home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 
 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

ARHIVA DE STIRI

Inapoi

Arhiva din: 11. 2007

29 Nov, 2007

Luna cadourilor in Imperium Pub

Imperium Club încheie sezonul 2007 al programului Imperium Nights, cu o serie de concerte de iarnă ce vor pune în valoare magia lunii decembrie şi vor aduce sibienilor alte două nume mari ale scenei muzicale româneşti şi internaţionale.

Astfel, în 6 decembrie va concerta Vali Răcilă, cunoscut şi ca “Sir Blues”, care va fi acompaniat de Imperium Band, într-o seara blues.

A doua surpriză oferita de Imperium este Harry Tavitian, care, împreună cu bateristul Cserey Csaba vor susţine o seară de cântece de Crăciun în manieră jazz.

În data de 21 decembrie, îi vom avea invitaţi pe saxofonistul Lucian Nagy, un tânăr talent pe care sibienii l-au mai putut asculta în Jazz Marathonul organizat de Imperium şi Nicolas Simion. Acesta va oferi o seară jazz de cea mai bună calitate, alături de solista Maria Chioran.

Imperium Nights este un proiect iniţiat de clubul Imperium cu ocazia Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană în 2007, care a reuşit să aducă publicului spectacole ca stagiunea de stand-up comedy cu Radu Gheorghe, Doru Apreotesei si Misu Farcas, Marius Popp si Christel Ungar, Ozana Barabancea, Nicolas Simion - Jazz Marathon, Ovidiu Lipan Tandarica, Marius Mihalache şi Crina Matei. De asemenea, proiectul a promovat şi talente mai noi, precum Headliner- premianţi la Sibiu Jazz Fest 2007; Trenul de noapte, Bob Bales sau Nagy Lucian.


28 Nov, 2007

Modificare oră de începere "Experienţa Eului în literatura europeană din Est şi Vest"

Evenimentul numit " Experienta Eului în literatura europeană din Est şi din Vest" programat iniţial să înceapă astăzi, 28 noiembrie, de la ora 18.00, a fost reprogramat pentru ora 20.00. Momentele poetice oferite de Andrzey Stasiuk şi Marek Bienczyk vor face, cu siguranţă, ca această amânare să nu fie simţită de public iar spectacolul de jazz şi poezie oferit de Christel Ungar-Popescu va face ca seara literara propusă de Academia Evanghelică în cadrul Programului Sibiu CCE 2007, să fie una cu adevărat festivă.

Organizatorii îşi exprimă regretul pentru modificările apărute în program şi vor face tot posibilul ca publicul să fie anunţat din timp.


22 Nov, 2007

Magnifica Mariana Nicolesco premiata in cadrul Programului SCCE2007

Celebra soprana romanca Mariana Nicolesco va fi premiata la Sibiu in cadrul unui master class concert ce va avea loc miercuri, 28 noiembrie, la Sala Thalia incepand cu ora 19:00. Preşedintele Forumului Cultural European, Dieter Topp, va remite Marianei Nicolesco prestigioasa distinctie Premiul Special al Presei de Cultura din Europa Kultur Preis Europa “pentru împlinirile sale şi pentru rolul excepţional, încununat de succes, pe care-l asumă în relaţia României cu Europa şi a Europei cu România”. Kultur Preis Europa, acordat anual, revine unor personalităţi de prim plan, printre cei care l-au primit numărându-se fostul Preşedinte al Germaniei, Johannes Rau.

  Concertul de la Sibiu este un eveniment muzical de inalta tinuta desfasurat in premiera pentru Romania. Evenimentul o prezinta pe Mariana Nicolesco, numită cu doi ani în urmă Artist UNESCO pentru Pace, alaturi de laureatii Concursului International de Canto Hariclea Darclée: sopranele Aurelia Florian, Georgeta Grigore şi Daniela Păcurar, mezzosoprana Carmen Topciu, tenorii Bogdan Mihai şi Liviu Iftene, contratenorul Florin Ouatu şi basul Daniel Mateian. Artistilor romani li se alatura si colegii lor laureati din strainatate : baritonul basarabean Valeriu Caradja, soprana chineză Baoyi Bi şi tenorul mexican Cesar Sanchez. Acestia vor fi acompaniati la pian de marele muzician Marco Balderi.

 Un concert cu adevarat special nu doar prin calitatea exceptionala a artistilor, dar si pentru ca vine sa celebreze ziua de nastere a mult iubitei soprane, Mariana Nicolesco, care declara : ‘’Mi-am sărbătorit ziua de naştere în spectacole memorabile pe scena Teatrului alla Scala din Milano, pe aceea a Teatrului Municipal din Rio de Janeiro, la Lyric Opera din Chicago sau la Bunka Kaikan din Tokio. Dar celebrarea aceasta, în inima României, alături de atâtea noi talente remarcabile, şi cu un asemenea răsunet european, este pentru mine un prilej de incomparabilă bucurie.’’

Biletele pentru acest concert au fost puse in vanzare la Agentia de Bilete din strada Nicolae Balcescu nr. 17 la pretul de 15 lei, si respectiv 10 lei cu reducere pe baza unei legitimatii valabile, in limita locurilor disponibile.  

Eveniment organizat de Fundatia Internationala Ateneul Roman pentru Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.

      


21 Nov, 2007

Departamentul de Voluntariat Sibiu2007 ''incorporat''

Sibiu , 20 noiembrie. Departamentul de Voluntariat Sibiu2007 a stabilit un nou parteneriat pentru stimularea si promovarea implicari comunitatii in derularea cu succes a Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.

Departamentul de Voluntariat din cadrul Biroului de Coordonare al Programului SCCE 2007 a constituit un protocol de colaborare cu Asociatia Corpul Cadetilor “General Maior Nicolae Uscoi” in vederea sprijinirii activitatilor de coordonare a evenimentelor culturale programate pe agenda oficiala a programului pentru finalul de an.

Doua sute de tinerii cadeti vor fi implicati in activitati administrative, logistice si de protocol fiind impartiti in mai multe echipe coordonate de cincisprezece lideri de grup. Mai mult decat atat, aceasta experienta permite fiecarui individ sa contribuie intr-un mod unic nu doar la producerea de evenimente culturale, dar si la sustinerea patrimoniului cultural al orasului prin cresterea constiintei si entuziasmului membrilor comunitatii. Activitatea acestora a debutat cu ocazia Concertului ‘’I Solisti Veneti’’ ce a avut loc pe data de 3 noiembrie la Filarmonica de Stat din Sibiu unde voluntarii s-au implicat in plasarea publicului in sala de spectacol si asigurat instalarea de dispozitive pentru acest concert.

Asociatia Corpul Cadetilor “General Maior Nicolae Uscoi” este o organizatie neguvernamentala, non-profit,cu scopul de a contribui la ridicarea nivelului profesional, cultural, sportiv si moral al studentilor din Academia Fortelor Terestre si la cresterea prestigiului invatamantului militar superior romanesc . Initiatorul acestui demers pentru voluntariat este chiar presedintele compartimentului Cultura, Etica si Traditii al asociatiei, Catalin Balasa, care gaseste ca acest parteneriat ‘’creaza o experienta de viata deosebita si o acumulare culturala de exceptie. Ne face o deosebita placere sa participam in toate aceste proiecte de talie europeana’’. Asociatia cadetilor este formata din studenti ai Academiei Fortelor Terestre din Sibiu. Institutia a fost fondata la 1920 ca a doua scoala de ofiteri din Romania si devine in 1995 institutie militara de invatamant universitar ca recunoastere a excelentei in domeniul educational si al cercetarii stiintifice purtand numele istoricului, scriitorului si revolutionarului roman Nicolae Balcescu.

Programul de Voluntariat Sibiu2007 ofera posibilitatea implicarii persoanelor cu varste cuprinse intre 14- 60 de ani in proiecte locale, nationale si internationale, derulate sub egida SCCE 2007. Până în prezent programul a colaborat cu peste 1000 de voluntari cu statut semi-permanent si cu aproximativ 250 de voluntari cu statut permanent pe durata întregului Program Sibiu CEE 2007. Programul oferă sesiuni de training prin educaţie informală si a colaborat cu voluntari din Japonia, Franta, Germania, Austria, Polonia, Canada. Departamentul este coordonat de Lavinia Alexe care declara ca ,,aportul noului grup de voluntari vine sa aduca o valoare adaugata programului fiind un real sprijin. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult la acest grup este spiritul de echipa si, indeosebi, energia si disponibilitatea cu care au venit in sprijinul nostru, motiv pentru care le multumesc’’.

Asociatia Sibiu Capitala Culturala multumeste cu aceasta ocazie tuturor voluntarilor care au facut posibila derularea cu succes a evenimentelor culturale de-a lungul acestui an. Pentru mai multe detalii despre acest subiect va rugam sa contactati Biroul de Coordonare al Programului SCCE2007.


20 Nov, 2007

Modificare de program in cadrul Imperium Nights, joi, 22 noiembrie

Imperium Pub si Asociatia SCCE2007 anunta noul program pentru seara de joi din cadrul proiectului Imperium Nights.

Evenimentul propus ii reuneste pe Alexandru Brasovean la chitara- bass, Ciprian Oancea la pian, Lucian Fabro la tobe si Vlad Simon- trompeta si voce, in cadrul unui recital de muzica live intitulat ‘’Lectia de Jazz’’.

Organizatorii anunta cu aceasta ocazie Master Concertul lunii noiembrie ce va avea loc, sambata, 24 noiembrie incepand cu ora 21:00. Invitatul special al concertului este Alexandru Andries ce va fi acompaniat la chitara de George Baicea.


17 Nov, 2007

Final de exceptie pentru Programul Sibiu CCE 2007

Primăria Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului si Asociaţia Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007 vor marca momentul inchiderii Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 printr-o sărbătoare întinsă pe durata lunii decembrie. Sibienii şi nu numai vor avea ocazia să asiste la spectacole dintre cele mai variate: concerte rock sustinute de artisti celebri in intreaga lume, spectacole de dans, instalaţii şi spectacole pirotehnice, un Târg de Crăciun unic, evenimente care vor marca încheierea unui an cu totul special, un an în care Sibiul a găzduit peste 1500 de evenimente culturale şi în care oraşul s-a transformat într-un centru cultural al României.

Dacă deschiderea Programului Sibiu CCE 2007 a fost marcată prin două zile de manifestări, de această dată, organizatorii promit o luna întreagă de evenimente dintre cele mai spectaculoase. Târgul de Crăciun, primul de acest gen organizat la Sibiu, o gală de patinaj găzduită de Pavilionul 2007, concerte rock ce vor aduce la Sibiu nume mari: Eros Ramazotti, Europe, Reamonn, Loredana & invitaţii, artiştii companiei de teatru Carabosse, care vor monta între Crăciun şi Revelion un impresionat spectacol de instalaţii în centrul oraşului, celebra trupa The Fire of Anatolia care va susţine un spectacol impresionant de dans oriental şi alti artişti şi spectacole surpriză.

Cadrul general al închiderii va fi asigurat de o extraordinară reprezentaţie susţinută de Groupe F, companie pe care sibienii o cunosc de la evenimentul de deschidere al Capitalei Culturale, va transforma şi noaptea de 31 decembrie 2007 într-un moment un adevărat memorabil. Spectacolul gândit de artiştii francezi va plasa publicul în centrul unei sărbători impresionante, el fiind martorul unui teatru de lumini, populat de personaje pirotehnice de inspiraţie magică, însoţite de o suită de efecte speciale,  focuri de artificii, flăcări şi sunete.

Organizatorii se află în prezent în faze avansate de negociere a contractelor cu fiecare din artiştii enumeraţi mai sus, dar există posibilitatea ca unele detalii să se modifice pe parcurs, de la artiştii care vor concerta, la perioada exactă când vor avea loc spectacolele. Bugetul total alocat evenimentelor din luna decembrie este de aproximativ 2.400.000 de euro. Comisia Europeană, conform unui contract de finanţare va deconta aproximativ 60% din bugetul total alocat evenimentelor.

Biroul de Presă al Primăriei precum şi Biroul de Comunicare al Asociaţiei vor transmite din timp aceste modificări către mass-media, iar publicul sibian va fi informat prin afişe şi pliante cu privire la schimbările apărute.


16 Nov, 2007

Studentii pot vizita gratuit expozitiile gazduite de Complexul Muzeal Astra

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Studentului, sărbătorită în data de 17 noiembrie, studenţii pot să viziteze gratuit expoziţia « Mobilier pictat transilvănean », găzduită de Casa Artelor, Piaţa Mică nr. 21.

Majoritatea obiectele de mobilier pictat, expuse pentru prima dată în Sibiu, sunt piese unicat datorită măiestriei cu care au fost confecţionate şi pictate cu motive policrome de către tâmplarii din breslele săseşti în secolele XV – XIX. Scopul principal al acestei expoziţii a fost acela de a face cunoscut publicului interesat din întreaga Europă, colecţiile de mobilier din domeniul culturii burgheze şi ţărăneşti ale saşilor transilvăneni, din ultimele cinci decenii, precum şi contribuţia saşilor transilvăneni la schimbul cultural în regiune, având drept exemplu aceste opere de artă ale mobilierului.

Tot de ziua lor, studenţii interesaţi pot vizita gratuit alte două expoziţii : „Cahle transilvănene sec XV – XIX” şi „Din cultura şi arta popoarelor lumii”. Aceste două expoziţii sunt găzduite de Muzeul de Enografie Universală „Franz Binder”,cu sediul în Piaţa Mică, nr 11.


15 Nov, 2007

Expozitia de fotografie - "3 zile, 11 luni, 4 ani – Emoţii, Esenţe, Echipa"

Primăria Municipiului Sibiu a găzduit astăzi, în curtea interioară, vernisajul expoziţiei „3 zile, 11 luni, 4 ani – Emoţii, Esenţe, Echipa”. Expoziţia este compusă din 250 de fotografii realizate de fotoreporterul cotidianului local Sibiu Standard, Silvana Armat şi surprind Capitala Culturală a Europei de-a lungul celor 11 luni: sibieni, turişti, invitaţi, locuri, evenimente.

Vizitatorii vor putea recunoaşte imagini din Festivalul Internaţional de Teatru, Festivalul Artmania, din cele mai importante vizite oficiale din anul 2007, precum şi majoritatea proiectelor culturale care au transformat programul Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007 într-un succes internaţional.

Scopul proiectului este de a prezenta în imagini cel mai important an al Sibiului din istoria recentă a oraşului şi va fi deschisă publicului în zilele de 15, 16 şi 17 noiembrie.

Evenimentul s-a derulat în prezenţa a numeroase personalităţi locale, a reprezentanţilor cotidianului şi a primarului Sibiului. Expoziţia de fotografie este organizată de cotidianul Sibiu Standard, în colaborare cu Primăria Municipiului Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi Asociaţia Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007.
 


10 Nov, 2007

Spiritul Europei se asculta la Sibiu

Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 prezinta in exclusivitate pentru Romania concertul Orchestrei de Camera ‘’Spirit of Europe’’ ce va avea loc vineri, 16 noiembrie, si sambata, 17 noiembrie, la Sala Thalia incepand cu ora 19:00.

Fara indoiala ca sosirea Orchestrei de Camera “Spirit of Europe” este unul dintre cele mai asteptate evenimente ale acestui sezon. Concertul extraordinar va purta ascultatorii intr-un vast regat al muzicii sub conducerea maestrului dirijor Martin Sieghart in cadrul a doua reprezentatii vineri, 16 noiembrie, si sambata, 17 noiembrie, la Sala Thalia incepand cu ora 19:00. Ansamblul, format din treizeci si cinci de instrumentisti din douasprezece tari, a fost format la Melk, in Austria, cu ocazia extinderii spre est a granitelor Uniunii Europene in 2004 ca o initiativa locala pentru integrare europeana in inima unei noi Europe. Venind din toate colturile Europei, “Spirit of Europe’’ este un mesager al pacii si tolerantei folosind muzica ca unealta pentru a deschide inimi si minti. Programul de la Sibiu va debuta cu Simfonia Nr. 27 a lui Haydn, cunoscuta si sub numele de ''Hermannstädter Symphony'' si vine sa marcheze printr-un program de muzica simfonica de inalta tinuta ce se continua cu o lucrare in prima auditie, ‘’Monolog pentru voce si orchestra- SOLILOQUIA’’ semnat de Michael Radulescu, si Simfonia Nr. 2, op. 36, compusa de L. v Beethoven, statutul special al orasului. Orchestra, aclamata international pentru lejeritatea interpretarii, intensitatea expresiei, virtuozitatea si subtilitatea nuantelor sunetului, va acompania special pentru acest eveniment aparitia surpriza a sopranei Pirjo Kalinowska, invitata special in cadrul concertului. 

Accesul publicului la acest eveniment se face pe baza biletelor puse in vanzare incepand cu data de 12 noiembrie la Agentia de Bilete din str. Nicolae Balcescu nr. 17.


04 Nov, 2007

Expozitia ‘’Pictori din Transilvania în centre artistice europene’’ se deschide pe 21 noiembrie

Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana si Muzeul Brukenthal au deosebita placere de a va invita sa vizitati expozitia  ‘’Pictori din Transilvania în centre artistice europene’’ de marti pana duminica in perioada 21 noiembrie 2007- 20 ianuarie 2008 intre orele 10.00- 18.00 la Palatul Brukenthal din Piata Mare.

Vernisajul expozitie are loc miercuri, 21 noiembrie, de la ora 15:00.

Expoziţia „Pictori din Transilvania în centre artistice europene” ilustrează contactele cultural-artistice permanente pe care viaţa artistică din acest areal geo-cultural le-a avut cu cele mai efervescente centre artistice europene: Viena, München, Paris, Berlin etc. Demonstraţia se face în principal pe perioada secolului al XIX-lea până în perioada interbelica, cu prelungiri până în contemporaneitate. La organizarea expoziţiei, alături de  Muzeul Brukenthal, participă, cu un număr impresionant de muzee din ţară (Baia Mare, Braşov, Arad, Sfântul Gheorghe, Cluj Napoca, Oradea, Satu Mare, Sebeş), străinătate (Gundelsheim, Kornwestheim) şi colecţionari particulari. Vor fi prezentate publicului o serie de lucrări care nu au mai fost văzute până acum în muzee din România. Demersul expoziţional va fi susţinut prin piese excepţionale (peste 200 lucrări) din creaţia pictorilor J. M. Stock, Miklos Barabas, Carol Popp de Szatmary, Octavian Smigelschi, Elena Popea, Aurel Popp, Eugen Pascu,  Johann Mattis-Teutsch, Henri Nouveau, Hans Eder, Hermann Konnerth, Aurel Ciupe.

Accesul publicului se face pe baza biletelor puse in vanzare la casieria muzeului.


Alege o luna si un an:
12 2007
11 2007
10 2007
09 2007
08 2007
07 2007
06 2007
05 2007
04 2007
03 2007
02 2007
01 2007
12 2006
11 2006
10 2006
09 2006
08 2006
07 2006
06 2006
04 2006
02 2006
01 2006
11 2005
09 2005
03 2005
02 2005
 
print
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved