home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
 
COMUNICARE
STIRI
 

Înapoi la stiri

 
CAUTA IN STIRI
lasati spatiu intre cuvinte
Keywords
Cauta in ...
Titlu si continut
Numai in titlu
Numai in continut

12 Mar, 07

Inaugurarea expozitiei"Sub semnul lui Manzu', desene, gravuri, afise"- Sibiu, 12 martie, 16h

Expozitia "Sub semnul lui Manzu’, desene, gravuri, afise" este unul din evenimentele de prestigiu programate in 2007 pentru a ilustra diferitele aspecte ale culturii si artei italiene, cu ocazia - dubla si fericita - a intrarii Romaniei in Uniunea Europeana si a declararii orasului Sibiu drept capitala culturala europeana.


Giacomo Manzu' este cunoscut drept unul dintre cei mai mari artisti ai secolului XX-lea. Parcusul sau uman si artistic este reprezentativ pentru vitalitatea si forta care isi trag radaciunile din cele invatate in atelierele artizanilor si care isi gaseste cea mai nobila expresie in sculpturile Maestrului, pline de putere si sensibilitate, si in aceea, mai intima si mai puternic evocatoare, din pictura si grafica sa.


 

Parcurgand expozitia, vizitatorul roman va descoperi un artist a carui experienta existentiala isi gaseste puternice asonante cu viata multor artisti romani din acel secol, artisti care s-au inspirat din aceleasi surse ale creativitatii europene.

Expozitia, a carui proiect a prins contur in timpul unei intalniri pe care Ambasadorul Italiei Daniele Mancini a avut-o la Bergamo cu Presedintele Provinciei Bergamo, Valerio Bettoni, este fructul colaborarii dintre Ambasada Italiei la Bucuresti, Provincia si Camera de Comert din Bergamo- care au oferit si sprijin material pentru realizarea expozitiei - Asociatia Culturala Giacomo Manzu’ - care a pus la dispozitie operele Maestrului -, si Complexul Muzeal Brukenthal din Sibiu, care a oferit spatiu expozitional in prestigiosul Muzeu de Istorie, aflat in inima orasului si recent restaurat. Asociatia Sibiu 2007 este partener in cadrul proiectului.

 

Expozitia va fi inaugurata luni 12 martie 2007 la orele 16,00, in prezenta domnului Martin Bottesch, Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, a domnului Marcello Moro, asesor al Provinciei Bergamo, a domnului Sabin Adrian Luca, Director General al Muzeului Brukenthal, a domnului Manlio Giuffrida, Consul General al Italiei la Timisoara, a domnului Profesor Alberto Castaldini, Directorul Institutului Italian de Cultura din Bucuresti si a domnului Siro Peppoloni, coordonatorul activitatilor culturale din cadrul Ambasadei Italiei.

 


 
 
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved