home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 
 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

ARHIVA DE STIRI

Inapoi

Arhiva din: 08. 2007

31 Aug, 2007

Contrapunct: Bible Art Sibiu 2007


 
 
 
"Contrapunct: Bible Art Sibiu 2007"
 
 
    În data de 14 septembrie 2007 la ora 18:00, toţi cei pasionaţi de artă sunt invitaţi în biserica -cetate din Cisnădie unde se va desfăşura ultimul eveniment din stagiunea de manifestări culturale din cadrul proiectului "Biserica- fortificată din Cisnădie: cetatea ta pentru un an".
 
    Punctul culminant al evenimentului din data de 14 septembrie este vernisajul "Contrapunct : Bible Art", care se vrea a fi o şansă oferită celor mai talentaţi tineri artişti de a expune timp de o săptămană lucrări inspirate din motive biblice alături de Salvador Dali şi Marc Chagall. Cele mai impresionante lucrări vor fi premiate în cadrul evenimentului din 14 septembrie, iar lucrările nominalizate vor fi expuse timp de doua săptamani în Salonul Cultural din cetate. Toate aceste lucrări au fost puse la dispoziţie prin intermediul Galeriei Art Vo, iar premiile sunt oferite de către Parohia Evanghelică Cisnădie, SC Panalim SRL şi Mo-Vienna Desgin
    Totodată prin vernisajul "Contarpunct: Bible Art", promotorii proiectului urmăresc o reflectare asupra ceea ce a însemnat anul 2007 din punct de vedere cultural, o retrospectivă alături de toţi co-organizatorii asupra tuturor evenimentelor care s-au desfaşurat de-a lungul anului cultural 2007. În ciuda faptului că prin acest eveniment se marchează încheierea calendarului cultural, atat ansamblul arhitectural cat şi toate celelalte expoziţii permanente îşi vor ţine porţile deschise spre vizitare pană la data de 30 septembrie, după care se va trece la programul de toamnă.
      
     Programul zilei adresat publicului larg:
 
18:00- Scurtă retrospectivă asupra anului cultural 2007- Mariş Monica
18:30- "Viziunile Paradisului"- Dr. Stefan Cosoroabă
19:00- Deschiderea exoziţiei "Contrapunct: Bible Art"-  Vali Oltean
          Premiere lucrari I, II, III
19:45- Protocol
 
 
 
 
Mariş Monica
referent pe probleme de cultura in cadrul proiectului
"Biserica fortificata din Cisnadie: cetatea ta pentru un an"
 
 


30 Aug, 2007

Binarium- Urban Aquarium, participa la facerea lumii!

vernisaj/performance
artlabs, sibiu>>>vineri 31 august, 20.00
fosta centrala termica 3, aleea genistilor, cartier hipodrom

artisti:
>>>szabo kriszta (RO)
carti postale din binarium – actiune in spatiul social
>>>mircea nicolae (RO)
smiley – interventie in spatiul public
statuile – interventie in spatiul public
binarium.ro – interventie in spatiul virtual
>>>plankton (AT)
earth inverse - performance audio-vizual
>>>istvan szakats & mort la creier
performance audio-vizual

curatori:

>>>istvan szakats
>>>stefan tiron


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

>>>binarium
www.binarium.ro este un joc massive multiplayer de explorare urbana. proiectul redeseneaza viata cotidiana contemporana, prin fotografii, memorii, povesti de viata ale oamenilor. utilizatorii pot explora orasul virtual si sa-l mobileze cu amintiri si intamplari personale. spatiul astfel imbogatatit poate fi explorat de catre cetatenii virtuali pentru a cunoaste povestile celorlalti – pentru a cunoaste incarcatura umana a spatiului in care traiesc.

>>>proiectii binarium la sibiu, 28 august - 5 septembrie

17.00-20.00: artlabs, fosta centrala termica 3, cartier hipodrom, aleea genistilor
21.00 – 23.00: casa artelor, piata mica

    organizator: fundatia altart
    finantator: ministerul culturii si cultelor -programul sibiu capitala culturala europeana 2007
    parteneri: artlabs,complexul national muzeal astra
    sponsori: fiberlink, signmaker, novosapiens


27 Aug, 2007

Luxemburg la Sibiu- o calatorie in imagini

Fotoclub Orizont si Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 au deosebita placere de a va invita la vernisajul expozitiei ‘’Luxemburg la Sibiu’’ ce va avea loc vineri, 31 august, in holul mare al Primariei din Sibiu de la ora 12.00.

Expozitia reuneste 60 de lucrari a 10 artisti luxemburghezi ce prezinta imagini din cele doua capitale culturale europene ale anului 2007, Luxemburg si Sibiu, prezentate in perceptia personala a fiecarui artist, cadrul expozitional puncatnd astfel trasaturile comune ale celor doua orase. Expozitia este deschisa cu ocazia deschiderii jurizarii a celei de-a XII-a editii a Salonului International de Arta Fotografica pentru care s-au primit peste 1500 de lucrari a peste 200 de artisti din 37 de tari.

Organizatorii expozitiei sunt mandri sa anunte prezenta delegatiei Federatiei Luxemburgheze a Fotografilor Amatori (FLPA) la vernisajul expozitiei: Fernand Braun- presedinte, Romain Nero- vicepresedinte si Yvon Piazza Efiap- artist.

Vernisajul expozitie va cuprinde, de asemene, lansarea in premiera pentru Romania a catalogului cu fotografiile expuse.

Intrarea este libera. Expozitia va putea fi vizitata in holul mare al primariei municipiului Sibiu pana pe data de 17 septembrie de luni pana vineri intre orele 08.00- 20.00, sambata intre orele 09.00- 20.00 si duminica de la 10.00 la 18.00.

Vor expune:

Adrien Lammar, Armand Schrantz, Brigitte Piazza, Carlo Rinnen, Carmen Leardini, Charles Schwickert, Edmond Pansin, Edmond Thiel, Fernand Braun, Fernand Schütz, Frank Bleser, Frank Neumann, Georges Haupt, Jean Paul Schmit, Jos Rinaldi, Léon Doemer, Liliane Gerbec, Lucien Paulus, Lucien Pierret, Marie-Nicole Neumann, Nice Hinger, Nic Malget, Pierre Haas, Pit Michl, Romain Nero, Sophie Paulus, Willy A. Suys, Yvon Piazza.


Compania de dans ''Beau Geste'' aduce la Sibiu ''Transport Exceptional'', 30 august

Sibiu Dans 2007- Festivalul International de Dans Contemporan prezinta joi, 30 august, in cadrul Programului Sibiu 2007 Capitala Culturala Europeana

spectacolul Transport Exceptional  al companiei Beau Geste.

Transport Excepţional

concept: Dominique Boivin

asistent: Christine Erbe

interpreţi: Philippe Priasso, Eric Lamy (conducator excavator)

Fier şi carne. O maşinărie ridică un corp care pedalează în aer, aleargă, se tăvăleşte în iarbă. Coregrafia simultană e poetică şi în perfectă corespondenţă. Omul şi braţul maşinii devin unul şi acelaşi corp. Două surse motrice – una umană, cealaltă tehnică – se întrepătrund ca şi cum ar fi dansat împreună de când lumea. Două corpuri se tractează, se zbat, se resping într-o intimitate pe care cu greu ai fi putut-o bănui.

Cele doua reprezentatii, a cate 30 de minute fiecare, vor avea loc in urmatoarele locatii, dupa cum urmeaza:

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra de la ora 17.00

si

Piata Mare de la ora 20.00


26 Aug, 2007

INFO DESK 2007

Casa de Cultură a Municipiului Sibiu demarează în data de 1 septembrie proiectul INFO DESK 2007. Prin acest proiect multimedia, derulat în cadrul Programului Sibiu CCE 2007, sibienii şi turiştii vor beneficia de încă 5 info desk-uri, amplasate de această dată în spaţiul public, ce vor completa sistemul digital de informare existent deja la nivelul oraşului Sibiu.  

 Informaţia pe care cei interesaţi o pot accesa printr-o simpla atingere a ecranului, este structurată pe patru domenii: unul cuprinde informaţii despre oraşul Sibiu (monumente, muzee, edificii, date despre istoria, cultura şi traditiile acestei zone, etc.), cel de-al doilea cuprinde informaţii utile pentru orice persoană care nu este familiarizată cu oraşul (unităţi de cazare, modalităţi de petrecere a timpului liber, transport, etc.), un domeniu este dedicat Programului cultural din acest an şi, pentru o cât mai bună orientare, cel de-al patrulea domeniu permite accesarea unei hărţi interactive. Pentru a spori utilitatea acestor info desk-uri, terminalele au fost prevăzute cu imprimante speciale, ce permit listarea tuturor informaţiilor dorite. Softul va permite accesarea informaţiilor în limba română şi în limba engleză.

 Sistemul informatic al acestor info desk-uri este unul complex (hardware, software şi comunicaţii) ce permite conectarea lor în reţea, având o bază de date comună. În acest fel, în momentul în care administratorul va opera o modificare pe server, informaţia va fi actualizată la nivelul tuturor terminalelor.

 Primăria Municipiului Sibiu a pus bazele acestei reţele de informare digitală în urmă cu trei ani,  când, în sediul vechi al instituţiei, sibienii puteau accesa informaţii utile despre activitatea Consiliului Local, a Primăriei şi detalii despre evenimentele din cadrul Programului Sibiu 2007. Numărul terminalelor a fost permanent suplimentat, ajungând în acest moment la patru, iar exemplul Primăriei Sibiu a fost urmat şi de alte instituţii, Teatrul Radu Stanca şi Muzeul Brukenthal. Deşi încă la stadiul de proiect, pe viitor se doreşte instalarea unor astfel de info desk-uri în incinta Aeroportului şi în incinta Gării. Acest proiect va avea ca scop conectarea tuturor terminalelor la o bază de date comună, ce va permite, pe lângă accesarea de informaţii specifice instituţiei care le are în administrare, şi accesarea unor informaţii de interes comun. 

Cele cinci info desk-uri au fost amplasate deja în zone cu trafic pietonal intens, în Piaţa Mică (lângă Casa Luxemburg), Piaţa Mare (lângă Turnul Sfatului şi lângă F.D.G.R), pe strada Nicolae Bălcescu (în aproprierea fântânii) şi lângă Farmacia 24, în faţa panourilor de afişaj.

 În cadrul aceluiaşi proiect, în Turnul Sfatului, a fost instalat un telescop mobil ce permite orientarea lui în orice direcţie.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 44.000 de euro.


24 Aug, 2007

A inceput cea de-a VIIa editie a Festivalului Medieval ''Cetati Transilvane''

Sibiul se va anima în acest sfârşit de săptămână cu aerul medieval al muzicii, teatrului şi dansului medieval. Cele cinci locaţii ale festivalului situate în centrul istoric se vor anima de după amiaza până târziu noaptea.

În Piaţa Mare vor fi amplasate pe lângă scenă două corturi tematice: cortul povestitorului şi cortul magicianului. Cortul povestitorului va oferi copiilor posibilitatea de a asculta poveşti de capă şi spadă, poveşti cu fotăreţe şi lupte cavalereşti. De asemenea vor fi amplasate în perimetrul pieţei un număr de 13 corturi aparţinând ordinelor cavalereşti care vor sosi în Sibiu cu ocazia festivalului.

În Piaţa Mică va fi amplasată o scenă şi un element inedit: recreerea unei ghilotine. Parcul Tineretului va fi locaţia unde publicul va putea urmări demonstraţii de luptă, turniruri şi lupte pe cai. În fiecare seară organizatorii vor recrea scena asediului cetăţii iar în ultima seară, duminică, cerul de deasupra centrului istoric va fi luminat de focuri de artificii. În Parcul Tineretului Cavaleria Ungară Csabafiak şi-a aşezat iurta, un cort medieval specific.

Parada festivalului va avea loc vineri, 24 august începând cu ora 16, participanţii urmând traseul dintre Pavilionului 2007 - strada Nicolae Bălcescu - Piaţa Mare. Deschiderea oficială va fi făcută de primarul Klaus Iohannis de pe scena mare amplasată în Piaţa Mare.

Pentru programul detaliat al festivalului va rugam sa urmariti urmatoarele linkuri:

24 august- http://www.sibiu2007.ro/ro3/detaliu_eveniment.php?ideveniment=1142

25 august- http://www.sibiu2007.ro/ro3/detaliu_eveniment.php?ideveniment=2297

26 august- http://www.sibiu2007.ro/ro3/detaliu_eveniment.php?ideveniment=2298


22 Aug, 2007

''Lux Lumen'' la Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal

Luni, 3 septembrie 2007, orele 18.00, la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal, va avea loc vernisajul expoziţiei Lux Lumen, aparţinând pictorilor Silviu Oravitzan şi Marko Rupnik. Silviu Oravitzan, un cunoscut pictor român format în şcoala vizualului de factură ortodoxă şi Marco Rupnik, directorul Centrul Aletti, Centru de Artă Contemporană al Vaticanului, propun o expoziţie în care re-dimensionează dogma creştină, tensionând-o cu grilele artei contemporane.


16 Aug, 2007

A inceput Sibiu Dans 2007- Festivalul International de Dans Contemporan

Fundaţia culturală ''Proiect DCM'' şi Comisariatul “Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007” din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor vă invită să participaţi la festivalul internaţional de dans contemporan SIBIU DANS 2007 şi a proiectului coregrafic româno-luxemburghez Danse.Entre.Deux” . Ambele proiecte vor fi realizate de către Fundaţia Proiect DCM în cadrul programului “Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007”.

Festivalul “Sibiu Dans 2007” va avea ca tema “Corpul” si se va desfasura la Sibiu în perioada 17 -31 august 2007. Programul festivalului va cuprinde peste 19 spectacole de dans contemporan, 8 seri de filme, 2 ateliere de dans şi o masă rotundă internaţională ce vor avea loc în diferite locaţii din Sibiu. Peste 50 de artişti dansatori şi coregrafi din Austria, Belgia, Elveţia, Estonia, Franţa, Grecia, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Suedia, Statele Unite ale Americii şi România, vor pune oraşul Sibiu în mişcare.

SIBIU DANS 2007 este realizat în parteneriat cu Muzeul Tradiţiilor Populare “Astra” din Sibiu, Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, Teatrul Gong Sibiu, Institutul Francez din Bucure ş ti, Ambasada Olandei în Romania, Forumul Cultural Austriac la Bucureşti, Institutul Goethe din Bucureşti, Centrul National al Dansului Bucureşti, Dezibel Media, CulturesFrance, Pro Helvetia Zurich, Dance Theater Workshop/Suitcase Fund New York si Institutul Suedez din Stockholm. Festivalul este realizat cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii şi Cultelor şi prin suportul financiar oferit de sponsorul unic Petrom î n valoare totală de 40.000 de euro.

Danse.Entre.Deux este o colaborare artistică între doi coregrafi – Cosmin Manolescu şi Bernard Baumgarten - fiind iniţiată în contextul desemnării oraşelor Luxemburg şi Sibiu drept Capitale Culturale Europene 2007. In cadrul acestui proiect vor fi realizate în România şi Luxemburg doua piese coregrafice interpretate de dansatori romani şi luxemburghezi, ce vor avea premiera la Luxemburg, în data de 21 iunie 2007, în deschiderea festivalului '' Danz Festival Lëtzebuerg'' şi la Sibiu în data de 31 august 2007 în închiderea festivalui SIBIU DANS 2007. Proiectul ''Danse.Entre.Deux'' este finanţat prin programele Sibiu - Luxemburg Capitale Culturale Europene 2007 şi realizat cu sprijinul financiar oferit de Fondul Cultural Naţional.

Prin aceste două evenimente internaţionale, Fundaţia Proiect DCM aniversează zece ani de activitate în serviciul dansului contemporan românesc. Pentru a marca acest moment aniversar, cu ocazia conferinţei de presă va fi lansat un concurs pentru jurnaliştii culturali interesaţi de fenomenul dansului contemporan.

Va mulţumim pentru atenţie si vă asteptăm !

Pretul biletelor pentru toate spectacolele de dans prezentate la Teatrul National ''Radu Stanca'', Teatrul ''Gong'', si ''Pavilion 2007'' este 15 lei, biletele cu pret redus pentru elevi, studenti si pensionari vor costa 10 lei. Accesul la spectacolele de la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului este permis pe baza biletului de intrare in muzeu, pret intreg 17 lei, pret redus pentru elevi, studenti si pensionari 4 lei. Accesul la spectacole din Piata Mare si Biserica Azilului este gratuit. Intrrarea la programul de filme de la Studioul de filme Astra este gratuita, pretul unui bilet pentru programul de filme Cine.Dans de la Pavilion 2007 este 5 lei, elevii, studentii si pensionarii vor avea acces gratuit.

Inscrierea la atelierele de lucru se va face prin email la adresa sibiudans2007@gmail.com

Fundaţia Proiect DCM

link DETALII SUPLIMENTARE ...

15 Aug, 2007

Aristoteles Workshop in derulare la Sibiu

Asociaţia Aristoteles Workshop, organizează începând cu data de 13 august 2007, timp de 4 săptămani, cea de-a doua ediţie a atelierului de film documentar Aristoteles, un program de instruire a tinerilor documentarişti  din Europa de Est în toate aspectele productiei de televiziune în high definition. l

Proiectul este finanţat de către canalul franco-german Arte, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Cultelor, prin programul Sibiu 2007 Capitală Culturală Europeană şi cu Centrul naţional de Cinematografie (CNC). Societatea Naţională de Televiziune (TVR) partener al workshopului la prima ediţie, în 2006, si-a retras în acest an sprijinul financiar.

După rezultatele excelente ale primei editii, de anul trecut, workshopul va păstra aceeasi formula generala: 17 participanti (studenti sau absolventi de facultăţi de film din România, Bosnia Herţegovina, Croaţia, Grecia, Serbia, Ungaria), împartiti în 4 grupe, urmând ca fiecare grup sa producă un film documentar de 30 de minute, sub profesionista îndrumare a experţilor internaţionali din domeniile cinematografiei si televiziunii. Printre aceştia se află personalităţi de renume din filmul documentar precum Jennifer Fox (SUA), Dominique Gros (Franta), Rafi Pitts (Iran) si Niels Pagh (Danemarca).

O zi este consacrata televiziunii franco-germane ARTE, zi in care reprezentantii televiziunii vor prezenta strategia de programare, productie si difuzare a filmelor.

Scopul acestui workshop, initiat si subventionat partial de Arte/France, este de a lansa pe piata mondiala talente autentice dintr-o regiune care nu a beneficiat de o expunere corespunzătoare: Europa de Est şi de a crea o nouă generaţie de cineaşti de talie internaţională.

Filmele realizate de participanti vor fi difuzate pe canalele de televiziune ale ţărilor care au cofinanţat Aristoteles Workshop.

De menţionat, faptul că  filmul premiat in cadrul workshopului ediţia 2006, Nu te supăra, dar… al tinerei regizoare Adina Pintilie, a fost selecţionat în competiţia oficială a prestigiosului festival international de film de la Locarno 2007.


14 Aug, 2007

Zalina- o noua ora de start!

O plimbare teatrală cu locuitorii din Hosman, o poveste despre viata lor, un spectacol de teatru: 17- 19 august in satul Hosman din judetul Sibiu de la ora 18.30!

Spectatorii sunt invitaţi să o urmărească pe tânăra Zalina în drumul ei prin satul natal, să arunce o privire in spatele fasadelor şi să cunoască un  sat românesc autentic. Spectacolul e jucat de locuitorii din Hosman şi actori profesionişti si se incheie cu discuţii si voie bună la moara veche din sat.

ZALINA - Un spectacol fabulos despre adevărata viaţă intr-un sat transilvănean. În lupta pentru iluzii şi impotriva uitării ne ajută doar poveştile pe care le spunem până cand îi mişcam chiar şi pe acei care erau surzi pîna acum.
 
Dramaturgia: Jagoda Marinić
Regia: Susanne Chrudina
Decorul şi costumele: Malve Lippmann
Traducerea: Radu Alexandru Nica
Documentaţia Video: Thomas Jacoby
O producţie de Spree Agenten: Susanne Berckhemer şi Dagmar Domrös

Transportul se face cu autobuzul din Sibiu: Teatrul Naţional ''Radu Stanca'', ora 17:30 sau punct de întâlnitre la intrarea în satul Hosman (ca.20 km direcţia Agnita)

Biletele: 10 Ron / studenţi 5 Ron ( transport inclus) / Pentru locuitorii din Hosman este gratuit

www.zalina-theater.com
tickets@zalina-theater.com


08 Aug, 2007

Cooltourist - Sibiu 2007 văzut printr-o fereastră virtuală

 Turiştii ''cool'', utilizatorii de Internet sau cei care vor să arunce o privire rapidă pe fereastra virtuală şi să vadă ce mai e nou prin Sibiu Capitală Culturală Europeană - au la dispoziţie începând cu luna august site-ul CoolTourist. Site-ul este accesibil la adresa www.cooltourist.ro  şi a fost dezvoltat în cadrul proiectului cu acelaşi nume de Asociaţia Tineretul Ecologist din România.

Proiectul a constat în realizarea unei reţele de trei camere web, accesibile online, care să faciliteze uni număr cât mai mare de turişti şi spectatori virtuali, accesul online la evenimentele din Programul Sibiu 2007 CCE. Cele trei camere web au fost incluse în reţeaua Primăriei Municipiului Sibiu. După etapa achizionării echipamentelor, s-a trecut la instalarea fizică în locaţii şi la testarea acestora.

Site-ul www.cooltourist.ro oferă accesul rapid la vizionarea imaginilor live transmise nonstop de cele 3 wecam-uri din Piaţa Mare (Webcam #1 si Webcam #2) şi Bulevardul Victoriei (Webcam #3). Site-ul are o structura simplă, centrată în jurul accesului la cele trei camere. Activităţile ulterioare în legatura cu acest site, includ şi organizarea unui concurs de fotografie digitală – programat pentru luna octombrie a acestui an.

Proiectul Cooltourist este finanţat de Ministerul Culturii şi Cultelor din România cu aproximativ 100.000 RON alocati pentru 2006 şi aproximativ 17.000 RON alocaţi în 2007, reprezentând 80% din valoarea totală a proiectului. Diferenţa de 20% reprezintă contribuţia financiară a organizatorului Asociaţia Tineretul Ecologist din România cu ajutorul unor sponsori corporate şi privaţi.

 Asociaţia Tineretul Ecologist din România

Înfiinţată în 1991, Asociaţia Tineretului Ecologist din România (TER) şi-a propus abordarea domeniului de protecţie a mediului natural din unghiul societăţii civile, în conformitate cu principalele concepte asociate dezvoltarii durabile. Cele 19 filiale constituite la început au atras un număr de aproximativ 700 de membrii care pe parcurs au optat pentru profesionalizarea organizaţiei adoptând un sistem managerial bazat pe programe şi proiecte.

TER a fost prima organizaţie nonguvernamentală de mediu finanţată în România în regimul unui program competitiv de granturi internaţionale, constituindu-se în următorii ani într-un trendsetter pe multiplele subdomenii ale dezvoltării durabile şi protecţiei mediului.

Între numeroasele proiecte realizate în cei 16 ani de activitate, TER a reuşit să construiască chiar fizic Centrul Român de Mediu (Buşteni) şi Centrul de Demonstraţie Educaţie şi Cercetare pentru agricultură durabilă (Cingsor, jud. Braşov).

Proiectele specifice de protecţie a mediului au atras de multe ori componente culturale, cum ar fi evenimentele Teatrului Masca în amfiteatrul Centrului Român de Mediu de la Buşteni şi consacratele festivaluri culturale rurale de toamnă - cultural landscapes -  din perioada 1995-2001 din cadrul Centrului Ecologic de la Cingsor.

Susţinând eforturile culturale din cadrul Sibiu 2007, TER a propus trei proiecte către Ministerul Culturii şi Cultelor de-a lungul anului 2006: Coolturist, Punct de colectare a artei - Dumitru Gorzo şi Transhumart, dintre care primele două au obţinut finanţare şi se află în derulare.

Activitatea organizatiei TER se bazează pe voluntariat în proporţie de 100%, iar acolo unde este necesar se face apel la consultanţă externă, contractata pentru proiecte bine definite.

Biroul de Presă al Asociaţiei Tineretului Ecologist din România


06 Aug, 2007

Daca ploua ''Tragedia lui Carmen'' se joaca la Teatrul National Radu Stanca

TRAGEDIA LUI CARMEN
COMUNICAT DE PRESĂ


Având în vedere previziunile meteorologice pentru zilele următoare, UNITER, producătorul spectacolului ''Tragedia lui Carmen'', anunţă posibila schimbare a spaţiului în care se vor  desfăşura reprezentaţiile din 7, 8 şi 9 august.


Programate iniţial în Curtea Muzeului de Istorie, de la ora 22.00, reprezentaţiile vor avea loc, în caz de ploaie, la Teatrul Naţional ''Radu Stanca'', tot de la ora 22.00.

UNITER mulţumeşte pe această cale Teatrului Naţional ''Radu Stanca'', precum şi Biroului de coordonare Sibiu CCE2007 pentru sprijinul logistic acordat la realizarea rapidă a transferului spectacolului în Sala Teatrului.

DACĂ PLOUĂ, ''TRAGEDIA LUI CARMEN'' SE JOACĂ LA TEATRUL NAŢIONAL ''RADU STANCA''.

UNIUNEA TEATRALĂ DIN ROMÂNIA - Instituţie de utilitate publică
Str. George Enescu 2-4, 010305 Bucureşti, Tel.: 021/315.36.36, 021/313.42.78, 021/311.32.14
Fax: 021/312.09.13
E-mail: office@uniter.ro, www.uniter.ro


04 Aug, 2007

Festivalul International de Folclor ''Cantecele Muntilor''. Spectacolul de sambata, 4 august, isi muta locatia

Organizatorii Festivalului International de Folclor ''Cantecele Muntilor'' comunica oficial schimbarea locatiei Spectacolului Folcloric in Aer Liber programat sambata, 4 august 2007.

Astfel, datorita conditiilor meteo nefavorabile, spectacolul va avea loc in Pavilionul 2007 de pe cazarma '90. Intrarea la acest eveniment este libera in limita locurilor disponibile. Va asteptam cu drag!

Pentru mai multe detalii:

Cozmina GLONŢA şi Gabriela MILA (0741 202758 si respectiv 0741 089583)


ARTMANIA prezinta Jethro Tull, la Sibiu

Fundatia ARTMANIA prezinta, in data de 30 august, la Sibiu, una dintre cele mai prestigioase trupe ale muzicii internationale, legendarii Jethro Tull.

Concertul Jethro Tull, care se anunta a fi unul dintre cele mai fascinante spectacole muzicale din acest an, este organizat in cadrul Programului Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007.

Evenimentul va avea loc in parteneriat cu Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, Primaria Municipiului Sibiu si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

Despre Jethro Tull
Jethro Tull este una dintre trupele care au scris pagini importante in istoria muzicii si una dintre putinele trupe din generatia lor care sunt inca active atit pe scena cit si in studio. Incepind din anul 1968, au lansat 30 de discuri care s-au vindut in peste 60 de milioane de exemplare si au sustinut peste 2500 de concerte (cam 100 de concerte in fiecare an) in 40 de tari.

In cei aproape 40 de ani de activitate, componenta grupului a suferit numeroase modificari, beneficiind de aportul a numerosi muzicieni de calibru, care le-au stat alaturi in diverse perioade singurilor doi membri stabili: vocalistul si multi-instrumentistul Ian Anderson si chitaristul Martin Barre.

Anul 2007 ii gaseste pe Jethro Tull in studio, lucrind la un nou album si pregatindu-se pentru numeroasele concerte care sunt deja programate, gata sa isi delecteze din nou fanii cu reprezentatiile lor teatrale si nonconformiste.

Componenta:
Ian Anderson - voce, flaut, chitara acustica, mandolina, armonica, bamboo flute
Martin Barre - chitara
John O'Hara - clape
David Goodier - bas
James Duncan - tobe
Doane Perry - tobe


Alege o luna si un an:
12 2007
11 2007
10 2007
09 2007
08 2007
07 2007
06 2007
05 2007
04 2007
03 2007
02 2007
01 2007
12 2006
11 2006
10 2006
09 2006
08 2006
07 2006
06 2006
04 2006
02 2006
01 2006
11 2005
09 2005
03 2005
02 2005
 
print
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved