home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 

Īnapoi la stiri

 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

13 Nov, 06

O delegatie din orasul francez Lucon a vizitat Sibiul


O delegatie condusa de seful de cabinet al primarului din orasul Lucon (Franta), Cyrille Thiteca, a vizitat saptamana trecuta orasul Sibiu cu scopul de a stabili detaliile logistice si tehnice privind participarea orasului francez in cadrul Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.


Orasul Lucon va fi reprezentat anul viitor in cadrul Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 prin intermediul unor manifestari inedite. In cadrul unui prim proiect, intitulat ā€˛Lucon territoire contemporainā€¯ vor fi prezentate mai multe sculpturi din plante realizate folosind tehnica ā€˛topiaireā€¯, una dintre ele reprezentand un urs carpatin in marime naturala ce va fi oferit orasului Sibiu dupa manifestare. Evenimentul va fi animat de muzicieni ce vor interpreta melodii din repertoriul francez din secolul XX si piese romanesti si germane. Pe perioada derularii acestui prim proiect, cei interesati vor putea admira o expozitie foto cu tema ā€˛adolescenta nelinistita" a artistului francez Jean- Paul Senez.


Cel de-al doilea proiect, intitulat ā€˛Lucon territoire gourmandā€¯ va fi consacrat artei culinare, in cadrul acestuia fiind prezentate produse specifice de catre bucatari si specialisti culinari din regiunea Luconului. Va fi organizat un concurs pentru tinerii romani care invata meseria de bucatar, cu un juriu francez si roman. Castigatorii concursului vor avea posibilitateaĀ  sa invate misterele bucatariei franceze predate de mari maestri dintr-un renumit restaurant din orasul francez. Pe perioada desfasurari celor doua proiecte, spadasini francezi in costume de epoca vor oferi demonstratii de scrima in diferite locatii din Sibiu.Ā 


Lucon este un oras din vestul Frantei cunoscut pentru vitalitatea lui din punct de vedere cultural, asemanatoare cu cea a Sibiului. Partenariatul cu orasul Sibiu a inceput in urma cu doi ani. Bazat initial pe cultura, acesta legatura s-a dezvoltat ulterior si in domeniul economic. Conform traditiei, orasul francez dedica fiecare an unei anumite teme, iar anul 2006 a fost dedicat Romaniei. Pe parcursul intregului an spatiile verzi din orasul Lucon au fost decorate in culorile Romaniei, o harta a Romaniei si stema orasului Sibiu au fost realizate prin plantarea unor flori de culori diferite ( o replica a stemei a putut fi admirata vara aceasta in Piata Mare din Sibiu). Tot in acest an au fost stabilite o serie de legaturi economice intre cele doua orase. 

 

 

 

 


 
 
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved