home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
sibiu
SIBIU CCE 2007
SERVICIUL VOLUNTARI
fotoalbum
link PARTENERI

Home - Sibiu CCE 2007 - Voluntari : INFO VOLUNTARI

1. Ce înseamna Serviciul de Voluntari?
2. Cum ma pot implica în activitatile Serviciului Voluntari ?
3. Care sunt avantajele voluntariatului?
4. Nu am fost niciodata voluntar - conteaza?
5. Conteaza vârsta?
6. Ce sprijin voi primi ca voluntar?
7. Voi fi platit?
8. Pot reclama beneficii ca voluntar?
9. Ce se asteapta de la mine?
10. Cât timp trebuie sa fiu voluntar?
11. Nu locuiesc în Sibiu. Ma pot implica totusi ca voluntar pentru Sibiu CCE 2007?
12. Cum procedez daca sunt voluntar din afara României?
 
.

1. Ce înseamna Serviciul de Voluntari?

Serviciul de voluntari este esential pentru succesul activitatilor derulate în cadrul Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana în 2007. Serviciul este conceput pentru a oferi training si o multitudine de avantaje specifice actiunilor de voluntariat, tuturor celor care sunt nerabdatori sa participe la Programul Sibiu CCE 2007. Acesta este alcatuit din 3 componente:
- componenta serviciului de voluntariat international, derulat în parteneriat cu Luxemburg prin EVS (European Voluntary Service) prin care voluntari români vor merge la Luxemburg pe o perioada de minimum 7 luni, maximum 12 luni. De asemenea componenta internationala a Serviciului de Voluntari prevede participarea a 10 voluntari din afara tarii, la Sibiu, pe o perioada de maximum 4 luni de zile, ca urmare a parteneriatului ce va fi semnat de Autoritatea Nationala de Tineret prin Directia Judeteana de Tineret Sibiu si Asociatia Sibiu CCE 2007.
- componenta serviciului de voluntariat pentru Asociatia Sibiu CCE 2007. Voluntarii selectati în urma aplicatiilor primite vor avea sansa de a fi implicati direct în proiectele derulate de Asociatie într-o gama variata de activitati: asistenta eveniment, animatie, activitate de birou, traduceri, asistenta locatie, asistenta tehnic, asistenta logistica, asistenta turism, fotografie, relatii publice, ghidaj, administratie, programe tineret, moderatori etc.
- componenta serviciului de voluntariat pentru proiectele selectate în cadrul Programului Sibiu CCE 2007. Serviciul de Voluntari va realiza o baza de date cu ajutorul careia va putea furniza coordonate ale voluntarilor, responsabililor de proiect care au solicitat asistenta acestora în Formularul de Verificare Proiect. Serviciul de Voluntari al Programului Sibiu CCE 2007 va avea rol de intermediere, facilitare a contactului între voluntari si operatorii culturali.

2. Cum ma pot implica în activitatile Serviciului Voluntari ?

- Poti sa dai un download la formularul de înscriere de pe www.sibiu2007.ro, pe care îl gasesti în meniul de la Asociatie 2007, îl completezi, si îl trimiti fie pe adresa de mail info2007@sibiu.ro, fie îl pui în casuta postala din Piata Mica, Nr.16, în plic, în atentia Responsabilului Serviciului de Voluntari, Lavinia Alexe.
- Daca nu poti downloada formularul de înscriere, acesta va fi disponibil, începând cu 1 octombrie 2006, la sediile mai multor institutii din Sibiu. Numele lor vor fi facute publice pe www.sibiu2007.ro si în presa înainte de 1 octombrie 2006
- O alta modalitate - sunând la 0269/ 213 411. Persoana de contact : Lavinia Alexe -Coordonator Serviciu Voluntari.
Cei care au completat formularul de înscriere si au fost selectati vor fi contactati de catre coordonatorul serviciului de voluntari, pentru anuntarea perioadei de training si familiarizarea cu proiectul pentru care vor fi responsabili.

top

3. Care sunt avantajele voluntariatului?

Exista mai multe motive pentru care cei care sunt interesati de Program îsi depun candidatura. Beneficiile includ:

- Posibilitatea de a lua parte la toate evenimentele din 2007;
- Oportunitati de training;
- Câstig de experienta în vederea obtinerii unui serviciu mai bun;
-Învatarea de lucruri noi si formarea deprinderilor utile;
- Familiarizarea cu diferite sisteme operationale si structuri organizatorice;
- Membru într-o organizatie prestigioasa;
- Testarea unei noi cariere;
- Sansa de a da înapoi o parte din ceea ce ati primit de la altii;
- Familiarizarea cu noi zone culturale;
- Petrecerea timpului liber într-un mod folositor pentru voi si comunitatea în care traiti;
- Membru într-o echipa entuziasta si motivata;
- Dezvoltare personala, realizarea de noi contacte care va pot fi de folos de-a lungul activitatilor, carierei.
- Posesia unui certificat nominal de voluntariat poate influenta punctajul la concursurile organizate pentru ocuparea de posturi, daca doi sau mai multi candidati obtin punctaje egale (cf. Art. 17 din Legea pentru modificarea si completarea Legii Voluntariatului Nr. 195/2001).

top

4. Nu am fost niciodata voluntar - conteaza?

Acest lucru NU constituie un dezavantaj! Îi încurajam pe cei care sunt pentru prima data voluntari si le apreciem interesul acordat Programului Sibiu CCE 2007. Vei avea parte de sesiuni de training în asa fel încât sa te simt pregatit pentru activitatea pentru care vei fi delegat. Vei lucra în echipa si vei fi însotit, în primele zile, de o persoana cu experienta. Consideram ca activitatea de voluntariat ar trebui sa fie placuta si efectuata în functie de abilitatile si capacitatile fiecarui voluntar, de aceea ne vom stradui ca timpul petrecut alaturi de noi sa fie plin de satisfactii.
top

5. Conteaza vârsta?

Vârsta nu conteaza. Conteaza entuziasmul, interesul, dorinta de a te implica în procesul de schimbare a comunitatii si de a lucra într-o echipa pentru care colaborarea si dialogul sunt conditii esentiale în reusita activitatilor întreprinse. Asteptam si încurajam sa aplice pentru programul de voluntariat, toate categoriile de vârsta, inclusiv pensionarii.
top

6. Ce sprijin voi primi ca voluntar?

Voluntarii pentru Programul Sibiu CCE 2007 vor proveni din medii diferite. Ne angajam ca fiecare voluntar sa primeasca training în functie de pregatirea si domeniul în care îsi vor desfasura activitatea. Toti voluntarii vor asista la o prezentare a evenimentului înainte de implicarea propriu-zisa. Daca vei avea cerinte speciale privind training-ul si aria de cuprindere a acestuia, trebuie sa anunti coordonatorul serviciului de voluntari, si vom face tot posibilul sa beneficiezi de sesiuni de pregatire cât mai complete.
top

7. Voi fi platit?

Voluntarii nostri nu vor fi remunerati. O definitie a voluntariatului adoptata de Consiliul National al Voluntariatului stipuleaza ca "voluntariatul este activitatea desfasurata din proprie initiativa, de orice persoana fizica, în folosul altora, fara a primi o contraprestatie materiala". Acolo unde este cazul, în functie si de timpul investit ca voluntar, vei beneficia de masa. Vei purta articole de vestimentatie cu sigla Sibiu CEE 2007. Ocazional vor exista premii (ne-monetare) care vor consta în bilete la evenimente, participare la întâlniri speciale etc.
top
8. Pot reclama beneficii ca voluntar?

Sigur ca poti. Relatiile între voluntari si organizatia în ale carei activitati se implica acestia, sunt clar prezentate în Legea Voluntariatului, 195/ 2001. De asemenea pentru detalii si informatii la zi privind drepturile si obligatiile voluntarilor puteti accesa www.voluntariat.ro. Acestea le vei regasi, alaturi de obligatii, în contractul pe care fiecare voluntar al Asociatiei Sibiu CCE 2007, îl va semna cu aceasta.
top

9. Ce se asteapta de la mine?

Rolurile voluntarilor variaza în functie de eveniment. Îti putem oferi câteva exemple pentru a te orienta, însa aria este mult mai extinsa si îti va fi prezentata în momentul selectiei:

- Voluntarii care întâmpina invitatii (preluare de la gara, aeroport, cazare etc.);
- Animatorii;
- Voluntari pentru partea administrativa;
- Responsabili proiecte pentru copii;
- Translatori / Interpreti;
- Soferi;
- Asistenta tehnica;
- Asistenta backstage, artisti;
- Amenajare spatii de desfasurare a evenimentelor;
- Ajutor la montarea anumitor evenimente;
- Load in - load out;
- Afisaj;
- Distribuire materiale promotionale;
- Asistenti ticketing;
- Moderatori;
- Artisti grafica / Make-up artists;
- Fotografi;
- Cameramani;
- Asistenti Staff IT;
- Asistenti Site Web;
- Ghizi;
- Serviciu medical.

Este important sa încerci mai multe roluri si sa faci cunoscut coordonatorului Serviciului de Voluntari, ce anume te intereseaza.
top

10. Cât timp trebuie sa fiu voluntar?

Acest lucru depinde de timpul liber de care dispui. Poti sa fii voluntar timp de o ora, o zi, la sfârsit de saptamâna sau pe o perioada îndelungata de timp - în functie de disponibilitatea de care dai dovada si de cerintele specifice ale activitatii pentru care vei fi solicitat. Este de la sine înteles ca, daca timpul pe care esti dispus sa-l acordzi activitatii de voluntariat este mai scurt, acest lucru va face mai dificila încercarea noastra de a gasi un proiect care sa ti se potriveasca. De aceea, te rugam sa ne informezi ori de câte ori ti se schimba programul în asa fel încât sa te putem tine la curent cu oportunitatile potrivite pentru tine, în momentul în care ele apar. Chiar daca lucrezi cu norma întreaga vor fi multe posibilitati de a te implica Programul Sibiu CCE 2007.
top

11. Nu locuiesc în Sibiu. Ma pot implica totusi ca voluntar pentru Sibiu CCE 2007?

Primim cu drag aplicatiile voluntarilor din afara Sibiului, însa nu garantam ca vom putea deconta integral costurile de transport si cazare, desi vom face toate eforturile pentru acesta. Nu ezitati în a ne contacta întrucât se pot gasi variante alternative de a fi implicati în program.
top

12. Cum procedez daca sunt voluntar din afara României?

Consideram schimbul si mobilitatea inter-culturale ca fiind esentiale pentru Programul Sibiu CCE 2007. De aceea, daca esti voluntar din afara României poti completa formularul de înscriere on line, în limba engleza, iar coordonatorul serviciului de voluntari te va contacta în timp util. Selectia va fi facuta de Biroul de Coordonare Sibiu CCE 2007, dupa analiza în prealabil a necesarului de resurse umane care va fi implicat în activitatile Biroului. Perioada de voluntariat este de 4 luni (mai, iunie, iulie, august 2007) cu posibile modificari, care vor fi anuntate anterior începerii stagiului de voluntariat. Ca voluntar international beneficiezi de masa, cazare si acoperirea cheltuielilor de transport dus-întors.

print
 
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved