home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 

Înapoi la stiri

 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

22 Nov, 07

Magnifica Mariana Nicolesco premiata in cadrul Programului SCCE2007

Celebra soprana romanca Mariana Nicolesco va fi premiata la Sibiu in cadrul unui master class concert ce va avea loc miercuri, 28 noiembrie, la Sala Thalia incepand cu ora 19:00. Preşedintele Forumului Cultural European, Dieter Topp, va remite Marianei Nicolesco prestigioasa distinctie Premiul Special al Presei de Cultura din Europa Kultur Preis Europa “pentru împlinirile sale şi pentru rolul excepţional, încununat de succes, pe care-l asumă în relaţia României cu Europa şi a Europei cu România”. Kultur Preis Europa, acordat anual, revine unor personalităţi de prim plan, printre cei care l-au primit numărându-se fostul Preşedinte al Germaniei, Johannes Rau.

  Concertul de la Sibiu este un eveniment muzical de inalta tinuta desfasurat in premiera pentru Romania. Evenimentul o prezinta pe Mariana Nicolesco, numită cu doi ani în urmă Artist UNESCO pentru Pace, alaturi de laureatii Concursului International de Canto Hariclea Darclée: sopranele Aurelia Florian, Georgeta Grigore şi Daniela Păcurar, mezzosoprana Carmen Topciu, tenorii Bogdan Mihai şi Liviu Iftene, contratenorul Florin Ouatu şi basul Daniel Mateian. Artistilor romani li se alatura si colegii lor laureati din strainatate : baritonul basarabean Valeriu Caradja, soprana chineză Baoyi Bi şi tenorul mexican Cesar Sanchez. Acestia vor fi acompaniati la pian de marele muzician Marco Balderi.

 Un concert cu adevarat special nu doar prin calitatea exceptionala a artistilor, dar si pentru ca vine sa celebreze ziua de nastere a mult iubitei soprane, Mariana Nicolesco, care declara : ‘’Mi-am sărbătorit ziua de naştere în spectacole memorabile pe scena Teatrului alla Scala din Milano, pe aceea a Teatrului Municipal din Rio de Janeiro, la Lyric Opera din Chicago sau la Bunka Kaikan din Tokio. Dar celebrarea aceasta, în inima României, alături de atâtea noi talente remarcabile, şi cu un asemenea răsunet european, este pentru mine un prilej de incomparabilă bucurie.’’

Biletele pentru acest concert au fost puse in vanzare la Agentia de Bilete din strada Nicolae Balcescu nr. 17 la pretul de 15 lei, si respectiv 10 lei cu reducere pe baza unei legitimatii valabile, in limita locurilor disponibile.  

Eveniment organizat de Fundatia Internationala Ateneul Roman pentru Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.

      


 
 
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved