home sibiu 2007
.
ENGLISH
DEUTSCH
Sibiu 2007 . calendarul 2007 . Operatori culturali . Orasul Sibiu . Comunicare
.
.
.
.
.
sibiu 2007
sibiu
DESPRE SIBIU
PREZENTARE

Home : Despre Sibiu

sibiu
infrastructura
cultura
city presentation
atractions
history
city map
album
sibiu
 
Cunoscut in germana sub numele de Hermannstadt, Sibiul a fost dintotdeauna cel mai important centru al minoritatii germane din Transilvania. Chiar si in zilele noastre, aici se afla cea mai mare comunitate germana din Romania si, cu sprijinul administratiei locale, un spirit german inca se mai simte in oras.
In Sibiu se gaseste si o importanta minoritate maghiara. Cu toate acestea, Sibiul este un oras predominant romanesc (95% din populatie este de origine romana) care a stiut cum sa pastreze si sa imbine cele 3 culturi de mai sus la care s-au adaugat cele ale micilor minoritati, cum ar fi tiganii, slovacii si ucrainienii.
Conform legendei, copiii pierduti din Hamelin au iesit din pesterile ‘Almasch’ (Varghis) in Transilvania, undeva aproape de actualul Sibiu.
Aceasta este explicatia romantica a unui fenomen inedit prin care pe aceste locuri a aparut un popor cu par blond si ochi albastri, care vorbea germana si urma obiceurile unor popoare aflate la mii de kilometri departare.
In realitate, cetatile si satele fortificate din Transilvania au fost ridicate in sec. 12 de catre imigranti veniti din zona vaii Moselle, cunoscuti sub numele de saxoni.
Au fost adusi aici de catre regii Ungariei si au primit numeroase drepturi si avantaje în schimbul ca acestia sa ajute la apararea tinutului împotriva atacurilor tatarilor si turcilor.
Saxonii au creat ‘tinutul celor 7 cetati’, 7 orase fortificate precum si numeroase sate in care au ridicat biserici fortificate in care se adposteau in caz de atac.
Astazi, Sibiul se prezinta ca o adevarata capitala culturala si turistica a Romaniei, atragand turistii prin farmecul sau medieval, prin minunatele frumuseti din imprejurimi, prin mâncarurile si traditiile locale si prin fermecatorul decor natural.
.
print
parteneri
HOME : SITEMAP : CONTACT
Design by MB Solutions © 2005 - 2007, All Rights Reserved