home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
CALENDAR 2007
.
evenimentele lunii
.

ianuarie

 

februarie

 

martie

 

aprilie

 

mai

 

iunie

 

iulie

 

august

 

septembrie

 

octombrie

 

noiembrie

 

decembrie

. Evenimente realizate în colaborare cu Luxemburg
. Harta interactiva cu locurile de desfasurare a evenimentelor in Sibiu
CAUTARE RAPIDA
 
 
Cautare avansata
PROIECTE
 
backînapoi
Detaliu eveniment Concert Deutsches Symphonie-Orchester, Berlin
In program:

Bach/Webern: Ricercare aus Musikalisches Opfer

Bach: Brandenburgisches Konzert Nr. 3

Bach: Brandenburgisches Konzert Nr. 2

Bach/Manze: Contrapunctum XVIII aus Die Kunst der Fuge

Stravinsky: Dumbarton Oaks

Bach: Suite Nr. 4

Accesul publicului se face pe baza biletelor puse in vanzare prin Filarmonica de Stat din Sibiu la pretul de 5 si 10 lei, in functie de categoria locurilor.
Calendar:
Ora de incepere:
19:00
Locul de desfasurare:
THALIA - Sala mare
Adresa:
Sibiu, Str. Cetăţii, Nr. 3-5
Informatii despre proiectul din care face parte acest eveniment:
Denumirea proiectului :
Deutsches Symphonie-Orchester/DSO - concert extraordinar
Descriere:
Orchestra Germana de Muzica Simfonica din Berlin

Orchestra Germana de Muzica Simfonica din Berlin exista din anul 1946, an in care a fost infiintata ca orchestra a postului de radio, RIAS. In anul 1956 postul de emisie Freies Berlin a pornit o finantare si colaborare impreuna cu orchestra, care ulterior a primit numele de Radio-Symphonie-Orchester (RSO), adica orchestra simfonica de radio. Numele actual, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin (DSO - Orchestra Germana de Muzica Simfonica din Berlin ) i-a fost atribuit in anul 1993 pentru a evita confuzii in peisajul cultural al Berlinului unit.

Cinci dirijori-sefi au reprezentat profilul orchestrei: Ferenc Fricsay a impus un nou stil in repertoriu – muzica secolului al 20-lea fiind de mare valoare datorita interpretarii - transparenta, claritatea structurala si plasticitatea au caracterizat muzica sa; prin prezenta media, activitatea sa de pionierat, cu posibilitatile pe care le-au oferit media, radioul si televiziunea, a fost deosebita.

Au urmat din 1964 pana in anul 1975 Lorin Maazel, Riccardo Chailly pana in 1989, Vladimir Ashkenazy pana in 1999 iar in 2000 Kent Nagano, dirijor-sef. Programele si interpretarile lui Nagano s-au potrivit perfect cu traditia orchestrei, dezvoltand-o in continuare. Numeroasele concerte si turnee i-au adus un renume pe plan national si international. Din anul 2002, DSO a participat regulat ca oaspete la spectacolele oferite in cadrul turneului din Salzburg. Din vara anului 2004 a avut loc interpretarea piesei lui Wagner, ›Parsifal‹, in Baden-Baden, unde orchestra s-a bucurat de numeroase aplauze, iar in 2006 a urmat ›Lohengrin‹.

In luna martie a anului 2006 a fost ales pentru functia de dirijor-sef Ingo Metzmacher, care a preluat din anul 2007 conducerea artistica a orchestrei. Kent Nagano a fost considerat si dupa anul 2006 dirijor de onoare al DSO.

Cele mai noi inregistrari pe CD ale DSO sunt a 6-a simfonie a lui Anton Bruckner, simfonia a 8-a a lui Gustav Mahler, piese pentru orchestra de Hugo Wolf, ›Candide‹ cu Loriot a lui Leonard Bernstein, precum si simfonia a 4-a a lui Brahms. Deutsche Welle a produs un serial alcatuit din 6 parti, intitulat ›Kent Nagano dirigiert Monumente der Klassik‹ (>Kent Nagano dirijeaza monumente ale clasicismului< ), care a aparut si pe DVD.

In afara de toate acestea, DSO calatoreste permanent din initiativa si cu colaborarea cu Deutsche Welle ca “ambasador” muzical in Europa de Est. Pana acum, orchestra a oferit concerte simfonice in orase precum Sofia, Bucuresti, Varsovia si Belgrad.


Domeniu în care se încadreaza:
Muzica
Organizatori:
Karsten Witt musik management si Deutsche Welle - RADIO/Rumänisches Programm - Mobil: +49 172 29 26 484 - www.karstenwitt.com
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved