home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 
 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

ARHIVA DE STIRI

Inapoi

Arhiva din: 09. 2007

28 Sep, 2007

Calatorie in arta italiana: o suta de opere din colectia Farnesina

Vineri, 28 septembrie 2007, la orele 17.00, Ambasadorul Italiei, domnul Daniele Mancini va inaugura la Muzeul Brukenthal – Muzeul de Istorie – Casa Altemberger din Sibiu, una din cele mai prestigioase expozitii de arta italiana contemporana, o selectie de opere apartinand celor mai importanti artisti italieni din cea de-a doua jumatate a secolului XX, ce fac parte din Colectia Palatului Farnesina, sediul Ministerului Afacerilor Externe italian.

Este vorba despre o colectie care, in totalitatea sa, cuprinde peste 200 de opere. Expozitie itineranta cuprinde o suta din aceste opere care, prin varietatea tehnicilor expresive si prin bogatia surselor de inspiratie a artistilor, compun o imagine coerenta si documentata a unui moment artistic deosebit de fecund al culturii italiene.

Selectia aprofundeaza itinerariul inceput de expozitia dedicata artei abstracte italiene, inaugurata la Bucuresti de Presedintele Consiliului de Ministri, domnul Romano Prodi, pe 16 ianuarie 2007. Ambasada Italiei doreste sa calauzeasca intr-o maniera ideala publicul roman intr-o calatorie in cultura italiana a anilor cei mai dinamici din cea de-a doua jumatate a secolului XX, prin intermediul operei artistilor contemporani care capteaza, prin viziunile lor, fenomenele si schimbarile rapide ale societatii, care din vremurile dificile ce au urmat celui de-al doilea razboi mondial,  ajunge – prin zvacniri si momente dureroase – la societatea dezvoltata si deschisa a ultimelor decenii ale secolului XX.

“Colectia Farnesina” a devenit simbolul unei Italii dinamice si mature, o oglinda a modului nou de a concepe si de a exporta cultura. O cultura care, eliberata de scheme stereotipe, intra in dialog cu componentele neacademice ale societatii: politica, cultura, economia, socialul, concepute nu numai ca surse de inspiratie ci si ca instrumente de promovare. Aceasta expozitie, provenind din “incaperile” diplomatiei italiene, se inscrie intr-un vast calendar de evenimente italiene importante la Sibiu, capitala a culturii europene 2007: evenimente care au acoperit genuri diferite, de la concerte la spectacole folclorice, de la teatru la expozitii de arta. Aceasta impunatoare serie de manifestari a fost posibila prin intermediul parteneriatului public-privat si a permis raspandirea in lume a unei imagini mai bine definite si mai bogate a societatii italiene contemporane.

Tocmai cu acest spirit Expozitia “Colectiei Farnesina” este prezentata in tarile de importanta prioritara in promovarea culturii italiene, cum este cazul Romaniei, tara de care ne leaga o traditie antica bazata pe latinitate si care capata astazi, in lumina extraordinarelor relatii bilaterale, o semnificatie actuala si, in egala masura importanta. Componenta sociala si cea culturala in relatiile dintre Italia si Romania au dobandit o insemnatate din ce in ce mai mare, reusind sa apropie doua popoare cu radacini comune intr-o relatie moderna si profitabila  pentru ambele parti.

Expozitia va ramane deschisa la Sibiu pana pe 21 octombrie.

 

 

 

 


Culisele renovărilor urbane din centrul istoric Sibiu/Hermannstadt, 2003 - 2007

Asociaţia Culturală HEREUS Sibiu vă invită joi, 4 octombrie 2007, ora 18, la evenimentul ''Culisele renovărilor urbane din centrul istoric Sibiu/Hermannstadt, 2003 - 2007'', care va avea loc la sediul Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Sibiu-Vâlcea, din strada Tribunei nr. 6, etajul II, prilej cu care coordonatorul proiectului cultural, arhitectul Victor Moraru va face o prezentare a panourilor expoziţionale, completată cu alte imagini pe aceeaşi temă din arhiva personală.


13 Sep, 2007

Calatorie teatrală pe holurile Primăriei

Sibiu, 13 septembrie 2007

Sediul Primăriei Municipiului Sibiu se va transforma în perioada 29 septembrie – 14 octombrie într-o sală de spectacole. După ce, pe întreg parcursul anului 2007 a găzduit numeroase expoziţii şi evenimente culturale, sediul nou din Piaţa Mare va fi locul de desfăşurare a unui spectacol unic: DON’T LOOK BACK al companiei britanice Dreamthinkspeak. Evenimentul este organizat de Asociaţia Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007, British Council, Teatrul Naţional Radu Stanca şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, cu sprijinul Primăriei Sibiu. Acest spectacol impresionant va întregii seria manifestărilor de calitate din cadrul Programului Sibiu 2007.

DON’T LOOK BACK este un spectacol deosebit, creat în urmă cu cinci ani de Tristan Sharps, directorul artistic şi fondatorul celebrei companii de teatru britanice Dreamthinkspeak. Inspirat de mitul lui Orfeu si Euridice, fiecare reprezentaţie este unică, întrucât spectacolul este strâns legat de locaţia în care se desfaşoară. Până în momentul de faţă, DON’T LOOK BACK a fost produs în 9 amplasamente diferite, de la un conac georgian nefolosit din Brighton, un complex de arte din Bracknell, la Somerset House, fostul registru englez pentru naşteri, decese şi căsătorii din Londra. Piesa a fost recent pusă în scenă într-un conac din Slovenia, la o veche fabrică de hârtie din Moscova şi în fostul Hotel Majestic din Kuala Lumpur.

„DON’T LOOK BACK este o călătorie în trecut. Pe măsură ce ratăceşti prin camerele, coridoarele, holurile şi casa scărilor magnificei Primării a oraşului Sibiu, vei experimenta o acumulare de sunete, umbre, şoapte, peisaje modelate, fragmente muzicale şi secvenţe de film, exprimând o stare onirică în crescendo, care zăboveşte pentru multă vreme în subconştient. În splendida Primărie a Sibiului ni s-a acordat acces fără precedent la multe dintre zonele ascunse ale clădirii, inclusiv în labirintul din subsol, necunoscut până acum publicului [...] Primăria este locul perfect pentru producţie.” a declarat Tristan Sharps care pregăteşte acest spectacol încă din primăvara acestui an.

„Alegerea locului de desfăşurare a spectacolului nu a fost deloc întâmplătoare. Un oraş îmbibat de cultură cum este Sibiul, în care orice activitate obişnuită devine o manifestare artistică nu putea să nu ofere o “scenă” pe măsură. Impresionantul sediu al Primăriei l-a fascinat de la început pe Tristan. El a venit cu propunerea şi noi l-am sprijinit. Mi-a plăcut ideea de a oferi sibienilor posibilitatea să viziteze Primăria şi în calitate de simpli spectatori.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

 În perioada 29 septembrie – 14 octombrie, vor avea loc 14 reprezentaţii, în fiecare zi, începând cu ora 20.00. Intrarea la spectacol se va face în grupuri de câte trei persoane, la interval de cinci minute. Durata unei reprezentaţii va fi de aproximativ 1 oră. Pentru rezervări incepand cu 20 septembrie: Adrian Tibu, contact: adrian2007@sibiu.ro sau la numărul de telefon: 0730/250.777

Sediul nou al Primăriei Muncipiului Sibiu este amplasat în partea de nord-vest a Pieţei Mari din Municipiul Sibiu, în zona în care pătrund fluxurile de circulaţie dinspre strada Samuel Brukenthal şi Piaţa Mică. Parcela pe care se află imobilul ocupă din punct de vedere urbanistic o poziţie privilegiată în ansamblul pieţelor medievale ale oraşului realizând legătura dinspre Piaţa Mare, Piaţa Mică şi strada Samuel Brukenthal.

Construcţia este unul dintre ultimele imobile apărute în ansamblul medieval al oraşului, în anul 1906, ca sediu al Băncii de Credit Funciar, fiind primul edificiu din această zonă care apare de la început ca sediu de bancă. Construcţia este inclusă în rezervaţia de arhitectură - Cetatea Sibiului.

Municipalitatea a demarat ample lucrări de reabilitare şi modernizare a sediului nou al Primăriei în anul 2003. Lucrările s-au desfăşurat în două etape: prima etapă a inclus reabilitarea şi modernizarea clădirii deja existente iar cea de-a doua etapă a fost mansardarea clădirii, asigurându-se astfel o funcţionalitate sporită. Lucrările au fost încheiate în vara anului trecut. Imobilul se află pe lista monumentelor istorice a Muncipiului Sibiu şi este catalogat drept un simbol al transformărilor majore prin care a trecut Sibiul în ultimii ani, apreciat de turiştii străini şi români deopotrivă.

Sergiu Olteanu

Biroul de presă Sibiu 2007


12 Sep, 2007

RO- un spectacol de dans sincer creat in urma unei prietenii

Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 prezinta spectacolul de dans ‘’RO’’ - o reprezentatie coregrafica sustinuta de Ana- Lucretia Nedelcu si Chihaya Kanamori.

‘’RO’’ este un spectacol de dans dinamic in care limbajul non-verbal devine baza tehnica a improvizatiei de contact in scopul evidentierii interactiunii culturale si, deci, umane.

Un spectacol sincer creat in urma unei prietenii-  Ana- Lucretia Nedelcu si Chihaya Kanamori s-au cunoscut la SibiuDans2007, Festivalul De Dans Contemporan ce a avut loc la Sibiu in perioada 17- 31 august.

Aceasta este a treia reprezentatie sustinuta de un voluntar japonez dupa “In Fata Legii” (iunie) si “Yorozu Kyogen” (august).  Reprezentatiile au o durata de 15 minute si vor fi prezentate in holul Primariei Municipiului Sibiu sambata, 15 septembrie, la ora 14.00 si, respectiv ora 18.00. Intrarea este libera.


02 Sep, 2007

Aventurile lui Pinnochio- povestea nemuritoare a copilariei

Cunoastem cu totii povestea lui Pinnochio, papusa de lemn cu suflet bun, dar neascultatoare care, din cauza naivitatii sale, a trecut prin multe peripetii neplacute. Teatrul pentru Copii si Tineret GONG si Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 va invita la spectacolul ''AVENTURILE LUI PINNOCHIO'' ce va avea loc duminica, 9 septembrie, in sala de spectacol a Teatrului Gong din str. Al. Odobescu nr. 4, de la ora 11.00

PINOCCHIO de Costel Popovici

Piesa pentru teatrul de papusi dupa C. Colodi

REGIA ARTISTICA : Lilly Krauss- Kalmar

SCENOGRAFIA : Anca Dumitru Chirulescu

MUZICA : Petre Manzur


Alege o luna si un an:
12 2007
11 2007
10 2007
09 2007
08 2007
07 2007
06 2007
05 2007
04 2007
03 2007
02 2007
01 2007
12 2006
11 2006
10 2006
09 2006
08 2006
07 2006
06 2006
04 2006
02 2006
01 2006
11 2005
09 2005
03 2005
02 2005
 
print
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved