home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 
Alege o luna si un an:
12 2007
11 2007
10 2007
09 2007
08 2007
07 2007
06 2007
05 2007
04 2007
03 2007
02 2007
01 2007
12 2006
11 2006
10 2006
09 2006
08 2006
07 2006
06 2006
04 2006
02 2006
01 2006
11 2005
09 2005
03 2005
02 2005

 

 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

STIRI SI COMUNICATE

22 Nov, 2007

Magnifica Mariana Nicolesco premiata in cadrul Programului SCCE2007

Celebra soprana romanca Mariana Nicolesco va fi premiata la Sibiu in cadrul unui master class concert ce va avea loc miercuri, 28 noiembrie, la Sala Thalia incepand cu ora 19:00. Preşedintele Forumului Cultural European, Dieter Topp, va remite Marianei Nicolesco prestigioasa distinctie Premiul Special al Presei de Cultura din Europa Kultur Preis Europa “pentru împlinirile sale şi pentru rolul excepţional, încununat de succes, pe care-l asumă în relaţia României cu Europa şi a Europei cu România”. Kultur Preis Europa, acordat anual, revine unor personalităţi de prim plan, printre cei care l-au primit numărându-se fostul Preşedinte al Germaniei, Johannes Rau.

  Concertul de la Sibiu este un eveniment muzical de inalta tinuta desfasurat in premiera pentru Romania. Evenimentul o prezinta pe Mariana Nicolesco, numită cu doi ani în urmă Artist UNESCO pentru Pace, alaturi de laureatii Concursului International de Canto Hariclea Darclée: sopranele Aurelia Florian, Georgeta Grigore şi Daniela Păcurar, mezzosoprana Carmen Topciu, tenorii Bogdan Mihai şi Liviu Iftene, contratenorul Florin Ouatu şi basul Daniel Mateian. Artistilor romani li se alatura si colegii lor laureati din strainatate : baritonul basarabean Valeriu Caradja, soprana chineză Baoyi Bi şi tenorul mexican Cesar Sanchez. Acestia vor fi acompaniati la pian de marele muzician Marco Balderi.

 Un concert cu adevarat special nu doar prin calitatea exceptionala a artistilor, dar si pentru ca vine sa celebreze ziua de nastere a mult iubitei soprane, Mariana Nicolesco, care declara : ‘’Mi-am sărbătorit ziua de naştere în spectacole memorabile pe scena Teatrului alla Scala din Milano, pe aceea a Teatrului Municipal din Rio de Janeiro, la Lyric Opera din Chicago sau la Bunka Kaikan din Tokio. Dar celebrarea aceasta, în inima României, alături de atâtea noi talente remarcabile, şi cu un asemenea răsunet european, este pentru mine un prilej de incomparabilă bucurie.’’

Biletele pentru acest concert au fost puse in vanzare la Agentia de Bilete din strada Nicolae Balcescu nr. 17 la pretul de 15 lei, si respectiv 10 lei cu reducere pe baza unei legitimatii valabile, in limita locurilor disponibile.  

Eveniment organizat de Fundatia Internationala Ateneul Roman pentru Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.

      21 Nov, 2007

Departamentul de Voluntariat Sibiu2007 ''incorporat''

Sibiu , 20 noiembrie. Departamentul de Voluntariat Sibiu2007 a stabilit un nou parteneriat pentru stimularea si promovarea implicari comunitatii in derularea cu succes a Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.

Departamentul de Voluntariat din cadrul Biroului de Coordonare al Programului SCCE 2007 a constituit un protocol de colaborare cu Asociatia Corpul Cadetilor “General Maior Nicolae Uscoi” in vederea sprijinirii activitatilor de coordonare a evenimentelor culturale programate pe agenda oficiala a programului pentru finalul de an.

Doua sute de tinerii cadeti vor fi implicati in activitati administrative, logistice si de protocol fiind impartiti in mai multe echipe coordonate de cincisprezece lideri de grup. Mai mult decat atat, aceasta experienta permite fiecarui individ sa contribuie intr-un mod unic nu doar la producerea de evenimente culturale, dar si la sustinerea patrimoniului cultural al orasului prin cresterea constiintei si entuziasmului membrilor comunitatii. Activitatea acestora a debutat cu ocazia Concertului ‘’I Solisti Veneti’’ ce a avut loc pe data de 3 noiembrie la Filarmonica de Stat din Sibiu unde voluntarii s-au implicat in plasarea publicului in sala de spectacol si asigurat instalarea de dispozitive pentru acest concert.

Asociatia Corpul Cadetilor “General Maior Nicolae Uscoi” este o organizatie neguvernamentala, non-profit,cu scopul de a contribui la ridicarea nivelului profesional, cultural, sportiv si moral al studentilor din Academia Fortelor Terestre si la cresterea prestigiului invatamantului militar superior romanesc . Initiatorul acestui demers pentru voluntariat este chiar presedintele compartimentului Cultura, Etica si Traditii al asociatiei, Catalin Balasa, care gaseste ca acest parteneriat ‘’creaza o experienta de viata deosebita si o acumulare culturala de exceptie. Ne face o deosebita placere sa participam in toate aceste proiecte de talie europeana’’. Asociatia cadetilor este formata din studenti ai Academiei Fortelor Terestre din Sibiu. Institutia a fost fondata la 1920 ca a doua scoala de ofiteri din Romania si devine in 1995 institutie militara de invatamant universitar ca recunoastere a excelentei in domeniul educational si al cercetarii stiintifice purtand numele istoricului, scriitorului si revolutionarului roman Nicolae Balcescu.

Programul de Voluntariat Sibiu2007 ofera posibilitatea implicarii persoanelor cu varste cuprinse intre 14- 60 de ani in proiecte locale, nationale si internationale, derulate sub egida SCCE 2007. Până în prezent programul a colaborat cu peste 1000 de voluntari cu statut semi-permanent si cu aproximativ 250 de voluntari cu statut permanent pe durata întregului Program Sibiu CEE 2007. Programul oferă sesiuni de training prin educaţie informală si a colaborat cu voluntari din Japonia, Franta, Germania, Austria, Polonia, Canada. Departamentul este coordonat de Lavinia Alexe care declara ca ,,aportul noului grup de voluntari vine sa aduca o valoare adaugata programului fiind un real sprijin. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult la acest grup este spiritul de echipa si, indeosebi, energia si disponibilitatea cu care au venit in sprijinul nostru, motiv pentru care le multumesc’’.

Asociatia Sibiu Capitala Culturala multumeste cu aceasta ocazie tuturor voluntarilor care au facut posibila derularea cu succes a evenimentelor culturale de-a lungul acestui an. Pentru mai multe detalii despre acest subiect va rugam sa contactati Biroul de Coordonare al Programului SCCE2007.20 Nov, 2007

Modificare de program in cadrul Imperium Nights, joi, 22 noiembrie

Imperium Pub si Asociatia SCCE2007 anunta noul program pentru seara de joi din cadrul proiectului Imperium Nights.

Evenimentul propus ii reuneste pe Alexandru Brasovean la chitara- bass, Ciprian Oancea la pian, Lucian Fabro la tobe si Vlad Simon- trompeta si voce, in cadrul unui recital de muzica live intitulat ‘’Lectia de Jazz’’.

Organizatorii anunta cu aceasta ocazie Master Concertul lunii noiembrie ce va avea loc, sambata, 24 noiembrie incepand cu ora 21:00. Invitatul special al concertului este Alexandru Andries ce va fi acompaniat la chitara de George Baicea.PREV page NEXT page

 
 
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved