home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
sibiu
SIBIU CCE 2007
INTRODUCERE

Home

Invitatie la Sibiu – cuvântul primarului Klaus Johannis
Chairman

De sute de ani, cetatea Sibiului s-a situat în calea invaziilor din Evul Mediu, al conflictelor şi războaielor. De aceea, în acele vremuri tulburi oraşul îşi întâmpina vizitatorii cu ziduri de apărare solide şi porţi închise.
O legendă spune că acum 800 de ani fondatorii oraşului au trasat locul viitoarei aşezări cu două săbii. Aceste arme se pot vedea astăzi doar în stema istorică a oraşului.
Săbiile din Evul Mediu au dispărut de mult şi oraşul şi-a deschis larg porţile spre lume şi a devenit adăpost pentru oameni de culturi diferite, care vorbeau limbi felurite şi împărtăşeau credinţe diferite. Secolele în care au trăit paşnic laolaltă pe aceste meleaguri au adus tot mai aproape diversele comunităţi etnice, până la modelul de convieţuire din ziua de azi.
Sibienii sunt oameni calzi şi ospitalieri. Ei îşi primesc vizitatorii cu braţele deschise fie că aceştia vin să-şi stabilească o afacere aici sau vin ca turişti dornici să cunoască mai bine moştenirea noastră culturală şi să petreacă clipe de destindere.
Ocazia oferită Sibiului de a deveni Capitală Culturală Europeană este o şansă pentru noi de a ne prezenta orasul, modul nostru de viaţă şi realizările noastre, într-un program complex şi atractiv.
Vă invităm să hoinăriţi pe străzile şi pieţele oraşului istoric, cu arcadele lor gotice, casele în stil renascentist şi elegantele biserici baroce, la care se adaugă clădirile în stil Art Nouveau.
Aici puteţi întâlni artiştii şi creaţiile lor, aici puteţi încerca bucătăria noastră tradiţională şi vinurile, sau puteţi vizita numeroasele muzee care adăpostesc valoroase colecţii de artă.
Oraşul nostru vă aşteaptă să-i descoperiţi muzica, dansul, teatrul, artele vizuale şi alte evenimente care vă vor scoate din sălile de spectacol şi vă vor purta spre cele mai inedite locuri de desfăşurare: pe străzi şi în pieţe, în pivniţe şi mansarde, pe zidurile cetăţii şi în biserici.
Vă invităm pe toţi să veniţi la Sibiu şi vă dorim să petreceţi un timp cât mai plăcut aici, care să se transforme într-o bogată experienţă culturală

Klaus Werner Johannis
Primar Sibiu/Hermannstadt
Presedintele Asociatiei Sibiu 2007

Sibiul a fost desemnat în 27 mai 2004 în urma votului final al Consiliului de Ministri ai Culturii din Uniunea Europeana drept Capitala Culturala Europeana (CCE) pentru anul 2007, titlu pe care îl împarte cu Luxemburg.

Un punct care a cântarit mult in decizie a fost parteneriatul special cu Luxemburg în organizarea programului pentru 2007, coordonarea evenimentelor între cele doua orase, cât si multiplele parteneriate si programe de colaborare europeana dezvoltate de Sibiu cu Landshut, Rennes, Klagenfurt, Deventer.

Tema aleasa de Sibiu/Hermannstadt pentru Programul Sibiu 2007 îsi propune sa prezinte profilul multicultural al acestui oras vechi de opt secole, sub deviza


City of Culture –
City of Cultures
’.
.
 
 
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved