home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 

őnapoi la stiri

 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

11 Jan, 07

"Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007" este prezentat la Bruxelles

 

Comunicat de presa

Bucuresti, 11 ianuarie 2007

Maine, 12 ianuarie 2007, Delegatia Permanenta a Romaniei la UE si Ministerul Culturii si Cultelor verniseaza la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles expozitia "Sibiu. Tanar din 1191". Evenimentul face parte din programul "Saptamana Romaniei" organizat in perioada 12-19 ianuarie 2007 de Delegatia Romaniei la UE si adresat diplomatilor si functionarilor comunitari si presei internationale acreditate la Bruxelles. Inaugurarea programului prin vernisarea expozitiei "Sibiu. Tanar din 119" va avea loc in prezenta domnilor Jan FIGEL, Comisarul European pentru Educatie, Invatamant, si Cultura, Leonard ORBAN, Comisarul European pentru Multilingvism, Lazar COMANESCU, Seful Reprezentantei Permanente a Romaniei la Uniunea Europeana, Sergiu NISTOR, Comisarul guvernamental pentru programul "Sibiu - CCE 2007", precum si a altor diplomati si functionari comunitari.

 

"Sibiu - Capitala Culturala Europeana reprezinta o adevarata provocare de a ne demonstra noua insine ca societatea romaneasca este suficient de matura incat sa impuna standarde inalte atat in evenimentele culturale, cat si in turism, si sa realizeze prin intermediul lor parteneriate solide intre autoritatile centrale si locale, intre structurile publice si private, intre artisti independenti si institutii. La 1 ianuarie am celebrat aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si deschiderea Capitalei Culturale Europene pentru a le demonstra concetatenilor europeni, prin exemplul Sibiului, destinul nostru european", a declarat dl. Sergiu NISTOR, Comisarul guvernamental pentru programul "Sibiu - CCE 2007".

 

Pe langa expozitia "Sibiu. Tanar din 1191", realizata de catre Gav|Scholz&Friends si  prezenta deja la Strasbourg, Patras, Berlin si Paris, Capitala Culturala va fi reprezentata si prin alte doua expozitii de fotografie: "Sibiu -Traditii si Contemporaneitate", apartinand lui Dumitru Budrala si "Mostenirea Saxona - Sibiu-Hermannstadt" realizata de catre Herman Fabini.

 


 
 
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved