home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
sibiu
DESPRE SIBIU
TURISM

Home - Despre Sibiu - Turism : ╬MPREJURIMI

In jurul Sibiului se gasesc sate românesti care-si pastreaza traditia de sute de ani, cetati sasesti unice in Romania, statiuni montane si balneoclimaterice si numeroase atractii naturale de o frumusete incredibila.
Tinutul Sibiului, de la varfurile Carpatilor pana la Medias, ofera cea mai mare concentratie de obiective turistice din Romania.

Cetatile sasesti
O caracteristica a zonei este prezenta bisericilor fortificate, datând din secolele XII - XVI, prezente în cea mai mare parte a satelor si târgurilor colonizate de populatia germana cunoscuta sub genericul de sasi.
Cea mai mare frecventa a bisericilor fortificate o regasim în Provincia Sibiului împartita în sec. XIV în cele sapte scaune (Orastie, Sebes, Miercurea, Sibiu, Nocrich, Cincu si Rupea), precum si în localitatile din jurul Mediasului (din "Cele Doua Scaune", Medias si Seica Mare).
Spre deosebire de cetatile din vestul Europei, bisericile - cetati din S-E Transilvaniei nu erau locuite permanent. Ele aveau functii sacrale, de adapostire a populatiei si de aparare în caz de primejdie.

Paltinis
Statiune turistica permanenta situata la 32 km sud-vest de Sibiu la altitudinea de 1442 m într-o padure de conifere, în Muntii Cindrel.
A fost întemeiata de Societatea Carpatina Transilvana (S.K.V.) în ultimul deceniu al secolului XIX. Din nucleul de vile initial statiunea conserva Casa turistilor (1894), Casa medicilor (1895), Sala Monaco (1898) si înca o vila, declarate monumente istorice.

Ocna Sibiului
Ocna Sibiului a fost prima data documentata in 1263 desi zona este locuita din vremea dacilor.
Statiunea a fost inaugurata oficial in 1846, iar in 1909 s-a terminat Pavilionul central, un complex arhitectural in still Jugendstill de o valoare deosebita. Din 1948 Ocna Sibiului a devenit o statiune permanenta de odihna si cura balneara.

Marginimea Sibiului
Marginimea Sibiului este o zona etnografica unica in Romania situata la vest de Sibiu, limitata la sud de valea Sadului si la nord de valea raului Saliste.
Cuprinde 18 localitati: Boita, Sadu, Raul Sadului, Talmaciu, Talmacel. Rasinari, Poplaca, Gura Raului, Orlat, Fantanele, Sibiel, Vale, Saliste, Gales, Tilisca, Rod, Poiana Sibiului si Jina.
Sunt asezari vechi cu o populatie majoritara romana. Cea mai veche este Rasinari din 1204, urmata de Talmaciu 1318, Orlat 1322 si Saliste 1354. Aceasta zona este caracterizata prin cresterea oilor, pastoritul fiind o traditie de secole pe aceste locuri in special in satele din zona nord vestica. Cea mai veche biserica pictata se gaseste la Saliste din 1674 urmata de biserica de lemn din Poiana Sibiului, 1771, si cea din Talmacel din 1776.
Pictura de icoane pe sticla este un obicei vechi pastrat in marginime de 200 de ani. Muzeul de icoane de la Sibiel este cel mai mare din Europa.

print
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved