home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 

napoi la stiri

 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

28 Jul, 06

Protocol de colaborare semnat pentru Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007

În data de 28.07.2006, a fost semnat, la Sibiu, protocolul de colaborare dintre Ministerul Culturii şi Cultelor, reprezentat de Sergiu NISTOR, comisar guvernamental pentru programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, de Klaus IOHANNIS, reprezentant al Consiliul Local Sibiu  şi preşedintele al Asociaţiei Sibiu 2007, capitală culturală europeană, şi de Martin BOTTESCH, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Acest protocol este primul document care se referă la bugetul alocat programul Sibiu capitala culturala europeana 2007, buget evaluat la 43 de milioane RON din care:
     
     - 7,3 milioane RON - contribuţia proprie a operatorilor culturali.
     - 21 milioane RON - sumă  propusă să reprezinte contribuţia MCC,
     - 13,2 milioane RON - contribuţia Consiliul Local Sibiu,
     - 1,5 milioane RON - contribuţia Consiliul Judeţean Sibiu.

 

De asemenea, proiectul marchează împărţirea proiectelor pe finanţatori, după cum urmează:

 

- Proiectele instituţiilor publice din subordinea MCC vor fi finanţate din bugetul MCC.
- Proiectele instituţiilor publice din subordinea Consiliul Judeţean Sibiu vor fi finanţate din bugetul judeţului Sibiu.
- Proiectele instituţiilor publice din subordinea Consiliul Local Sibiu vor fi finanţate din bugetul municipiului Sibiu.
- Proiectele care primesc finanţare în 2006, organizate de operatori culturali, alţii decât instituţiile publice din subordinea Consiliul Local sau Judeţean Sibiu, vor fi finanţate din bugetul MCC, în limita contribuţiei stabilite.
- Proiectele operatorilor culturali - instituţii publice din subordinea Consiliul Local sau Judeţean Sibiu - care primesc finanţare de la bugetul de stat prin bugetul MCC în anul 2006 vor primi finanţarea de completare în 2007, prin bugetele ordonatorilor principali de credite.
     
Proiectele operatorilor culturali, care nu sunt instituţii publice din subordinea Consiliul Local sau Judeţean Sibiu şi care primesc finanţare doar în 2007, vor fi finanţate de MCC, sau de Consiliul Local Sibiu, sau de Consiliul Judeţean Sibiu, în limita contribuţiilor proprii.
 
Pentru cele 37 de proiectele culturale care încep şi care au nevoie de finanţare în 2006, există un fond de 3,5 milioane RON, alocaţi din bugetul MCC, cu finanţare pe bază de contract ce va fi semnat între operatori şi Ministerul Culturii şi Cultelor.  Pentru toate celelalte proiecte, aproximativ 220 la număr, din care 170 au fost deja examinate de comisia de evaluare, bugetul alocat este de 17,5 milioane RON. 

 


 
 
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved