home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 

Înapoi la stiri

 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

28 Mar, 07

Posta luxemburgheza va realiza timbre cu Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007

 

Datorita bunei colaborari dintre Sibiu si Luxemburg si in virtutea faptului ca cele doua detin in parteneriat statutul de Capitala Culturala Europeana pentru anul 2007, posta luxemburgheza a propus realizarea unor timbre speciale, care sa marcheze evenimentele care vor avea loc in acest an.

Timbrul va fi realizat de posta luxemburgheza si va avea ca tema centrala Casa Luxemburg din Sibiu. Aceasta a fost renovata in anul 2003 cu finantare din partea Ministerului Culturii din Luxemburg, iar investitia s-a ridicat la valoarea de aproximativ 800.000 de euro. In martie 2004 a fost redeschisa oficial de insisi Marele si Marea Ducesa de Luxemburg. In prezent, Casa Luxemburg adaposteste Biroul de Coordonare al Asociatiei Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, un centru de informatii pentru turisti, doua cafenele culturale si cateva spatii de cazare.

Timbrul va putea fi gasit sub forma unei planse ce cuprinde astfel de 10 timbre si va avea inscriptionate logo-urile celor doua capitale culturale - Sibiu 2007 si Luxemburg 2007. Posta luxemburgheza a inaintat ca data pentru aparitia acestor timbre luna septembrie a acestui an.

Realizarea timbrului vine sa sublinieze bunele relatii dintre cele doua orase. Luxemburgul este unul din cei mai importanti parteneri ai Sibiului, fiind cel care a venit cu propunerea ca Sibiul sa candideze alaturi de el la obtinerea statutului de Capitala Culturala Europeana pentru anul 2007. In cadrul Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 Sibiul deruleaza alaturi de partenerul luxemburghez in jur de 40 de proiecte.

 


 
 
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved