home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
CALENDAR 2007
.
evenimentele lunii
.

ianuarie

 

februarie

 

martie

 

aprilie

 

mai

 

iunie

 

iulie

 

august

 

septembrie

 

octombrie

 

noiembrie

 

decembrie

. Evenimente realizate în colaborare cu Luxemburg
. Harta interactiva cu locurile de desfasurare a evenimentelor in Sibiu
CAUTARE RAPIDA
 
 
Cautare avansata
PROIECTE
 
backînapoi
Detaliu eveniment Concert Eros Ramazzotti
Accesul publicului se face gratuit in limita locurilor disponibile.

Albumul “e²” (Eros la pătrat) – care este planificat să fie lansat în 26 octombrie, cu două zile înainte de cea de-a 44 sa aniversare – este o colecţie a celor mai faimoase piese ale cântăreţului italian (de la “Terra promessa” la “La nostra vita”, incluzând “Adesso tu”, “L’Aurora” şi “Più bella cosa”), dar este de asemenea cea de-a unsprezecea producţie orginală a lui Eros Ramazzotti. Pe lângă cele 14 hit-uri care au fost refăcute în versiunea lor originală, cuprinzând duete cu Tina Turner, Cher şi Anastacia, dublul CD “e²” conţine 4 piese nelansate anterior şi 17 “piese noi” proaspăt lansate. Cu alte cuvinte, piese din repertoriul artistului care, chiar dacă au fost incluse pe albumele anterioare, se bucură de o a doua viaţă graţie sunetului diferit pe care Eros l-a imprimat acestora, împreună cu artişti şi producători renumiţi pe plan internaţional cu sunt: Gian Piero Reverberi, Michele Canova, Dado Moroni, Jon Spencer, John Shanks, Wyclef Jean, Steve Vai, Carlos Santana, Pat Leonard, Rhythm Del Mundo, Take 6, The Chieftains şi Amaia din La Oreja De Van Gogh (enumeraţi în ordinea apariţiei pe cel de-al doilea CD).

«Lansarea unui album Greatest Hits normal – aşa cum explică Ramazzotti – nu avea nici un sens chiar şi în urmă cu zece ani. CD-ul “Eros”: ‘The Best of’ din anul 1997 a fost unic datorită duetului cu Tina Turner în piesa “Cose della vita – Can’t Stop Thinking Of You” şi celui cu Andrea Bocelli în piesa “Musica è”. Şi a fost un succes atât de mare încât s-a vândut în 7 milioane şi jumătate de exemplare. Înregistrarea acestui album a fost mai complicată chiar decât pregătirea unui CD cu materiale noi. Această sarcină a durat un an deoarece a trebuit să coordononăm oameni care locuiesc în Europa, Statele Unite şi America de Sud. Din fericire, tehnologia ne-a ajutat să diminuăm distanţele datorită faptului că am comunicat cu toţi artiştii prin intermediul internetului şi schimburilor de fişiere mp3. Singurele mişcări pe care le-am făcut au fost pentru a-i vedea pe cei de la Rhythm Del Mundo în Cuba şi pe cei de la Chieftains în Dublin».

Printre cele patru piese nelansate de pe albumul “e²” se numără un nou duet internaţional. Primul single “Non siamo soli” – a fost lansat pe radio în 21 septembrie şi pus în vânzare în magazinele de muzică începând cu data de 5 octombrie – este o componentă reggaeton, o melodie ritmică şi plină de soare, pe care Eros o interpretează împreună cu Ricky Martin. «Încă trebuia să îmi testez pe deplin potenţialul de energie al vocii mele pe un aranjament reggaeton. M-am gândit imediat la un duet cu un artist sud american şi Ricky Martin a fost pur şi simplu perfect. Versurile cântecului explică cum, chiar dacă trăim în două realităţi distincte şi distante, trăirile noastre sunt aceleaşi: nu banii sunt cei care îţi imprimă motivaţia ci hotărârea de a schimba lumea în care trăim în una mai bună. Tot felul de schimbări sunt posibile dacă ai voinţa şi hotărârea. Ceea ce este important este să păstrăm o atitudine optimistă chiar şi atunci când lucrurile nu merg bine şi lumea pare să se dărâme asupra noastră».

Ricky Martin a venit la Milano pentru a înregistra single-ul “Non siamo soli”; Eros i-a făcut de asemenea o vizită la Miami pentru a filma videoclipul produs de Wayne Isham, regizorul videoclipului “Livin’ la vida loca”. «Înregistrarea single-ului şi filmarea videoclipului au reprezentat de asemenea o oportunitate pentru noi de a ne înţelege mai bine, dat fiind faptul că până atunci nu am purtat decât câteva discuţii în cadrul unor întâlniri întâmplătoare la unele evenimente muzicale. În afara faptului că este un mare artist, Ricky este o persoană bună şi cu o atitudine optimistă».

Colaborarea sa cu producătorul şi textierul lui Robbie Williams, Guy Chambers şi cu Robert Flack, compozitorul noii piese “Ci parliamo da grandi” a fost la fel de prestigioasă. «Am înregistrat această piesă în stilul pop britanic în studioul său din Londra: colaborarea cu Chambers a fost o experienţă minunată care sunt sigur că se va repeta în viitor; trebuie să spun de asemenea că am primit confirmarea că noi italienii suntem la fel de buni ca englezii la capitolul tehnologie şi pregătire muzicală ».


Calendar:
Ora de incepere:
21:00
Locul de desfasurare:
Stadionul Municipal Sibiu
Adresa:
Parcul Sub Arini, Sibiu
Informatii despre proiectul din care face parte acest eveniment:
Denumirea proiectului :
Sarbatoarea de Inchidere a Programului SCCE2007
Descriere:
Domeniu în care se încadreaza:
Altele
Organizatori:
Casa de Cultură a Municipiului Sibiu - ce_dan@yahoo.com, - www.ccmsibiu.ro
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved