home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
sibiu
DESPRE SIBIU
TURISM

Home - Despre Sibiu - Turism : MONUMENTE

Monumente arhitecturale (selectie)

turnul sfatuluiTurnul Sfatului, Piata Mica nr. 1
A fost ridicat in sec. 13 fiind prima data mentionat intr-un document din 1370. Numele sau se refera la cladirea adiacenta care a gzduit primul sfat al orasului. Turnul a devenit poarta de intrare in cetate in cadrul celei de-a doua centuri de fortificatii. Astazi, Turnul Sfatului este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale orasului.

casa artelorCasa Artelor, Piata Mare nr. 21
cu cele 8 arcade, este una dintre cele mai frumoase cladiri din Sibiu. Cladirea a fost ridicata in sec. 15 si a fost cunoscuta sub denumirea de Casa Macelarilor dupa numeroasele magazine de la parter care existau aici. Din 2006 gazduieste Muzeul Emil Sigerus.

turnul scariiTurnul Scarilor, Piata Huet
este singura poarta pastrata din prima incinta de fortificatii si dateaza din sec. XIII. O inscriptie mentioneaza data de 1542, anul cand a fost renovat. O bolta in arc permite accesul spre orasul de jos printr-un pasaj in trepte.

zidZidurile cetatii
A 3-a centura de fortificatii a fost ridicata in sec. 14 si consolidata in sec. 17. In prezent se pastreaza portiunea de zid de-a lungul intregului bulevard Coposu si de-a lungul strazii Manejului, precum si 3 turnuri de aparare: Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor si Turnul Dulgherilor.

turnTurnul Gros,
Bd. C. Coposu
a fost ridicat in sec. 16. Primul teatru din Sibiu a functionat in acest turn din 1778. Recent a fost renovat complet si integrat in Sala Thalia, sediul Filarmonicii de Stat.

hallerBastionul Haller
Se afla situat la capatul la Bd. Coposu si a fost construit in 1552.
De la bastionul Haller porneste latura de nord a cetatii cu zidurile pastrate de-a lungul strazii Manejului pana la Biserica Ursuline.

turnTurnul Pulberariei, str. Vopsitorilor, a fost ridicat la mijlocul secolului XVI avand rol de depozit pentru parful de pusca. Turnul facea parte dintr-un complex care avea rolul de a apara Poarta Ocnei din apropiere.
Turnul Pielarilor, Str. Pulberariei, a fost construit in 1638 si facea parte din a doua centura de aparare a Orasului de Jos. Realizat pe o baza octogonala, turnul era in folosirea breslei pielarilor.

Primaria Veche
Constructia a fost ridicata la sfarsitul sec. XV si este cel mai mare ansamblu gotic civil din Transilvania. Cladirea a fost transformata in primarie in 1549 si a fost folosita ca atare pana in 1948. In prezent gazduieste Muzeul de Istorie.

casa hallerCasa Haller
Piata Mare 10,
construita in stil Renascentist, casa pastreaza multe elemente din cladirea originala din sec. 15-16 cum ar fi portalul cu blazon, intrarea in arcade si decoratiunile. Casa a fost in proprietatea familiei Haller timp de 345 de ani.

casaCasa Bobel,
Str. Avram Iancu nr. 16
Una dintre cele mai vechi case de locuit din Sibiu, pastreaza aspectul original din sec. 16

podPodul Minciunilor,
primul pod din fier forjat din Romania, construit in 1859 de Fredericus Hütte, face legatura intre Piata Mica si piata Huet. Renovat complet in 2006.

print
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved