul Anathema de vineri, 15 iunie, in cadrul ARTMANIA Festival 2007 va avea loc si un spectacol acustic cu adevarat exceptional, duminica, 17 iunie, in Cetatea Cisnadioara de langa Sibiu", a declarat directorul executiv al festivalului, Codruta Vulcu.


Spectacolul acustic va avea loc duminica, 17 iunie, de la ora 20.30 si va fi sustinut de Vincent Cavanagh - voce, chitara, Daniel Cavanagh – chitara, voce, clape si  fostul membru si compozitor Anathema, Duncan Patterson.


Fundatia ARTMANIA a pus  in vanzare doar 100 de bilete, la pretul de 65 de lei.


Programul ARTMANIA Festival 2007


Ziua de vineri, 15 iunie, ii va avea ca invitati pe Altar, Celelale Cuvinte, Haggard, iar capul de afis al zilei vor fi britanicii de la Anathema.


Sambata, 16 iunie, va fi o zi incarcata de evenimente: pe scena de la Sibiu vor urca Cargo, cu un recital special pentru ARTMANIA Festival 2007, Tarot, The Gathering, My Dying Bride si mult asteptatul cap de afis de la ARTMANIA Festival 2007, Within Temptation.


In ultima zi a festivalului, va predomina rock-ului romanesc, dar nu numai. Duminica 17 iunie vor evolua, la Sibiu, Luna Amara, Vita de Vie, After Forever si legenda rockului romanesc, Iris.


Bilete pentru ARTMANIA FESTIVAL 2007


Biletele pentru ARTMANIA Festival 2007 vor costa 55 de lei pentru ziua de vineri, 15 iunie, 75 de lei pentru sambata, 16 iunie, 15 lei pentru duminica, 17 iunie si 120 de lei pentru intreg festivalul.


Biletele se gasesc in reteaua magazinelor Diverta din intreaga tara, pe www.bilet.ro si in magazinul Muzica din Bucuresti.


ARTMANIA Festival 2006


Prima editie a festivalului a fost un real succes, cu invitati ca HIM sau Amorphis. Editia 2006 a festivalului s-a bucurat in totalitate de un numar de aproximativ 7000 de vizitatori (public platitor de bilet, invitati, vizitatori ai altor evenimente din cadrul festivalului); au fost prezenti peste 200 de reprezentanti acreditati din presa nationala si internationala; peste 60 de artisti din Finlanda si Romania; pe baza datelor furnizate de media si a statisticilor putem considera ca a luat cunostinta de eveniment un numar de peste 3.000.000 de persoane.


ARTMANIA Festival 2007 este un proiect cultural finantat prin Programul Sibiu Capitala Culturala 2007.


Informatii de presa si acreditari:


Sonia Lodi, Press & PR Coordinator
Tel 0788.967.033
press@artmaniafestival.ro


Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007: www.sibiu2007.ro


17 May, 2007

Sibiul intr-o lumina noua - Lansarea albumului Sibiu/Hermannstadt, Capitala Culturala Europeana 2007

Capitala Culturala Europeana Sibiu 2007 se imbogateste cu un nou album despre Sibiu in anul in care se prezinta in fata Europei. Vineri 18 mai, la ora 18, in Sala Expo a Primariei va avea loc lansarea albumului Sibiu/Hermannstadt, Capitala Culturala Europeana 2007, al autorilor Martin Rill si Martin Eichler.


Albumul produs de editura germana Wort+Welt+Bild prezinta in 208 pagini si 305 imagini color de o calitate exceptionala Sibiul intr-o lumina noua. Istoricul Martin Rill (nascut in apropiere de Sibiu) si fotograful Martin Eichler poarta cititorul acestui album de-a lungul istoriei si transformarilor orasului, prezentand in imagini si explicatii concentrate aspecte legate de locuitori, orasul istoric si fortificatiile acestuia, cladiri, institutii culturale, timp liber.


Fotografiile care surprind cu acuratete si poezie imaginile si detaliile arhitectonice creioneaza drumul parcurs de oras de la prima asezare, la puternicul oras medieval, apoi la influentul centru administrativ din perioada habsburgica si pana la modernul oras universitar si industrial in plin avant din ziua de azi.


Despre autori:


Martin Rill
Nascut in 1951 in Sura Mica, a studiat Istoria si Germanistica la Universitatea Babes-Bolyai si a lucrat mai multi ani ca istoric la Muzeul Brukenthal. Intre 1991 si 1995 Rill a coordonat proiectul Catalogul Patrimoniului Cultural Sasesc iar din 1997 face parte din colectivul stiintific al Muzeului Svabilor Dunareni din Ulm. Alte volume: Siebenbürgen im Flug (Transilvania vazuta din zbor), Das Burzenland (Tara Barsei), Hermannstadt und das Alte Land (Sibiul si tinutul).


Martin Eichler
Nascut in 1954 in Mecklenburg, a studiat Teologie si Fotografie. In timpul numeroaselor calatorii in Romania a adunat un imens material fotografic despre tara noastra (in special despre arhitectura transilvana), care a aparut in diverse expozitii si albume.


16 May, 2007

Doua mari actrite omagiate la TIFF 2007

In cadrul celei de-a sasea editii a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), doua actrite celebre, Ioana Bulca si Irina Petrescu, vor fi omagiate la Cluj si Sibiu. Ioanei Bulca ii va fi acordat Premiul de Excelenta, iar Irinei Petrescu - Premiul pentru intreaga activitate.


Celebra actrita de teatru si film, Irina Petrescu a debutat pe marele ecran in 1959 cu un rol care urma sa ii deschida cariera cinematografica, in Valurile Dunarii, in regia lui Liviu Ciulei. Printre titlurile marcante din filmografia ei se numara debutul lui Lucian Pintilie cu Duminica la ora sase, unde joaca alaturi de Dan Nutu, Dincolo de pod al lui Mircea Veroiu, O lumina la etajul X, in regia Malvinei Ursianu si Hotel de lux, al lui Dan Pita. A fost partenera de joc a lui Liviu Ciulei in Facerea lumii, a lui Toma Caragiu si Geo Barton in Nu vreau sa ma-nsor, a lui Radu Beligan in Seful sectorului suflete si a lui Stefan Iordache in Diminetile unui baiat cuminte.
Gheorghe Vitanidis, cu care actrita a colaborat la trei filme, a distribuit-o in Rautaciosul adolescent, care i-a adus, in 1968, unul dintre cele mai importante premii internationale din palmaresul ei, pentru cea mai buna interpretare feminina la Festivalul de la Moscova. Acesta este si filmul prin care TIFF onoreaza intreaga activitate a Irinei Petrescu prntr-o proiectie speciala in cadrul Zilelor filmului romanesc la Cluj. In Rautaciosul adolescent, Irina Petrescu cristalizeaza acel aliaj de prospetime si spirit meditativ, de sensibilitate si delicatete, de romantism si luciditate, de eleganta si bun gust care se materializeaza in echilibrul original al jocului ei. scria criticul de film Eugen Atanasiu in Magazin, in anul 1969.


Rautaciosul adolescent este, totodata, filmul a carui distributie le-a reunit in 1968 pe platoul de filmare pe cele doua premiante ale TIFF-ului din acest an. Cariera Ioanei Bulca in cinema incepuse in urma cu 13 ani, cand debuta, in primul an de facultate, la doar 18 ani, cu rolul Anei in Moara cu noroc (regia Victor Iliu), unul din titlurile cheie ale istoriei filmului romanesc. Despre debutul sau, Ioana Bulca povesteste intotdeauna cu multa emotie, amintindu-si cuvintele maestrului Iliu, care a descoperit-o: Asta-i Ana lui Slavici!, iar castingul s-a oprit la tanara ardeleanca. Filmografia ei impresionanta, dublata de o cariera la fel de prodigioasa pe scena Nationalului bucurestean, cuprinde colaborari cu regizori si actori de marca ai cinematografiei autohtone dinainte de ’89: Mihai Viteazul si Atunci i-am condamnat pe toti la moarte (ambele in regia lui Sergiu Nicolaescu), Ciprian Porumbescu si Dimitrie Cantemir, ale lui Vitanidis, si Lovind o pasare de prada, de Iosif Demian. Atat publicul clujean, cat si cel sibian o vor intalni pe reputata actrita la deschiderea, respectiv inchiderea festivalului. Ioana Bulca revine spectaculos pe marile ecrane in Restul e tacere, al regizorului Nae Caranfil, filmul care deschide TIFF-ul la Cluj Napoca pe 1 iunie si il inchide la Sibiu, in data de 10 iunie, in Piata Mica – moment in care actritei, ea insasi sibianca, i se va decerna Premiul de Excelenta. 
 
Oana Rasuceanu
PR & Press TIFF 2007
0722 678 496
oanarasuceanu@tiff.ro
www.tiff.ro


DOUA EVENIMENTE INCHINATE SIBIU CCE 2007

Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, a intrat in programul estival. Inceputul sezonului turistic aduce la Sibiu o explozie de manifestari culturale: festivaluri, spectacole, concerte, expozitii, in care sunt antrenati mii de locuitori sibieni precum si turisti sositi din toate colturile lumii.


Un eveniment special inchinat patrimoniului arhitectural al Sibiului 2007, il reprezinta expozitia de acuarele a cunoscutului arhitect Gheorghe Leahu, intitulata: Sarbatoarea Sibiului 2007 in acuarela. Deschisa pe 10 mai 2007, in sala expozitionala a Primariei Municipiului Sibiu, ea prezinta publicului 50 de acuarele ale artistului-arhitect, insirate pe un itinerar ce cuprinde cele mai importante, mai pitoresti si mai valoroase piete, turnuri, strazi si monumente aflate in zona centrului istoric.


Odata cu expozitia a fost lansat si albumul: Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007, de acelasi autor, un splendid ghid al Sibiului surprins in infatisarea sa actuala, proaspat restaurata.


In acuarelele lui Gheorghe Leahu se simte mana arhitectului, care foloseste un desen concis, cu o redare fidela a realitatii, dupa o alegere a celor mai interesante unghiuri din care sunt privite monumentele Sibiului. Artistul a ales orele in care soarele arunca luminile si umbrele cele mai favorabile, pentru a scoate in evidenta volumele si detaliile fiecarui subiect ales.


Albumul Sibiu-2007 a fost difuzat si se gaseste in toate librariile din centrul Sibiului. Atat sibienii de azi, cat si cei ce au plecat in strainatate, vor regasi in imaginile reproduse color, precum si in textul albumului, redactat in romana si germana, un ghid de dragoste pentru Sibiu. Albumul poate fi oferit ca un dar de suflet miilor de sasi si romani, stabiliti acum in alte tari, ca sa-si aduca aminte de locurile natale.


Expozitia a fost vernisata pe 10 mai 2007, cand arhitectul Gheorghe Leahu a implinit 75 de ani, iar primarul municipiului Sibiu domnul Klaus Iohannis a rostit cuvinte speciale de apreciere, multumindu-i autorului pentru modul in care a reflectat in acuarelele sale schimbarea aspectului orasului la restaurarea caruia a contribuit atat de mult Primaria.


Pe tot parcursul lunii mai, pana in primele zile de iunie, sibienii si turistii sunt invitati sa descopere frumusetea imaginilor si coloritul actual al Sibiului, redate in acuarelele expuse in sala expozitionala din Piata Mare.


 


Membrii Anathema Vincent si Danny Cavanagh vor oferi fanilor si un spectacol unplugged, la ARTMANIA Festival 2007

Britanicii de la Anathema Vincent si Danny Cavanagh impreuna cu invitatul lor special Duncan Patterson vor oferi fanilor din Romania un spectacol acustic cu adevarat exceptional, la Cetatea Cisnadioara de langa Sibiu.


Pe langa concertul Anathema de vineri, 15 iunie, in cadrul ARTMANIA Festival 2007 va avea loc si un spectacol acustic cu adevarat exceptional, duminica, 17 iunie, in Cetatea Cisnadioara de langa Sibiu, a declarat, miercuri, in cadrul conferintei de presa ARTMANIA Festival 2007, directorul executiv al festivalului, Codruta Vulcu.


Spectacolul acustic va avea loc duminica, 17 iunie, de la ora 20.30 si va fi sustinut de Vincent Cavanagh - voce, chitara, Daniel Cavanagh – chitara, voce, clape si  fostul membru si compozitor Anathema, Duncan Patterson.


Locatia este cu adevarat speciala, iar acest spectacol este unul exclusiv. Cetatea Cisnadioara, aflata la 8 kilometri de Sibiu, se potriveste foarte bine cu stilul melancolic al celor de la Anathema, a mai spus directorul executiv al ARTMANIA Festival 2007.


Fundatia ARTMANIA va pune in vanzare doar 100 de bilete, la pretul de 65 de lei. Pentru a intra in posesia biletelor, fanii trebuie sa faca o rezevare, prin e-mail, la adresa press@artmaniafestival.ro.


De asemenea, tot in cadrul conferintei de presa de miercuri, organizatorii au anuntat inchiderea line up-ului ARTMANIA Festival 2007, prin anuntarea trupei After Forever.


After Forever este o formatie din Olanda, care si-a inceput activitatea in anul 1995. In anul 1997 a fost cooptata solista Floor Jansen, a carei voce fascinanta a marcat definitiv directia muzicala a trupei. Cu cinci albume la activ, After Forever vor urca pe scena de la Sibiu, la ARTMANIA Festival 2007 pentru a oferi un spectacol pe care publicul roman nu il va uita prea curand.


Programul ARTMANIA Festival 2007


Ziua de vineri, 15 iunie, ii va avea ca invitati pe Altar, Celelale Cuvinte, Haggard, iar capul de afis al zilei vor fi britanicii de la Anathema.


Sambata, 16 iunie, va fi o zi incarcata de evenimente: pe scena de la Sibiu vor urca Cargo, cu un recital special pentru ARTMANIA Festival 2007, Tarot, The Gathering, My Dying Bride si mult asteptatul cap de afis de la ARTMANIA Festival 2007, Within Temptation.


In ultima zi a festivalului, va predomina rock-ului romanesc, dar nu numai. Duminica 17 iunie vor evolua, la Sibiu, Luna Amara, Vita de Vie, After Forever si legenda rockului romanesc, Iris.


Bilete pentru ARTMANIA FESTIVAL 2007


Biletele pentru ARTMANIA Festival 2007 vor costa 55 de lei pentru ziua de vineri, 15 iunie, 75 de lei pentru sambata, 16 iunie, 15 lei pentru duminica, 17 iunie si 120 de lei pentru intreg festivalul.


Biletele se gasesc in reteaua magazinelor Diverta din intreaga tara, pe www.bilet.ro si in magazinul Muzica din Bucuresti.


ARTMANIA Festival 2006


Prima editie a festivalului a fost un real succes, cu invitati ca HIM sau Amorphis. Editia 2006 a festivalului s-a bucurat in totalitate de un numar de aproximativ 7000 de vizitatori (public platitor de bilet, invitati, vizitatori ai altor evenimente din cadrul festivalului); au fost prezenti peste 200 de reprezentanti acreditati din presa nationala si internationala; peste 60 de artisti din Finlanda si Romania; pe baza datelor furnizate de media si a statisticilor putem considera ca a luat cunostinta de eveniment un numar de peste 3.000.000 de persoane.


ARTMANIA Festival 2007 este un proiect cultural finantat prin Programul Sibiu Capitala Culturala 2007.


Informatii de presa si acreditari:


Sonia Lodi, Press & PR Coordinator
Tel 0788.967.033
press@artmaniafestival.ro


Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007: www.sibiu2007.ro


StreetArt Sticky Situation aka Happy Streets in cadrul Festivalului ARTMANIA

Centrul Cultural German Sibiu prezinta la Sibiu, in cadrul celei de a 2-a editii a Festivlului ARTMANIA,  proiectul de StreetArt Sticky Situation aka Happy Streets .


Conceptul are la baza ideea transformarii spatiului urban intr-un loc mai placut, atat vizual cat si conceptual. Vizual – forma si culoare, conceptual – personaje prietenoase, atitudine fuzzy.


Valorificarea culturilor alternative (in cazul de fata arta stradala) se poate intampla doar daca reprezentantii acestor culturi au ocazia sa se manifeste intr-un cadru organizat. Se doreste dinamizarea mediului stradal, in acest fel evitarea monotoniei de zi cu zi, oferind trecatorilor un spectacol vizual si, de asemenea, scoaterea in evidenta a laturii pozitive, chiar o echilibrare a raporturilor estetic/inestetic, interesant/plictisitor, activ/inactiv.


O alta idee de baza se refera la crearea unei paralele intre cultura de strada (underground) si cea conventionala (mainstream); intre culturile europene (romana, germana), dar si intre stilurile de street art.


In data de 17 iunie 2007, in Piata Mare din Sibiu, artisti din Romania si Germania vor realiza pe panouri de rigips, o expozitie de arta stradala. Tinerii artisti de la MOMO KOLLEKTIV vor veni special la Sibiu pentru evenimentul din cadrul ARTMANIA. Alaturi de ei ii veti putea vedea «la munca » si pe Stencil Warriors (Sibiu),  The Playground (Cluj), Home & Suflo (Brasov),  Pisica Patrata, Mindcrusher (Bucuresti).Informatii de presa si acreditari:


Sonia Lodi, Press & PR Coordinator
Tel 0788.967.033
press@artmaniafestival.ro


Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007: www.sibiu2007.ro


15 May, 2007

Culorile Avangardei - vernisaj 15 mai, ora 18.00


 

link DETALII SUPLIMENTARE ...

Zentiva, cel mai mare producator de medicamente din Romania sustine programul sibiu capitala culturala in 2007

Compania Zentiva, liderul pietei de medicamente generice din Romania, a semnat un parteneriat cu Asociatia Sibiu 2007 in cadrul programului Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007 (Sibiu CCE 2007). Acest parteneriat cuprinde si o importanta componenta de promovare a programului, derulata in perioada mai-octombrie 2007.


Suntem deosebit de onorati sa luam parte activ la desfasurarea celui mai important proiect cultural derulat in Romania. Prin frumusetea orasului si a imprejurimilor, ospitalitatea locuitorilor si diversitatea culturala, Sibiul vorbeste despre fiecare dintre noi si ne reprezinta cu cinste la nivel international. Prin sprijinirea Sibiu CCE2007, dar si prin sustinerea unor alte proiecte majore sau de mai mica amploare de acest gen, Zentiva isi propune sa ofere milioanelor sale de pacienti o particica de cultura in fiecare zi., a declarat Mariana Wencz, Country General Manager Zentiva. 


Sibiul a fost desemnat in 27 mai 2004 in urma votului final al Consiliului de Ministri ai Culturii din Uniunea Europeana drept Capitala Culturala Europeana (CCE) pentru anul 2007, titlu pe care il imparte cu Luxemburg. Tema aleasa de Sibiu/Hermannstadt pentru Programul Sibiu 2007 isi propune sa prezinte profilul multicultural al acestui oras vechi de opt secole, sub deviza City of Culture – City of Cultures


Asociatia Sibiu 2007 si municipiul Sibiu a castigat un nou partener important ceea ce inseamna ca eforturile depuse de Sibiu nu au ramas fara ecou, Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 prezentand incredere pentru o companie ca Zentiva. Alcatuirea unui program cultural de o asemenea insemnatate si la un asemenea nivel a reprezentat pentru Sibiu o provocare de la bun inceput. Realizarile pe care le-am obtinut pana in prezent au fost rezultatul muncii unei echipe care se completeaza astazi cu un nou partener de valoare. Parteneriatul incheiat cu Zentiva, firma care a dovedit prin actiunile sale ca este constienta de importanta implicarii sociale, ne bucura si ne onoreaza. a declarat primarul Klaus Iohannis la semnarea protocolului de parteneriat.


Parteneriatul semnat cu Asociatia Sibiu 2007 nu este o activitate singulara in ceea ce priveste implicarea sociala a companiei Zentiva. In fiecare an, Zentiva dezvolta proiecte de responsabilitate sociala independente sau in colaborarea cu alte companii private, instutii publice sau ONG-uri, vizand domenii precum cultura, educatia, sportul, dar si sustinerea categoriilor sociale defavorizate. Aceasta directie de dezvoltare este parte integranta a strategiei de Corporate Social Responsability (CSR) a grupului, Zentiva fiind unul dintre principalii vectori de implicare sociala in tarile in care activeaza.Astfel, in Cehia, Zentiva este de 15 ani principalul partener al festivalului de muzica internationala Prague Autumn International Music Festival si de 3 ani sustine cel mai important festival de film din Europa Centrala – Fabiofest. 


 Rolul companiilor farmaceutice in sistemul de sanatate al oricarei tari este foarte important. Implicandu-ne activ in dezvoltarea sistemelor de asistenta primara in toate tarile in care activam si contribuind la extinderea accesului la tratamente moderne si de calitate, noi, la Zentiva consideram in acelasi timp ca sanatatea nu se traduce doar printr-o stare fizica buna, ci si prin bunastare spirituala. De aceea, prin sustinerea unor proiecte de amploare cum este cazul programului Sibiu CCE2007 sa contribuim la dezvoltarea culturii pe plan local, convinsi fiind ca liderii, in orice domeniu ar activa, trebuie sa fie un model si un exemplu in societate prin sustinerea adevaratelor valori. a comentat Mariana Wencz.


 


Despre Zentiva


Zentiva N.V. este o companie farmaceutica internationala care se concentreaza asupra dezvoltarii, producerii si comercializarii de produse farmaceutice generice moderne de marca. Compania detine pozitii de lider in Cehia, Slovacia si Romania si inregistreaza rate de crestere rapida in Polonia, Rusia, Bulgaria, Ucraina si Statele Baltice. Strategia companiei Zentiva este de a continua aceasta evolutie prin promovarea accesului pacientilor la tratamente moderne de calitate prin intermediul sistemelor de asistenta primara din UE si Europa de Est. Cresterea se va baza pe dezvoltarea organica a activitatilor existente si pe achizitii selective, mentinandu-si in acelasi timp dinamica profitabilitatii.


Portofoliul de produse al Companiei acopera o gama larga de arii terapeutice, insa se concentreaza asupra bolilor cardiovasculare, afectiunilor inflamatorii, durerii, infectiilor si bolilor sistemului nervos central, precum si asupra bolilor gastrointestinale si urologice.


Grupul Zentiva are peste 4.500 de angajati si detine unitati de productie in Cehia, Slovacia si Romania.


La inceputul lunii martie, Zentiva si-a anuntat intrarea pe piata din Ungaria, prin preluarea unei serii de produse generice, a unor angajati si a altor active operationale de la Sanofi-Aventis. De asemenea, Zentiva va prelua controlul asupra Eczacibasi Generic Pharmaceuticals  din Turcia, aceasta  piata devenind astfel a patra piata majora a Grupului Zentiva, alaturi de Cehia, Romania si Slovacia.


Zentiva este cotata la Bursele de Valori din Praga si Londra. Cei mai mari actionari ai Companiei sunt Sanofi-Aventis (24,9%) si Česká pojišťovna si partile asociate (12,3%). Managementul Zentiva detine 6,4% din actiuni. Alti investitori institutionali si privati detin impreuna 56,4% din actiunile Zentiva.


 


 


 


12 May, 2007

Altar si Luna Amara vor urca pe scena de la ARTMANIA Festival 2007

Dupa ce anul trecut au sustinut recitaluri electrizante la ARTMANIA Festival, trupele Altar si Luna Amara vor zgudui scena festivalului si in editia din 2007.


In prima zi a evenimentului ARTMANIA Festival 2007, vineri, 15 iunie, publicul va avea ocazia sa ii vada live pe cei de la Altar, o trupa care a scris o pagina importanta in rock-ul romanesc.


Duminica, 17 iunie, pe scena de la ARTMANIA Festival 2007 vor urca clujenii de la Luna Amara, o trupa de rock alternativ care si-a asigurat un loc binemeritat in inimile fanilor romani.


Despre ALTAR


Altar s-a infiintat in 1991 la Cluj. Genul muzical abordat dublat de show-uri dinamice, pline de energie, fac ca trupa Altar sa devina una dintre cele mai populare si apreciate formatii din tara. Primul album, The last warning, a ramas in istorie ca fiind cel mai bine vandut album de rock al anilor 90.


Pe parcursul a 15 ani de activitate, Altar a  obtinut aprecierea publicului si a presei de gen, fiind desemnata cea mai buna trupa rock in 1992, 1993 si 1995, an in care cel de-al doilea album al formatiei, Respect, este desemnat drept cel mai bun album al anului.


De-a lungul timpului, Altar a reprezentat Romania si a cantat pe aceeasi scena cu nume mari ale rock-ului international, cum ar fi: Prodigy, Sepultura, Kreator, Anathema, Exploited, Him sau Amorphis. De asemenea, Altar este singura trupa romaneasca invitata sa sustina un recital pe Main stage la festivalul international Sziget/Budapesta.


In 2006 Altar revine in forta si lanseaza  cel de-al 4-lea album, Atitudine, pentru care formatia  este nominalizata la MTV Music awards pentru “best rock act” .


 Componenta:


        Andy Ghost vocal


        Teo Peter bass


        Damian chitara


        Levi tobe


Despre LUNA AMARA


Luna amara este o formatie de rock alernativ, originara din Cluj-Napoca si fondata in 1999 sub numele de Tanagra Noise. La scurt timp, alti artisti au completat trupa, elementele nou-introduse fiind remarcabile, un instrument aparte, mai rar intalnit in muzica rock, fiind trompeta.


Debutul pe scena a avut loc in primavara anului 2000, dupa care are loc schimbarea numelui in Luna amara.


In 2004 are loc lansarea primului album, Asfalt, care reuneste piese rodate in 5 ani de concerte live, album foarte reusitin opinia celor mai multi, fiind considerat un album dureros, incitant, incomod, o palma peste obrazul prostiei tihnite (MetalFan).


2006 aduce lansarea unui nou disc de studio Loc lipsa (Roton), la realizarea caruia au fost invitati Andy Ghost (Altar), Mihai Iordache (Kumm) si Ombladon (Parazitii). Trupa a avut nenumarae aparitii in Romania, precum si in Olanda, Germania, Bulgaria si Turcia.


Componenta:


           Mihnea Blidariu  trompeta, voce, chitara


           Vali Deac  chitara


           Sorin Moraru  bass


           Nick Fagadar  voce, chitara


          Razvan Ristea  tobe


ARTMANIA Festival 2007 


Pe langa Altar, Cargo, Celelalte Cuvinte, Iris, Luna Amara si Vita de Vie, publicul roman ii va putea vedea si pe Within Temptation la ARTMANIA Festival 2007, care se va desfasura pe o perioada de trei zile, in Piata Mare din Sibiu, intre 15 si 17 iunie. Festivalul va beneficia si de prezenta altor nume definitorii pentru muzica rock, care deja au scris istorie, ca Anathema, My Dying Bride, Tarot, The Gathering si Haggard.


A doua editie a Festivalului ARTMANIA isi propune sa isi consolideze statutul de cel mai mare festival de muzica rock din Romania, dar si cel de eveniment cultural important, in cadrul programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.


ARTMANIA Festival 2007 este un proiect cultural finantat prin Programul Sibiu Capitala Culturala 2007.


 


Informatii de presa si acreditari:


 


Sonia Lodi, Press & PR Coordinator


Tel 0788.967.033


press@artmaniafestival.ro


 


Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007: www.sibiu2007.ro


07 May, 2007

Conferinta de presa - marti, 8 mai ora 13.30

Teatrul National Radu Stanca are placerea sa va invite la o conferinta de presa la care vor fi prezenti  fotografi ce fac parte dintr-un proiect  in care Teatrul National Radu Stanca este partener alaturi de Eu-Japan Fest si Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007:
        -Stephen Gill, din Londra, Marea Britanie (
http://www.stephengill.co.uk/)
        -Nicu Ilfoveanu, Bucuresti, Romania
        -Cuny Janssen, din Amsterdam, Olanda 

 


Ei au fost invitati  de catre Eu-Japan Fest sa fotografieze diferite zone ale Japoniei. Anul acesta le revine misiunea de a alege fotografiile care vor fi incluse in selectia finala pentru expozitia care va fi realizata la Sibiu in anul 2008.


European Eyes on Japan/ Japan Today este un proiect care se desfasoara incepand cu anul 1999 si consta in invitarea de fotografi europeni in Japonia pentru a inregistra pentru posteritate imagini din diverse prefecturi ale Japoniei, avand ca tema poporul Japonez contemporan si felul in care isi duc acesti oameni viata.
Speram ca aceasta colectie sa ofere o sansa japonezilor sa cunoasca mai bine aspecte ale vietii lor de zi cu zi pe care au tendinta sa le ignore, iar pe europeni sa ii ajute sa inteleaga mai bine Japonia si sa devina mai familiari cu prezenta ascunsa a tarii noastre din Orientul Indepartat.
Fotografiile care au fost facute in diferite locatii din Japonia sunt stranse anul urmator in publicatiile si expozitiile  European Eyes on Japan prezentate in Europa si Japonia. Lucrarile care au parcurs acest circuit sunt donate mai apoi prefecturilor unde au fost fotografiate, ca parte a mostenirii culturale pentru generatiile urmatoare.

link DETALII SUPLIMENTARE ...

Nae Caranfil si Radu Gabrea deschid TIFF 2007

A sasea editie a Festivalului International de Film Transilvania se va desfasura atat in orasul gazda al primelor 5 editii TIFF Cluj Napoca, cat si in Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.


TIFF-ul clujean debuteaza in data de 1 iunie cu cel mai recent film al regizorului Nae Caranfil Restul e tacere, proiectat in avanpremiera in Romania, in timp ce TIFF-ul sibian se deschide pe 4 iunie, La Cazarma, in Pavilionul special amenajat din centrul Sibiului, cu o alta premiera romaneasca, filmul lui Radu Gabrea, Cocosul decapitat. Doi regizori din generatii diferite, a caror filmografie a dobandit recunoastere atat in plan national cat si international. Doua filme mult asteptate, doua productii de anvergura, doua titluri romanesti importante care tintesc atragerea publicului roman in salile de cinema.


La 5 ani de la cel mai mare succes romanesc de box office al anului 2002, Filantropica, Nae Caranfil revine cu o poveste bazata pe fapte si personaje reale, a carei prima varianta de scenariu a fost scrisa de regizor in urma cu 18 ani. Restul e tacere este un film despre oamenii care au stat in spatele primei productii romanesti de amploare, primul lungmetraj din istoria cinematografiei autohtone, Independenta Romaniei, realizat in 1911. Caranfil s-a incumetat sa reproduca atmosfera de epoca de la 1900, primul platou de filmare ca la carte din Romania, cu sute de figuranti, costume de epoca si tot dichisul si a construit o fictiune nuantata despre Romania inceputului de secol. Caranfil spune despre filmul sau ca l-a vazut ca pe o poveste de dragoste si ura intre artist si producator, intre arta si bani, acest concubinaj pe care regizorul il traieste in fiecare zi. Marius Florea Vizante il intruchipeaza pe regizorul/artistul Grig Ursaru (in realitate, Grigore Brezeanu), iar Ovidiu Niculescu - pe producatorul Leon Patarascu (in realitate, Leon Popescu), cei doi visatori care au pus pe roate industria de film din Romania.


Cocosul decapitat, o co-productie Romania-Germania, in regia lui Radu Gabrea si Marjan Vajda, spune povestea unor adolescenti a caror maturizare este legata de destinul comunitatii sasesti din Transilvania. Avand la baza best-sellerul pastorului sas Eginald Schlattner, filmat in Sibiu, Medias si Agnita, Cocosul decapitat recompune atmosfera anilor ’40. Filmul are o distributie internationala, cei patru actori principali fiind David Zimmerschied (Germania), Alicja Bachleda-Curus (Polonia), alaturi de actorii romani Ioana Iacob, Axel Mustata si, intr-un rol secundar, Dorel Visan. Cocosul decapitat va fi proiectat si la Cluj in cadrul Zilelor Filmului Romanesc, care vor inchide a sasea editie a festivalului.


TIFF-ul clujean se va desfasura in perioada 1-10 iunie, iar cel sibian in perioada 4 - 10 iunie.


Sibiu si Saarbrücken - Capitale Europene ale Cartii

Caravana GAUDEAMUS Carte de invatatura, organizata de Radio Romania, revine in acest an la Sibiu, in perioada 16 - 20 mai, in cadrul programului Sibiu  Capitala Culturala Europeana. Editia 2007 a targului, cea de-a doua, va avea loc in Pavilionul 2007 si este organizata in colaborare cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, cu sprijinul Primariei Municipiului Sibiu si al Asociatiei Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.

Anul acesta, cartile ajung la Sibiu, prin Saarbrücken!

In perioada 9 - 12 mai, Romania, prin Targul GAUDEAMUS, va fi invitatul de onoare al Targului de carte pentru copii si tineret de la Saarbrücken, Germania,  eveniment inclus in programul Luxemburg si Marea Regiune Capitala Culturala Europeana 2007. Urmatorul popas in itinerariul european al Caravanei GAUDEAMUS va avea loc la Sibiu, unde va fi randul Romaniei sa ureze Bun venit! invitatului de onoare, Targul de carte de la Saarbrücken (prezent la Targul GAUDEAMUS Sibiu cu un stand in cadrul caruia vor expune cateva dintre cele mai reprezentative edituri participante la targul german).

Editia din acest an, care promite, din nou, sa doboare unele recorduri ale Caravanei GAUDEAMUS, va propune iubitorilor de carte: o oferta editoriala si educationala complexa, un program bogat de evenimente editoriale, mari reduceri de preturi, tombola speciala al carei mare premiu va fi un laptop, un Café Internet.
Targul GAUDEAMUS Sibiu a debutat anul trecut si a inregistrat o serie de recorduri pentru o prima editie a unui targ din cadrul Caravanei.


Palmaresul manifestarii, primita cu caldura de catre public, presa, profesionisti si oficialitati, a inclus in 2006: circa 260 mp, 60 de expozanti (edituri romanesti - 24, edituri straine reprezentate la targ de agentii de difuzare romanesti - 24, institutii de invatamant - 5, agentii de difuzare de carte romaneasca si straina - 7), 42 de evenimente editoriale si profesionale - circa 12.500 de vizitatori, 70.000 RON - valoarea vanzarilor si a contractelor realizate cu prilejul targului, 1.300 de volume donate pentru Cosul Targului.


Secretariatul GAUDEAMUS - Radio Romania
Tel./fax: 021 319 05 22
E-mail: gaudeamus@srr.ro
Persoane de contact: Anca Badea si Connie Chifor


03 May, 2007

Premiile Muzicale MTV Romania 2007, joi 10 mai, Piata Mare

Lista completa a artistilor nominalizati la Premiile Muzicale MTV Romania 2007

link DETALII SUPLIMENTARE ...

CONFERINTA DE PRESA - EXPERIMENTUL IOV, vineri 4 mai, ora 12.30

Teatrul National Radu Stanca va invita sa participati vineri, 4 mai, ora 12.30 la o conferinta de presa ce va marca premiera piesei Experimentul IOV, intr-o adaptare scenica semnata de Mihai Maniutiu dupa "Cartea lui Iov". Conferinta va fi sustinuta de directorul teatrului, domnul Constantin Chiriac si de regizorul Mihai Maniutiu.


vineri 4 mai 2007 ora 17.00 PREMIERA
 
vineri 4 mai 2007 ora 19.00 PREMIERA


 


EXPERIMENTUL IOV


Adaptare si versiune scenica de Mihai Maniutiu dupa „Cartea lui Iov”


 


Distributia:


IOV                                                                              MARIAN RALEA


SOTIA lui IOV                                                            DIANA VACARU LAZAR


INGERUL lui IOV                                                       OFELIA POPII


SATANA                                                                    PALI VECSEI


ELIFFAZ din TTEMAN                                             FLORIN COSULET


BILDAL din SUAH                                                    CATALIN PATRU


ZOFAR din NAAMAT                                               ADRIAN NEACSU 


Regia: MIHAI MANIUTIU


Decorul: CRISTIAN RUSU, MIHAI MANIUTIU


Costumele: CRISTIAN RUSU


Coregrafia: VAVA STEFANESCU


 


Durata spectacolului: 1h fara pauza


 


Programul ARTMANIA Festival 2007

link DETALII SUPLIMENTARE ...

02 May, 2007

Cargo, Celelate Cuvinte, Iris si Vita de Vie la ARTMANIA Festival 2007

Cele mai renumite si indragite trupe rock din Romania, Cargo, Celelalte Cuvinte, Iris si Vita de Vie vor concerta la ARTMANIA Festival 2007, la Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007.

Organizatorii ARTMANIA Festival 2007 vin cu noi surprize: dupa ce au fost anuntate trupe ca Within Temptation, Anathema, My Dying Bride, Tarot, The Gathering sau Haggard, a venit vremea trupelor rock de pe scena autohtona. Asfel, trupele care au scris istoria rockului romanesc vor fi prezente pe scena de la ARTMANIA Festival 2007.

Iris
Dupa o activitate de treizeci de ani si o discografie care contine peste zece produse oficiale, putem pune semnul egal fara nicio retinere intre muzica rock romaneasca si trupa Iris. La ARTMANIA Festival 2007  vom vedea un Iris aflat in cea mai buna forma, inca tanar dupa 30 de ani de activitate sustinuta. Istoria continua sa se scrie!

Celelalte Cuvinte

Celelalte Cuvinte este prima trupa din Romania care, dupa plecarea trupei Phoenix din tara, a atras intr-adevar atentia publicului cunoscator de muzica elaborata. Una dintre cele mai apreciate trupe romanesti, Celelate Cuvinte au in spate o istorie de 25 de ani de muzica si prestatii live de exceptie.Celelalte Cuvinte vor demonstra, inca o data, la ARTMANIA Festival 2007, ca in Romania exista rock de cea mai inalta calitate!
Cargo

Trupa Cargo a aparut la inceputul anului 1985, cu muzicieni dornici sa descopere o noua exprimare in muzica rock. Stilul Cargo este unul inconfundabil, cu acorduri dure, dar intotdeauna melodioase si versuri simple, dar pline de mesaj. Dupa mai multe transfomari in componenta trupei dar si noi abordari in ceea ce priveste stilul, Cargo isi vor demonstra inca o data valoarea, la ARTMANIA Festival 2007.

Vita de Vie
Vita de Vie este o trupa care s-a impus pe piata muzicala romaneasca inca de la sfarsitul anilor ’90 si care s-a evidentiat prin materiale discografice de calitate. Este genul de formatie care se opune playback-ului, preferand sa foloseasca mai mult timp pentru a lucra la un album, decat sa lanseze discuri superficiale. In prezent, grupul lucreaza la un nou album de studio, prevazut sa apara in perioada urmatoare.

ARTMANIA Festival 2007

Pe langa Cargo, Celelate Cuvinte, Iris si Vita de Vie, publicul roman ii va putea vedea si pe Within Temptation la ARTMANIA Festival 2007, care se va desfasura pe o perioada de trei zile, in Piata Mare din Sibiu, intre 15 si 17 iunie. Festivalul va beneficia si de prezenta altor nume definitorii pentru muzica rock, care deja au scris istorie, ca Anathema, My Dying Bride, Tarot, The Gathering si Haggard.

A doua editie a Festivalului ARTMANIA isi propune sa isi consolideze statutul de cel mai mare festival de muzica rock din Romania, dar si cel de eveniment cultural important, in cadrul programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.

ARTMANIA Festival 2007 este un proiect cultural finantat prin Programul Sibiu Capitala Culturala 2007.

Editia precedenta a festivalului a fost un real succes, cu invitati ca HIM sau Amorphis. Editia 2006 s-a bucurat in totalitate de un numar de aproximativ 7000 de vizitatori (public platitor de bilet, invitati, vizitatori ai altor evenimente din cadrul festivalului), au fost prezenti peste 200 de reprezentanti acreditati din presa nationala si internationala si peste 60 de artisti din Finlanda si Romania.

Va reamintim ca biletele pentru ARTMANIA Festival 2007 au fost puse in vanzare in reteaua magazinelor Diverta din intreaga tara, pe www.bilet.ro si in magazinul Muzica din Bucuresti.
 
Informatii de presa si acreditari:

Sonia Lodi, Press & PR Coordinator
Tel 0788.967.033
press@artmaniafestival.ro


Alege o luna si un an:
12 2007
11 2007
10 2007
09 2007
08 2007
07 2007
06 2007
05 2007
04 2007
03 2007
02 2007
01 2007
12 2006
11 2006
10 2006
09 2006
08 2006
07 2006
06 2006
04 2006
02 2006
01 2006
11 2005
09 2005
03 2005
02 2005
 
print
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved