home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 

╬napoi la stiri

 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

19 Dec, 07

Felicitari. Fii mândru!

Sibiul a fost pentru un an de zile, alături de Marele Ducat de Luxemburg şi Marea Regiune, Capitală Culturală a Europei. A fost un an ├«n care Sibiul a prezentat Europei diversitatea sa culturală, lingvistică şi religioasă şi felul ├«n care această diversitate a creat de-a lungul a opt secole şi jumătate de istorie un peisaj cultural şi social unic şi consistent. A fost un an cu totul special, ├«n care Sibiul a fost un oraş-model de europenism, oraşul cu cea mai variată viaţă culturală şi artistică din Rom├ónia, un oraş demn de titlul de Capitală Culturală Europeană.

Primaria Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului şi Asociaţia Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007 marchează ├«nchiderea Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007 printr-o sărbătoare ├«ntinsă pe durata lunii decembrie. Ultima săptăm├ónă din acest an va fi una cu totul specială, ├«n care sibienii şi turiştii vor asista la spectacole dintre cele mai variate: concerte rock susţinute de artişti celebri ├«n ├«ntreaga lume, spectacole de dans, instalaţii şi spectacole pirotehnice, evenimente care vor celebra aşa cum se cuvine ├«nchiderea unui mare proiect european care a adus la Sibiu peste 1500 de evenimente culturale.

Cie Carabosse┬á 23 ÔÇô 25 decembrie, Piaţa Mare, str. Nicolae Bălcescu şi str. Samuel Brukenthal, cu ├«ncepere de la ora 19.00
Cei care vor da tonul manifestărilor din ultima săptăm├ónă a Programului Sibiu CCE 2007 vor fi francezii de la Cie Carabosse ce vor pune ├«n scenă, ├«n perioada 23-25 decembrie, un spectacol de imagine şi sunet, impresionant prin grandoarea si ineditul instalaţiilor de foc. ├Än fiecare seară, ├«ncep├ónd cu ora 19.00, compania de teatru Cie Carabosse va crea ceva specific pentru fiecare spaţiu, de la cel mai intim, cum este strada Samuel Brukenthal pana la cel mai larg spaţiu public, Piaţa Mare a oraşului. Elementul comun, absolut esenţial, este vasul cu flăcări folosit ├«n cadrul unei tehnici inventate de artiştii francezi. Cie Carabosse va crea o altă relaţie cu spaţiul şi cu publicul folosind combinaţia de foc, culoare, miros şi căldura flăcărilor. Pe l├óngă efectul acestor vase de foc, Cie Carabosse va amesteca materiale cum ar fi fierul (cu sculptura şi structurile metalice proprii) cu alte medii (sunetul) sau cu elemente cum ar fi efectele create de apă sau cărbuni ├«ncinşi.

Loredana, Fire of Anatolia şi Prodigy -┬á 30 decembrie, Piata Mare, cu ├«ncepere de la ora 19.00

├Än data de 30 decembrie, cu ├«ncepere de la ora 19.00 va avea loc ├«n Piaţa Mare un concert susţinut de Loredana Groza ├«mpreună cu o serie de invitaţi surpriză. De la ora 21.00, una dintre cele mai cunoscute trupe de dans din lume va oferi celor prezenţi o "porţie" de dans, cultură, civilizaţie, istorie, frumuseţe. Trupa ÔÇ×The Fire Of AnatoliaÔÇŁ se inspiră din mitologia şi cultura anatoliană, prezent├ónd publicului un spectacol inedit, ce ├«mbină folclorul şi dansul popular din toate regiunile Turciei ├«ntr-o interpretare modernă. Este primul grup de dans din lume care a susţinut, pentru prima dată după 2300 de ani, un spectacol ├«n Teatrul Antic din Bodrum, au fost primii dansatori ce au susţinut spectacole ├«n Clădirea Parlamentului din China şi au primit nominalizări la Cartea Recordurilor pentru numărul impresionant de spectatori care asistă la showurile lor (400.000 de spectatori i-au aplaudat pe dansatori, ├«n picioare, ├«n iunie 2003, ├«n Eregli). Finalul acestei seri va fi asigurat de trupa britanică The Prodigy ce va susţine un performance live ├«ncep├ónd cu ora 23.00.

Reamonn, Grope F şi Europe ÔÇô 31 decembrie, Piata Mare, cu ├«ncepere de la ora 22.00

Trupele Reamonn şi Europe vor fi vedetele ce vor concerta ├«n ultima zi din acest an. Cei care vor da tonul show-ului vor fi germanii de la Reamonn, trupa ce a debutat ├«n anul 2000, odată cu apariţia hitului Supergirl şi a albumului Tuesday, premiat cu discul de platină la scurt timp după lansare. Europe, cea mai cunoscută trupă suedeză de rock, va ├«ncheia numărătoarea inversă pentru noul an 2008, pe scena Capitalei Culturale Europene 2007. Cadrul general al ├«nchiderii va fi asigurat de o extraordinară reprezentaţie susţinută de Groupe F, companie pe care sibienii o cunosc de la evenimentul de deschidere al Programului Sibiu 2007,┬á care va transforma şi noaptea de 31 decembrie 2007 ├«ntr-un moment cu adevărat memorabil. Spectacolul g├óndit de artiştii francezi va plasa publicul ├«n centrul unei sărbători impresionante, acesta devenind martorul unui teatru de lumini, populat de personaje pirotehnice de inspiraţie magică, ├«nsoţite de o suită de efecte speciale,┬á focuri de artificii, flăcări şi sunete. Groupe F este una din cele mai mari şi renumite companii specializată ├«n conceperea şi realizarea spectacolelor artistice pirotehnice, cunoscută pentru imaginile incredibile produse cu ajutorul focului realizate de pirotehnişti de excepţie, pentru muzica live impesionantă şi pentru aparatele sofisticate cu care produc spectacolul. Spectacolul francezilor este programat să ├«nceapă la ora 00.00.

Pentru toate evenimentele ce marchează ├«nchiderea Programului Sibiu Capitala Culturală Europeană 2007, concertele rock, spectacole pirotehnice, t├órgul de Crăciun, galele de patinaj, etc., Primăria Sibiu prin Casa de Cultura a Municipiului Sibiu a alocat suma de aproximativ 2.400.000 de euro. Comisia┬á Europeana, ├«n baza finanţării pe care o acordă oraşelor care au dob├óndit statutul de Capitală Culturală Europeană, va deconta 60% din această sumă.


 
 
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved