home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 

őnapoi la stiri

 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

25 Apr, 07

Festival Concurs National al Tinerilor Interpreti de Muzica Populara VARA, VARA, PRIMAVARA

CONSILIUL JUDETEAN SIBIU prin CENTRUL JUDETEAN PENTRU CONSERVAREA SI PROMOVAREA CULTURII TRADITIONALE ''CINDRELUL-JUNII'' SIBIU, in colaborare cu CERCUL MILITAR SIBIU organizeaza in perioada 26-27 aprilie 2007, in Pavilion 2007- Cazarma 90, Festival -Concurs National al Tinerilor Interpreti de Muzica Populara ''VARA, VARA, PRIMAVARA'', primul eveniment folcloric de amploare al Capitalei Culturale Europene 2007.

Ajuns anul acesta la cea de-a XI-a editie, Festivalul se desfasoara pe perioada a doua zile si se adreseaza solistilor vocali si instrumentistilor de muzica populara din tara si din diaspora cu varsta cuprinsa intre 16-35 de ani, indiferent de profesie, reprezentanti autentici ai zonelor etnofolclorice pe care le reprezinta. Manifestarea isi propune valorificarea tezaurului folcloric din Romania, afirmarea si promovarea valorilor autentice, introducerea in circuitul national de noi interpreti talentati, cat si prezentarea celor mai frumoase costume din diferitele vetre etnofolclorice ale tarii.

ConcurenTii vor prezenta pe scena festivalului doua melodii specifice zonei etnofolclorice din care provin, din care una fara acompaniament (doina, balada, cantec doinit) si una cu acompaniament orchestral, prezentand caracteristicile zonei etnofolclorice din care provin.

 

In concurs s-au inscris un numar de 48 de participanti din 18 judete ale tarii: Alba, Oradea, Teleorman, CaraS-Severin, Focsani, Brasov, Cluj, Maramures, Dolj, Salaj, Prahova, Mures, Suceava, Arges, Arad, Hunedoara, Timis si Sibiu. O noutate a festivalului din acest an o constituie participarea in concurs a unor concurenti din diaspora (Republica Moldova Bulgaria Si Serbia). Dupa preselectia din data de 25 aprilie 2007 vor intra in competitie, in fata publicului si a juriului (alcatuit din personalitati ale folclorului romanesc), cei mai valorosi 20 de soliSti.

Se vor acorda urmatoarele distinctii: Marele Premiu, Premiul I, Premiul II, Premiul III si Mentiune concurentilor ce poseda calitati vocale deosebite, interpreteaza piese autentice si etaleaza costume originale.

 

In cadrul celei mai mari sarbatori populare desfasurate in prag de primavara, renumitul solist de muzica populara Cristian Pomohaci va sustine pe scena festivalului un recital extraordinar, incantand publicul cu un colaj de cantece populare romanesti reprezentative pentru zona etnofolclorica a Bistritei- Nasaud.

Gala festivalului se doreste a fi un regal folcloric la care vor participa laureatii editiilor precedente ale festivalului, precum si ansambluri si solisti de renume ai folclorului romanesc. Regalul folcloric va fi preluat de Televiziunea Nationala Si TVR International, iar moderatoarea spectacolului va fi vedeta TVR Iuliana Tudor. Acompaniaza orchestra ''Lautarii'' din Chisinau, dirijata de maestrul Nicolae Botgros.

 

 

PROGRAMUL FESTIVALULUI:

 

Joi, 26 aprilie 2007 - Pavilion2007- Cazarma 90

 

 orele 18.00 FESTIVAL CONCURS

orele 20.00 RECITAL EXTRAORDINAR CRISTIAN POMOHACI

 

Vineri, 27 aprilie 2007 -Pavilion 2007- Cazarma 90

 orele 18.00  - GALA LAUREATILOR

- In recital: IONUT DOLANESCU, MARIANA IONESCU, CORNELIA SI LUPU REDNIC, RAMONA SI PETRICA VITA, NINETA POPA, MARCEL PARAU, VIORICA MACOVEI, ROBERT TARNAVEANU, NELU ALBU, VIORICA TELCEAN, ALINA BICA, IONUT FULEA, GABRIELA TUTA, ALINA PINCA., ADINA SI ILIE MEDREA, ADRIAN NEAMTU, NELU HORDOBET, TUDOR FURDUI IANCU ANSAMBLUL FOLCLORIC PROFESIONIST ''CINDRELUL - JUNII SIBIULUI''

- Concert sustinut de Orchestra ''Lautarii din Chisinau'' - dirijor NICOLAE BOTGROS

 

 


 
 
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved