home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 

Înapoi la stiri

 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

17 Dec, 06

Inaugurarea programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007

Trecerea dintre ani va fi sarbatorita prin doua zile pline de evenimente, atat pentru sibieni cat si pentru turistii romani si straini. Astfel, 31 decembrie 2006 va marca integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar 1 ianuarie 2007 va deschide oficial programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.
Evenimentele care vor avea loc in cursul zilei de 1 ianuarie vor prefata deschiderea oficiala a programul SCCE 2007. Astfel la ora 18.00 Biblioteca Judeteana Astra isi va deschide oficial portile, iar o ora mai tarziu Philarmonie der Nationen condusa de Maestrul Justus Frantz va oferi un concert extraordinar in Sala Thalia.

La ora 20.00, compania franceza Groupe F va incepe in doua cartiere ale Sibiului – cartierul Strand si Valea Aurie - un spectacolul de muzica, lumini si pirotehnie "Noaptea Cometelor", spectacol ce va continua in Parcul Cetatii si Cazarma 90; in acelasi timp, din diverse locatii inalte din Sibiu, se vor lansa 2 400 de comete.

Un spectacol de "teatru al focului", cu muzicieni, dansatori, pirotehnisti, cu decoruri impresionante si imagini proiectate pe fatadele cladirilor, se va desfasura in Piata Mare si se va incheia cu putin inainte de ora 00.00.

Groupe F, una din cele mai renumite companii europene specializata in conceperea si realizarea spectacolelor artistice pirotehnice, este cunoscuta pentru imaginile incredibile produse cu ajutorul focului, pentru muzica live impresionanta si pentru instalatiile pirotehnice sofisticate cu care isi produc spectacolele. Membrii companiei sunt actori ai teatrului de strada, comedianti, muzicieni, fotografi, mecanici, ingineri, acrobati si dansatori.

La miezul noptii va concerta in Piata Mare renumitul Chris Norman impreuna cu Smokie, seara incheindu-se cu un alt spectacol de focuri de artificii.

Nici Revelionul 2007 nu va fi mai prejos, acesta urmand sa marcheze intrarea oficiala a Romaniei in Uniunea Europeana.

La ora 19:00, iubitorii de muzica de orga pot asculta un concert la Biserica Evanghelica, iar in Piata Mare, incepand cu orele 21:30, vor concerta formatiile East 17 si Phoenix. Miezul noptii va fi sarbatorit cu focurile de artificii, in Piata Mare, Piata Mica, Zona Turnisor, Cartier Terezian, focuri de artificii oferite de Artificii Orastie.

Pentru informatii suplimentare:

Mihaela Baduta / Coordonator comunicare
tel: 0728.828.765, e-mail:

Oana Ionita / Ofiter de presa
tel: 0730.040.514, e-mail: oana2007@sibiu.ro

comunicare2007@sibiu.ro

 


 
 
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved